cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Дали и колку сте сентиментални?

clock-img

14.03.2013, 15:24

clock-img

miana

pencil-img

6152

Утре сум на приредба кај керками во градинка,незнам како ке издржи срцево....user posted image
Ептен сум сентиментална бре,за ништо се лигавам...

clock-img

15.04.2013, 15:26

clock-img

masa

pencil-img

473

Ау,јас си бев сентиментална,ама после првата бременост па ептен.Тогаш се за нешто си плачев и детето порасна јас уште се расплакувам на филм или на убава или лоша вест и што нема врска со мене.Многу и ме погодуваат работи,мразам неправди,а се радувам за цел свет!Прееска се расплакав кога читав за вчерашната акција за Најден и така секој ден си пустам по некоја солза на некоја вест user posted image

clock-img

16.04.2013, 07:20

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Jas porano bev golema placka pa mislam veke preplakav.
sega sum ko kamen na nisto ne reagiram i ne pametam koga posleden pat sum placela.

clock-img

16.04.2013, 07:23

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

A zaboraviv da pisam za mm cesto place od radost user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: bucko mal

Jas porano bev golema placka pa mislam veke preplakav.
sega sum ko kamen na nisto ne reagiram i ne pametam koga posleden pat sum placela.

clock-img

15.05.2013, 22:59

clock-img

miana

pencil-img

6152

мојава сентименталност,дефинитивно ке ме убие user posted image
Ае ја носам керками на забно за потврда за прво одделение,леле очиве насолзени,ке пукнам...Секој збор настрана,ме повредува...Аман веке !!!!!

clock-img

15.05.2013, 23:04

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Некако се поретко сум сентиментална. заради тоа имам донесено многу погрешни одлуки, имам премолчено доста работи...некако во последно време се контролирам user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

15.05.2013, 23:09

clock-img

miana

pencil-img

6152

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Некако се поретко сум сентиментална. заради тоа имам донесено многу погрешни одлуки, имам премолчено доста работи...некако во последно време се контролирам user posted image

?
А како успеваш да се контолираш?

clock-img

15.05.2013, 23:14

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

А како успеваш да се контолираш?

Учиме на сопствените грешки. На пример при расправија со некого (најчесто на работа) знам дека моите солзи ќе бидат злоупотребени и не покажувам слабост. Од многу попуштање некако на глава ми се качија многумина, па морам да ги симнам.
Мислев дека сентименталност не е = наивност, ама изгледа е.

< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 15.5.2013 23:15:07 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

16.05.2013, 00:36

clock-img

niki

pencil-img

4299

sum sentimentalna, otsekogas sum bila
uste od najmala vozrast placam na knigi, filmovi, tazni zivotni prikazni, i togas si se se pustam ne se ni trudam da se kontroliram
koga nekoj ili nesto ke me povredi zavisno od situacijata i kade se naogam gledam da se iskontroliram i generalno mi uspeva, iako sum imala situacii vo koi ednostavno ne sum mozela da se vozdrzam
deteto, nejzinite dostignuvanja, skolski priredbi, pofalbi od ucitelkata redovno mi predizvikuvaat gordost i silni emotivni cuvstva, radost sreka i redovno mi nasolzuvaat ocite i tuka isto taka tesko se vozdrzuvam i mislam deka e podobro toa otkolku ladnokrvno da gledam i da nemam nikakva reakcija, covek sum majka sum, srekna sum poradi toa i ne gledam zosto toa bi trebala da go krijam od svetot
mm isto taka reagira koga e deteto vo prasanje, generalno e laden i krut i ne pokazuva mnogu cuvstva, ama deteto mu gi nasolzuva ocite redovno

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

16.05.2013, 09:35

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

И јас се вбројувам меѓу сентименталните. Плачам на филмови, книги, венчавки (на мојата не) и крштевки. За моја радост обично не реагирам многу.

clock-img

30.05.2013, 10:47

clock-img

miana

pencil-img

6152

Леле луѓе утре е завршната приредба на керками,па капи,па диплмоми..Уште сега ми течат солзи,како ке идржам утре? Кажете некој "допинг" за да издржам user posted image А после приредба сум на испит и таман пролигавена ке се појавам user posted image

clock-img

23.06.2014, 15:16

clock-img

Mila mamicka

pencil-img

387

Многу сум сентиментална и голема плачка сум. Често плачам од радост и среќа. А откако го добив син ми, па скоро секој ден пуштам по некоја солза радосница. Редовно плачам на венчавки, на детски родендени и сл. Понекогаш се мразам оти сум таква, ама нема лек. Таква и ќе си останам.

Најдобрата работа што еден татко може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка.

clock-img

30.11.2014, 18:18

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

сум сентимантална и тоа многу. user posted image

clock-img

30.11.2014, 18:36

clock-img

caciana

pencil-img

863

Sum sentimentalna ama ne mnogu cesto. Zavisi od periodot niz koj pominuvam i okolnostite. user posted image

clock-img

30.11.2014, 18:39

clock-img

Defne90 RR

pencil-img

1991

Sentimentalna sum epten mnogu i ponekogas duri ne sakam da sum do tolku.Sekoja sitnica me razneznuva ili rastazuva do solzi.Ama toa e takov karakter sum.Ne mozam da si pomognam.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

clock-img

30.11.2014, 18:51

clock-img

blond

pencil-img

1268

Mnogu sum. Osobeno sega vo bremenost, ne mozam ni jas da se podnesam na momenti user posted image

Последни статии

article-img