за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
НИе денес дома, и малку поднастинати, па менито ни беше вакво. За појадок геврек, па една банана. Потоа лепче со мајонез, па една пилешка супа, кифлички неколку, па чаша јогурт, и пред спиење млеко.
21.09.2014, 08:06
Felly RR
7977
Вчера за појадок имавме лепче со сирење и патлиџан, потоа една банана, пола јаболко. Па излеговме на шетање и купивме лиснато, дома за ручек - копанче и ориз со салата краставица. За вечера домашна пица и потоа чаша млеко.
21.09.2014, 08:45
Mihaela 2010
4230
Vcera malku poslabo Za dorucek casa caj so lepce margarince i sirence odozgora.. Podocna dve tri biskvitki...sok Rucek selsko meso pola tanjirce Vecera malky pica...ni ovosje sakase ni mleko
02.10.2014, 16:15
Mihaela 2010
4230
Dorucek imale lepce so nekakov namaz Rucek,supa ,pire i riba uzinka coko biskvit
doma:vareni makaroncinja so rendan kaskaval,sirence i maaalku majonez za vecera po dogovor
05.10.2014, 14:41
Mihaela 2010
4230
Banana Podocna mleko Kaj baba jadevme taze mekici si sirenje i jogurt Doma pobara tarana celo tanjirce so pavlaka Mleko Podocna kalinka i za vecera po dogovor
05.10.2014, 15:17
Палешка РР
7505
Вчера:
Банана и млеко сок 1 јаболко Похован копан и кечап сакаше да си макнува 2 крофни со шеќер во прав 1 чаша млеко печено лиснато тесто и чаша јогурт
Ми беше страв да не ја боли стомакот
06.10.2014, 10:20
AnnaMolly RR
6409
Вчера: Појадок - цел ѓеврек варен и јогурт. Ужинка - скоро цело јаболко Ручек - пире, виршла и краставичка салата Ужинка - пак јаболко Ужинка бр 2 - едно намачкано лепче со путер, кашкавал и чадено пилешко Вечера - пита со урда, јогурт.
Јаде како да има 14, не 4 години
06.10.2014, 10:37
sandriana RR
2924
Вчерашно мени на Т -појадок : печено лепче со путер и кисело млеко -ужина: јаболко и чоколатце -ручек: на гости по повод крштевка - што спремиле домаќините (кифла, месо, сок и кашкавал-така ми пренесе) -ужина: банана -вечера: макарони со сирење
3 години и 1 месец
07.10.2014, 09:03
Mihaela 2010
4230
Dorucek -nepoznat Rucek imale zelka mandjicka uzinka pudink
doma kompir mandja celo tanjirce koga dojdov mi pobara cokoladni topcinja,(onie musli) potopeni vo mleko,cel tanjir uzinka kalinka, malku zivotinsko carstvo,malku smoki za vecera cela kriska so zdenka+ krastavica
07.10.2014, 21:25
Snowhite RR
5042
Бидејќи не беше во градинка денеска ќе го пишам менито
Појадок: Геврече со јогурт чај од нане неколку морковчиња Ручек: Леќа со леб и маслинки (колку изеде леле, повеќе од мене ) чоко бисквита банана Вечера: топлено лебче со маргарин и сирење
4 г и 8 месеци
08.10.2014, 08:56
Mihaela 2010
4230
dorucek ne znam rucek : kompir mandja vo gradinka uzinka : sirenjak
podocna cokoladno mleko, za rucek doma-orivce so kolbavce,krastavicka cedevita, kalinka za vecera tost mleko pred spienje
19.10.2014, 20:17
AnnaMolly RR
6409
Денес е настинат и нормално, зголемен апетит (како демек до сега не му беше голем апетитот). Ама кога е болен/настинат се однесува како храна во живот да не видел.
Во меѓувреме цеден лимон со мед и чај од брусница.
И тоа асално количински. бумбарче мое ненајадено. 4,5 години
20.10.2014, 09:33
sandriana RR
2924
Вчерашно мени
*појадок- лепче со путер и кашкавал *ужина - сок од јаболко и малку пуканки *ручек-телешки џигер и компири, домат *ужина - банана *вечера - путер и сиренце
3години и 2 месеци
20.10.2014, 10:49
Felly RR
7977
Ние вчера за појадок лепче со павлака и краставица и чај од брусница. Потоа свинско месо со компири печени во рерна, па пола јаболче, лазањи и лепче со путер. Млекото не го испи, а и спремив една чаша за пред спиење, но од што беше преморена заспа.
20.10.2014, 14:57
blond
1268
Sabajle jadese doma pasteta (majka za primer ), pa go odnesov vo gradinka, tamu za rucek gravce, doma koga si dojde si ja izede uzinkata od gradinka, sega spie, koga ke stane od spienje makaroni ke jademe, za vecera ne znam sto ke spremam, najverojatno salata od krastavici i patlidzani so sirence.
22.10.2014, 20:00
mamicki
1111
Аман мајки, како да го научам малиов да јаде зеленчук? Ама не сака ни да го погледне! Менито му е трагично Ние дома јадеме претежно варива и мнооооооогу салата, ова се однесува и на брат му на малиов, постариот син. Малово, откако потпорасна и научи да вели тоа јадам-она не јадам- се храни трагично! Инаку, што и да му давав, докај две години, голташе, но сега....
24.10.2014, 10:35
blond
1268
Уф Mamicki, не знам како да те советувам, освен да го маскираш зеленчукот. Мојов се јаде, освен пиперка, не знам зошто никогаш не ја сакаше и штом ја осети малку, одма плука. Може од татко му одбивноста му е пренесена, и мм не јаде пиперка :)
24.10.2014, 10:54
Mihaela 2010
4230
Vcera edna banana dorucek edno vareno jajce so kriska leb i puterce i caj od onie detskite so med i lumon pola jabolce uzinka puding supa rucek pire so malku pilesko mevce i polna cinija salata od krastavica okolu 19:30 h pravev palacinki izede celi 3
24.10.2014, 11:13
Felly RR
7977
Мамички, пробај со некои интересни декорации од храната направи му. Еве ТУКА има една интересна слика за свежа салата од зеленчук во форма на лице, па може така ќе се залажи. А пошто е и поголем може и да го вклучиш и во подготовката, па после може со поголем апетит ќе сака да проба.
24.10.2014, 11:26
sandriana RR
2924
Вчера појадок- јајце варено, путер и сиренце, лепче ужина - јаболко ручек- мусака со салата од домати и краставици ужина - чоколадо и мандарина вечера - млачен намаз и краставица
24.10.2014, 13:09
mamicki
1111
Благодарам за препораките, ама тие важат само на хартија (проверено). Му имам правено декорации од зеленчук и рече- Браво мама! - ама не се обиде ниту да вкуси. И „Храна и вино“ си имаме играно - ништо. Не било тоа за него, за тато било. А најсмеа беше кога се восхити кај матичната од стикер: - Еееееееј, зајаче! Докторката: - Браво! А кој ручка морковче? И тој, ни пет, ни шест, како од пушка: -МАМА! Затоа што јас моркови јадам како јаболка- грицкам по неколку на ден, ама тој....
24.10.2014, 21:28
Bethany
4534
мамички, синчето ти е во фаза кога е свесен за својата волја, па мислам успешно се труди да ја реализира секаде каде може и колку повеќе може. Можеби токму таму е почуствувал "притисок" да јаде зеленчук, бидејќи и самата кажаа дека семејно многу јадете салати, па го почуствувал твоето очекување и сега малку се бунтува. Мислам дека нема место за грижи, верувам дека детето со тек на време ги прифаќа навики во исхраната во едно семејство па и тој ќе јаде. Ти и понатаму ќе му нудиш, ама онака без притисоци, сакаш-нејќеш, и порано или покасно ќе почне да јаде и тој, ќе видиш.
Моето синче денес јадеше: Појадок: овесни варени во млеко и банана ужина: чоколаден пудинг и мандарина Ручек: шпагети болоњезе ужина: мандарина вечера: кекс и млекце (бебето мое )
Пиеше домашен сок од вишни.
22.11.2014, 19:01
Felly RR
7977
Ние денес за појадок имавме парче домашна пица, потоа ручек - гравче со салата зелка, за вечера супа и некоја кифличка. Во меѓувреме си касна и една мандарина и до вечер ќе видиме, ако ништо друго една чаша млеко.
22.11.2014, 20:11
vezilka RR
4931
Ние денес за доручек една мандарина и лепче со намаз од кремсир, лукче, спанаќ и маслиново, и две резанки патлиџанче. За ручек манџичка боранија. И за вечера од нашиот ручек, хихи така мју доаѓа со време..ќофте со компирче и мнооогу салата од лилаковата зелка.
23.11.2014, 21:18
Ki4iko
438
Обично нашето синче јаде тоа што и ние ,сега е 5 години, плус јас давам повеќе овошје дневно и млеко секој ден