за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Утре сум на приредба кај керками во градинка,незнам како ке издржи срцево.... Ептен сум сентиментална бре,за ништо се лигавам...
15.04.2013, 15:26
masa
473
Ау,јас си бев сентиментална,ама после првата бременост па ептен.Тогаш се за нешто си плачев и детето порасна јас уште се расплакувам на филм или на убава или лоша вест и што нема врска со мене.Многу и ме погодуваат работи,мразам неправди,а се радувам за цел свет!Прееска се расплакав кога читав за вчерашната акција за Најден и така секој ден си пустам по некоја солза на некоја вест
16.04.2013, 07:20
bucko mal
1431
Jas porano bev golema placka pa mislam veke preplakav. sega sum ko kamen na nisto ne reagiram i ne pametam koga posleden pat sum placela.
16.04.2013, 07:23
bucko mal
1431
A zaboraviv da pisam za mm cesto place od radost
ИЗВОРНА ПОРАКА: bucko mal
Jas porano bev golema placka pa mislam veke preplakav. sega sum ko kamen na nisto ne reagiram i ne pametam koga posleden pat sum placela.
15.05.2013, 22:59
miana
6152
мојава сентименталност,дефинитивно ке ме убие Ае ја носам керками на забно за потврда за прво одделение,леле очиве насолзени,ке пукнам...Секој збор настрана,ме повредува...Аман веке !!!!!
15.05.2013, 23:04
Палешка РР
7505
Некако се поретко сум сентиментална. заради тоа имам донесено многу погрешни одлуки, имам премолчено доста работи...некако во последно време се контролирам
15.05.2013, 23:09
miana
6152
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Некако се поретко сум сентиментална. заради тоа имам донесено многу погрешни одлуки, имам премолчено доста работи...некако во последно време се контролирам
? А како успеваш да се контолираш?
15.05.2013, 23:14
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
А како успеваш да се контолираш?
Учиме на сопствените грешки. На пример при расправија со некого (најчесто на работа) знам дека моите солзи ќе бидат злоупотребени и не покажувам слабост. Од многу попуштање некако на глава ми се качија многумина, па морам да ги симнам. Мислев дека сентименталност не е = наивност, ама изгледа е.
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 15.5.2013 23:15:07 >
16.05.2013, 00:36
niki
4299
sum sentimentalna, otsekogas sum bila uste od najmala vozrast placam na knigi, filmovi, tazni zivotni prikazni, i togas si se se pustam ne se ni trudam da se kontroliram koga nekoj ili nesto ke me povredi zavisno od situacijata i kade se naogam gledam da se iskontroliram i generalno mi uspeva, iako sum imala situacii vo koi ednostavno ne sum mozela da se vozdrzam deteto, nejzinite dostignuvanja, skolski priredbi, pofalbi od ucitelkata redovno mi predizvikuvaat gordost i silni emotivni cuvstva, radost sreka i redovno mi nasolzuvaat ocite i tuka isto taka tesko se vozdrzuvam i mislam deka e podobro toa otkolku ladnokrvno da gledam i da nemam nikakva reakcija, covek sum majka sum, srekna sum poradi toa i ne gledam zosto toa bi trebala da go krijam od svetot mm isto taka reagira koga e deteto vo prasanje, generalno e laden i krut i ne pokazuva mnogu cuvstva, ama deteto mu gi nasolzuva ocite redovno
16.05.2013, 09:35
Slagjana
463
И јас се вбројувам меѓу сентименталните. Плачам на филмови, книги, венчавки (на мојата не) и крштевки. За моја радост обично не реагирам многу.
30.05.2013, 10:47
miana
6152
Леле луѓе утре е завршната приредба на керками,па капи,па диплмоми..Уште сега ми течат солзи,како ке идржам утре? Кажете некој "допинг" за да издржам А после приредба сум на испит и таман пролигавена ке се појавам
23.06.2014, 15:16
Mila mamicka
387
Многу сум сентиментална и голема плачка сум. Често плачам од радост и среќа. А откако го добив син ми, па скоро секој ден пуштам по некоја солза радосница. Редовно плачам на венчавки, на детски родендени и сл. Понекогаш се мразам оти сум таква, ама нема лек. Таква и ќе си останам.
30.11.2014, 18:18
scared RR
1349
сум сентимантална и тоа многу.
30.11.2014, 18:36
caciana
863
Sum sentimentalna ama ne mnogu cesto. Zavisi od periodot niz koj pominuvam i okolnostite.
30.11.2014, 18:39
Defne90 RR
1991
Sentimentalna sum epten mnogu i ponekogas duri ne sakam da sum do tolku.Sekoja sitnica me razneznuva ili rastazuva do solzi.Ama toa e takov karakter sum.Ne mozam da si pomognam.
30.11.2014, 18:51
blond
1268
Mnogu sum. Osobeno sega vo bremenost, ne mozam ni jas da se podnesam na momenti