за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Jas odmolzuvam mleko i kerkata normalno prisutna i go stavam vo frizider.Po nekoe vreme go stavam sinot da cica i malava prasuva : a toa cedenoto koga ke mu go dademe :)
20.11.2013, 14:08
Mihaela 2010
4230
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Тато блузава ти е како компјутерот ко ќе се расипи (носеше една блуза сива со црно низ нејзе и стварно беше како снег на екран кога нема слика, ако ме разбирате)
haha sega mi tekna i mene nesto slicno...gleda M sliki kaj sme bile na nekoja svadba so mm,i mm oblekol nekoja kosula vo rigi i M pocnuva da se smee vika:eeee tato ovde si kako zebra
29.11.2013, 15:20
Палешка РР
7505
И мачкам лебче со мармалад, а таа ми вели: Мамо пази излегуваш од линија
06.12.2013, 15:36
Палешка РР
7505
Се врти во круг без престан
Јас - Миа престани да се вртиш сто пати ти реков Миа - Мамо, ама мо`ам да се в`тааааам Јас - Ама зошто мораш? Миа - За поб`зо да помини в`емето и да одам на училиште
06.12.2013, 19:37
deluxe
2479
Играме игра :На буквата,на буквата.... ми кажува буква П јас барам асоцијација на зборот ми вика во ќесе го носиме јас:пари не,со него пазариме јас пак Пари НЕ ! точен одговор :5 денари
07.12.2013, 14:40
Mihaela 2010
4230
Preska idejki nakaj grad u kola epten opece sonce i M mi vika Mamo sonceto e zdravo neli? jas: da mnogu e zdravo M: ima vitamini? Jas da ima vitamini M: zatoa vo leto ne pijam ribino maslo??? Me iznasmea
07.12.2013, 23:30
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR
Играме игра :На буквата,на буквата.... ми кажува буква П јас барам асоцијација на зборот ми вика во ќесе го носиме јас:пари не,со него пазариме јас пак Пари НЕ ! точен одговор :5 денари
Јак пазар со пет денари, битно на П е
08.12.2013, 08:02
Mihaela 2010
4230
sega dur pisuvav M sednala do mene i gi gleda ovie od strana smeskovcive sto se i mi vik..lele zosto ova place...(za ova ),i vika lelee grevceeeee me iznasmea
08.12.2013, 21:35
sandriana RR
2924
Држи Т во рака 2 лабела, едно со жолто, едно со розово капаче. Ја прашувам - која боја е ова (за жолтото), вели - џото. А ова другово која боја е (за розовото), не и текнува како се вика бојата и вели - ова е убаво .
13.12.2013, 09:03
Палешка РР
7505
Разговор Меѓу Миа и Каролина (тетката која ја чува)
- Ина, јас сега ќе бидам учителка, а ти ќе ме слушаш. Ајде седни и пушувај буквата А (Ина пишува) - Ајде сега буквата С (Ина пишува цела страна) - Инааа ми се мочка, дај ми го ношкиот (Ина и го дава) - Ајде сега пишувај ја буквата К (Ина пишува цела страна)
- Ајде сега Миа пиши ми оценка (Миа и пишува 1 преку цела страна) - Зошто? Мирна бев, се што ми рече напишав - Кец оти стана и даде ношкиот на учителката. Не се станува од час
13.12.2013, 11:33
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Разговор Меѓу Миа и Каролина (тетката која ја чува)
- Ина, јас сега ќе бидам учителка, а ти ќе ме слушаш. Ајде седни и пушувај буквата А (Ина пишува) - Ајде сега буквата С (Ина пишува цела страна) - Инааа ми се мочка, дај ми го ношкиот (Ина и го дава) - Ајде сега пишувај ја буквата К (Ина пишува цела страна)
- Ајде сега Миа пиши ми оценка (Миа и пишува 1 преку цела страна) - Зошто? Мирна бев, се што ми рече напишав - Кец оти стана и даде ношкиот на учителката. Не се станува од час
13.12.2013, 15:45
Felly RR
7977
Поминуваме покрај бензинска, и гледаме украсена елка. М зачудена вели - еј мамо, види, елка! Сега не се вика бензинска, се вика елкична. И ние дома кога ќе украсиме ќе бидиме елкични. Мама: Еј, и ние со тато ќе бидиме елкични? - Не, само женските можи да бидат елкични. Мама: Е па јас сум женско, значи и јас ќе бидам елкичнаа, ама тато каков ќе биди? - Лампионичен.
18.01.2014, 11:37
AnnaMolly RR
6409
Се извинувам на безобразлуков од сабајле, ама морам да споделам. Вчера Филип ми вика : Мамо ми се јаде. Јас: Што сакаш? Тој: Па ми се јаде пичка. Косава на глава ми се крена. Викам: Што рече? Тој: Па пичка, со кечап и кашкавалче. Јас: Да не мислиш на пицичка? Тој: Да
18.01.2014, 15:14
Felly RR
7977
Сега се сетив и јас да пишам каков комплимент ми даде М пред некој ден. Ми вели - Леле, мамо, колку си убава. Како некое дете големо, што оди на училиште. Ептен ме израдува.
18.01.2014, 17:33
Bethany
4534
Денес бевме на Шапка и се играме во снегот, Ј зема топка снег да ја фрли на татко му, кој во моментот гледаше настрана и не гледаше во Ј. Додека Ј му се приближуваше со топка снег во рака, мм се сврти и го здогледа, а Ј веднаш му кажаа: тато, гледај таму (демек пак да гледа настрана додека овој го гаѓа со топка снег, демек изненада )
18.01.2014, 20:20
Felly RR
7977
И М вака често прави, ама најсмешно беше еднаш пиеше вода од шише. И јас и велам -ладна е водата, не пиј многу, а таа - мамо, заврти се таму. И демек ќе пивме. Повеќе за смешка, отколку што и се пиеше, ама се смеевме така цело време, и го испи шишето. Го зедов пак да и наполнам, ама многу сум го стегнала, и ми вели - мамо, заврти се натаму, и јас се свртив демек да не видам дека пие, арно ама не можеше да го отвори, па ми го подаде да и отворам јас, а демек скришно пие. Си се изнасмеавме сите.
21.01.2014, 09:08
Felly RR
7977
М јаде шпагети, и и текнува: - Мамо, и прасињата јадат шпагети! - Навистина? - Да, еднаш ја видов Пепа прасе јадеше шпагети.
28.01.2014, 12:15
miana
6152
Керками ме прашува - Мамо, дали годишните времиња имаат нозе? Јас - не бе ќерко, како мислиш дали имаат нозе? таа - Па како доаѓаат ??? ххахаха
Сега имаме проблем со одење во училиште бидејки наставничата е на боледување, а ја менува библиотекарката која што децата неможат да ја смислат. Секој ден со драмење одиме на училиште и библиотекарката зела некоја икона од весник и и ја дала на керками и и рекла - еве дуѓо да спиеш со иконава, а таа и рекла - зошто имам јас сестра,за да спијам со икони???
28.01.2014, 17:28
sandriana RR
2924
Вчера на Т и ја покажувам сликата од ехо - велам: еве, ова малово топче е бебе во мешето на мама. Дека сликата е како триаголник, на детево на што му заличе: Т: еј, мама ти имаш шатор во мешето, и бебето се скрило во ист шатор како мојот.
05.02.2014, 21:55
Палешка РР
7505
Миа, не треси зелени Мамо, не т`есам зелени т`есам `озови
06.02.2014, 16:08
Martins mom
3342
Разговаравме со мм за болеста и смртта на еден наш познаник, а М цело време не слушал и сфати дека човекот починал и ме прашува:Мамо , знам дека до болница го однеле со брза помош, а до небото со што го однеле??И сам си одговори...изгледа со авион
06.02.2014, 16:16
princessa
1056
kerka mi koga me gleda kako go dojam maliot, mi vika: - mamo koga ke porasnam sakam da bidam golema kako tebe i da imam ^i^ki da go dojam brat mi
15.03.2014, 21:48
Палешка РР
7505
Миа го дофати средството за бришење стакло и сакаше да прска и да бриши, ама и текна дека нема крпа и ми вели
- Мамо каде е бришалникот?
16.03.2014, 17:44
Snowhite RR
5042
Ова повеќе κаκо досетκа на баба ама овде ќе ја пишам. М ρасκажува пρетстава од пρиρедбата, тој не учествуваше ама цела ја запамтил и со улоги ни подели поедна улога на сите и ни κажува што да κажуваме и ние повтоρуваме и баба му е мечκата, тρеба да κажи : ова е глава на мечκа κаκо можи да твρдат поинаκу, а таа повтоρува Ова е глава твρда на мечκа таκа ние се пρесмеавме а М се изнеρвиρа деκа не κажа пρавилно
29.04.2014, 11:17
Mihaela 2010
4230
Vcera popladneto se spremame za do grad,i i vikam na M ajde pobrgu dojdi da te oblecam da ne ne fati nevreme A sto e toa mamo nevreme? vikam koga mnogu ke zavrne i ke grmi,i ke duva Si ideme posle setnjata nakaj doma i u kola mi vika,mamo kako se vikase toj zborot za NEVOZMOZNO VREME??? sum se zgazila od smeenje-vikam NEVREME