за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Појадок - пржено лепче, сирење и јогурт Ужинка - ништо Ручек - ориз и пилешко месо со кисело млеко млеко 200 мл пред спиење
Ужинка - праска или цреши Вечера - ќе смислиме нешто
3 години и 2 недели :) ќе треба да си се преселам на другата тема за деца од 3-6 години :(
30.06.2013, 16:20
Mihaela 2010
4230
Denes dorucek-dve palacinki svez sok od 2 praski i 2 kajsii lepce so puterce i jogurtce mleko pred spienje rucek selsko meso,polna cinija za vecera sto ke izrazi zelba
30.06.2013, 17:18
Felly RR
7977
Ние денес, јогурт со лепче за доручек, па некоја соленка ванилино кашичка (во последно време ни се разубави, а немавме јадено повеќе од две години) За ручек имавме шницли од телешко месо-пржени, и компир печен во рерна, салата краставица Сега јаде шпагети, а претходно изеде една праска, и до вечер сигурно ќе пиеме една чаша млеко и уште една ужинка се надевам.
01.07.2013, 20:38
Mihaela 2010
4230
Vo gradinka rucek lekja doma oriz so pilesko voda,2-3 kiki bomboni,pola banana vecera pola tost so casa jogurt
03.07.2013, 12:21
vezilka RR
4931
Гравот е една од најзастапените легоминози во целиот свет, таму каде што климатските услуви го дозволуват неговиот опстанок. Тоа не е случајно со оглед на неговата висока енергетска вредност, а освен тоа тој е и извор на растителните протеини 23-35% и јаглени хидрати 47%.
Гравот е и значаен извор на калиум, калциум и магнезиум. Современата наука за здрава исхрана се залага за почеста употреба на гравот во исхраната. Се препорачува барем еден од легаминозите: грав, леќа, грашок или соја како главно јадење 2 до 3 пати седмично. Причината е едноставна – гравот не содржи ниту масти, ниту холестерол, а тоа значи подобро здравје и заштита од артериосклероза за сите нејзини импликации.
Никола вчера за прв пат јадеше грав. Не дека до сега не сум му нудела. ама не го сакаше. Вчера, кога му понудив, бидејќи иние јадевме, си зема и јадеше.
03.07.2013, 12:46
Палешка РР
7505
Вчера
- макарони со сиренце и јогурт - малини - ресана - пилешка супа со лепче - пасирана банана со млеко и бисквити - лепче со крем сир - шише млеко
сок од јаболко и морков чај
03.07.2013, 13:58
AnnaMolly RR
6409
Еве вчера што јадевме
Појадок - лепче со крем сир, кашкавал и шунка Ужинка - сок Ручек - мусака Ужинка - маааалку праска Вечера - варено јајце, лепче со крем сир и кашкавал
И едно прашање имам, дали и кога почнаа вашиве сами да бираат што ќе јадат? На пример Филип во последно време ќе отвори фрижидер, ќе си извади што сака на маса и ми вика ајде дај ми вечера. :) многу е смешен.
03.07.2013, 14:13
sandriana RR
2924
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Еве вчера што јадевме
Појадок - лепче со крем сир, кашкавал и шунка Ужинка - сок Ручек - мусака Ужинка - маааалку праска Вечера - варено јајце, лепче со крем сир и кашкавал
И едно прашање имам, дали и кога почнаа вашиве сами да бираат што ќе јадат? На пример Филип во последно време ќе отвори фрижидер, ќе си извади што сака на маса и ми вика ајде дај ми вечера. :) многу е смешен.
И едно прашање имам, дали и кога почнаа вашиве сами да бираат што ќе јадат?
Т веќе извесно време сама бира што ќе јаде за вечера (или појадок преку викенд). Не и давам да отвора се уште фрижидер сама (се уште можам да контролирам тоа), бидејки има и доста несоодветни продукти за нејзе, па се плашам дека ќе бара од нив,но и вадам јас на маса, а таа си кажува: "некам тоа, сакам абц и каставче" на пример. Или ја прашувам што ќе јаде: тарана или лепче со нешто, па си одбира опција.
03.07.2013, 14:33
masa
473
До сега (скоро 3,5години) и текнува сама да побара само нешто нетолку здраво,како благо или грицки,а еве како фати летово знае да побара и некое овошје,и еве на пример вчера за ручек спремив салата краставица,а таа си побара и патлиџан и си изеде еден цел помал.Често негодува околу тоа што е принесено,но во 95% од случаите на крај ќе изеде се со убедување дека треба да се јаде здрава храна кој јаде тоа ќе порасне,ќе оди некаде(периодов на одмор).А и јас често и давам две опции па да одбере и тоа е тоа.
03.07.2013, 15:52
vezilka RR
4931
Јас на никола се уште не му давам којзнае какви опции да бира. за ручек никогаш, му давам да бира салата од што сака. За вечера му давам да бира, ама не од фрижидер, туку јас му давам две, три опции и тој да избере. Неколку пати ми се има случено, од тие две опции што сум му ги дала, тој да рече не сакам тоа, сакам (и тогаш обавезно е тоа) лепче со џем и млеко (претпоставувам дека ова му е од градинка).
11.07.2013, 22:42
Палешка РР
7505
Денес
- бисквити со млеко - геврек со јогурт - динстано пилешко месо моркови и пире - само салата од домати - ресани - лепче со маргарин, кечап и кашкавал (затоплено) и јогурт
сок, вода
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 11.7.2013 22:43:11 >
10.08.2013, 14:51
Felly RR
7977
Ние денес за појадок лепче со зденка, па крофнички Ручек гравче и краставица салата Си пие чај од брусница, и водичка цело време
А за вечера ќе допишам подоцна.
19.08.2013, 21:30
Mihaela 2010
4230
Doruckuvala vareni makaroni vo forma na zivotni so pavlaka (ovie ni se sega hit) setale niz grad,pa jadela mekica so sirenje dosle doma i kaj komsiite rucala supa so oriz i pilesko (letovo sme relacija komsii-doma,i komsii kaj nas doma ) za vecera palenta so kiselo mleko malku krusa i jabolka ,mnogu voda i sokce,i sladoled malku menivo ni e sta da ti pricam ama toa e
20.08.2013, 15:02
vezilka RR
4931
Вчера, за доручек овошје, банана, праска и слива. Потоа од стрв, и една кришка на тост со путер (ова само кога е кај тете, му доаѓа како задолжително, дома никогаш не побарал). За ручек, боранија. После спиење едно парче риба. За вечера една кришка леб со шопска. И после пошто имавме гости си замези од маса нешто.
< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 20.8.2013 15:03:05 >
20.08.2013, 21:04
Snowhite RR
5042
Сабајле геврече и пол домашно правено Ручек салата од цвекло и морков, супа домашна со морковчина и пилешки џигерчина и вратчина и јавнија со телешко месо За вечера, пошто на тато тоа му беше ручек касно си дојде од работа и пак јадеше со него од јавнијата Сладолед едно топче, а пред тоа комшивката донесе пченица варена со мед, па колач со вишни јадеше, а после имавме гости па донесоа чипс, малку пудинг од ванила касна, една чаша цедевита и многу краставици
Упдејт, сега седиме надвор со комшиите и јади уште краставици и салама малку пилешка касна, колку од мисла
3 и пол години
< Поракaта ја уредил Snowhite RR -- 20.8.2013 21:24:30 >
25.08.2013, 09:55
Felly RR
7977
Вчера за појадок имавме едни житарици со млеко, ручек - боранија и салата краставица вечера - јуфки А во меѓувреме си изеде 2 мали јаболчиња, една праска, едно пудингче, и на крај вечерта си направивме пуканки и си седнавме сите тројца пред ТВ. И да не заборавам, една чаша млеко пред спиење
Денес започнавме со овесни снегулки со јогурт. А за понатаму ќе дополнам ако не заборавам.
26.08.2013, 10:45
Mihaela 2010
4230
Vcera Pola jabolce i pola banance Lepce i marmaladce cela kriska voda,sok,cokolatce Rucek:skoro celo tanirce zelencuk i meso sladoledce malku vecera makaroni vo oblik na zivotni (ovie ni se hit) i pavlaka polno tanjirce ko da mi se razjade da ne ja urocam
26.08.2013, 12:00
AnnaMolly RR
6409
Вчера појадок кисната баничка со сирење и јогурт ужинка јаболко ручек мусака со компири и тиквички +краставица салата ужинка чоколадо :) вечера варено ѓеврече со јогурт
3 години и 2 месеци
26.08.2013, 13:26
Felly RR
7977
Ај да дополнам од вчера....
Денес започнавме со овесни снегулки со јогурт. За ручек речиси една цела пастрмка, и печени компирчиња. Вечера - виршла, лепче, краставица една чаша млеко, и една праска
08.09.2013, 14:56
AnnaMolly RR
6409
Морам да кажам една забелешка офтопик :) Седнав да пишувам што јадевме денес и гледам последните двапати кога сум пишала сме имале мусака за ручек, а и денес тоа имаме. Кај трефнувам се кога имаме мусака :)))
Еве денес што имаме на мени: Појадок - две пржени лепчиња, сирење + ајран Ужинка - ништо Ручек - мусака + салата зелка со краставичка Ужинка - варена пченка Вечера - некоја кифла или геврече, ќе бидеме излезени
Плус чајче од нане ладно и вода.
16.09.2013, 12:40
Mihaela 2010
4230
Vcera dorucek:edni testenini slicni na tarana so pavlaka i seckana sunka sok pola jabolce rucek:pire i misirkino meso,krastavicka vecera:mleko i biskvti
16.09.2013, 20:08
AnnaMolly RR
6409
Во градинка денес Појадок - лепче со намаз од павлака и сирење, чај Ужинка - сливи (сигурна сум дека не ги изел) Ручек - леќа и салата краставичка, домат, пиперка Ужина - сутлијаш
Дома кога дојдовме грозје вечера - лепче со зденка намаз и чадено пилешко
17.09.2013, 11:56
Mihaela 2010
4230
Vcera vo gradinka dorucek palenta so jogurt rucek nepoznat uzinka pudink
doma:polna cinija djigerce so kompiri dinstani sok pola jabolce vecera cela kriska so varena virsla pleko pred spienje
23.09.2013, 11:17
Mihaela 2010
4230
vcera zapocnavme so jabolce i banana dorucek palenta so edna zdenka i pavlaka mleko pred spienje za rucek lekja cokolatce vecera lepce so marmaladce i casa mleko
denes edna biskvita,podocna jabolce krckavo lepce so puter i kozjo sirence sok,voda rucek;kompir mandja uzinka varena pcenka za vecera ke se dogovorime
23.09.2013, 13:12
Felly RR
7977
Од вчера не ни е денот за пишување, едвај приквечерта касна една банана, каша медолино и чаша млеко. А претходниот ден - лепче со путерче и краставица, ручек грашак, вечера лиснато дури си шеткавме, овошје си касна - една праска, едно јаболко и неколку јагоди, и чаша млеко пред спиење.