за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
kerka mi koga me gleda kako go dojam maliot, mi vika: - mamo koga ke porasnam sakam da bidam golema kako tebe i da imam ^i^ki da go dojam brat mi
30.04.2014, 13:27
bucko mal
1431
Golemiov sin mi vika:mamo zivotot e mnogu kratok.Tolku e ubav,zashto nemoze da bide podolg tuku samo 100goini se zivee.
01.05.2014, 23:47
deluxe
2479
А:Мамо имаш нешто на забот! Јас :на кој заб?? А: мамо дојди да ти покажам отвори ја устата,оти јас тој заб го немам Таа ги менува запчињата,од млечни -трајни
02.05.2014, 11:09
elenak
2004
Леле делукс ме изнасмеа Ана Еве една и од нас. Мм ја учи Ј да каже гитара. Мм - Ајде кажи гитара. Ј - Таја. Мм - Ај вака, кажи ГИ. Ј - ГИ! Мм - ТАРА! Ј - ТАЈА! Мм - ГИТАРА! Ј - Даааа! Опасно снаодливи се уште мали.
04.05.2014, 13:51
Snowhite RR
5042
Мамо Пинк пантер е женск! (розовото го асоцира на женско, ама сега како да каже женско кога пантер е во машки род ) За Велигден брат ми и тетка ми му донесоа поклончина и сега за Јана имаше фустанче и едно комплетче со пантолончина и блузичка, а за Михаил бермуди, блуза и патики, ама патиките му беа мали па брат ми ги зеде да ги смени и сега на свекрва ми и ги покажуваме и тој вели: Мамо зошто на Јана три работи а мене две? Е како две, му велам, ами и патиките? Ааа, вика, е така за мене четири работи се
03.06.2014, 13:27
mama_06
395
Оваа досетка е од комшиско девојче, ми ја кажа свекрва ми. Таа ручала и дошла Сара ( 4 години), и рекла: Бабо ти јади си јас не сум гладна, дома јадев месо со рачка ( пилешко копанче).
26.06.2014, 12:11
princessa
1056
Е јас се газам веќе втор ден од смење. Вчера ќерка ми нон стоп на мм му викаше по име наместо "тато". И ние цело време ја учиме дека тоа не е правилно и дека татко и и е татко а не другар па да му вика на име. И ги објаснуваме семејните релации и и велиме: "еве брат ти е син на тато". И таа со воодушевување вели: "а јас сум зелена на тато". И мм и вели: "зелена си зелена па нема до дека"
26.06.2014, 12:23
AnnaMolly RR
6409
Пред некое време бевме кај моите на гости и мајка ми правеше ручек за нас некои прженици, а за следниот ден си направила боранија. И викам дека Филип не јаде прженици, а јаде боранија, да му даде од неа. И тој лапна 2-3 залчиња и вика „Не сакам веќе, сакам кајгана“. И мајка ми стана му испржи кајгана, нели баба мора се да удоволи. Јас му викам „Филип добро нели ти јадеш боранија и во градинка кога ви даваат ја јадеш ли“. Тој ми вика „Па во градинка цела ја јадам, ама таму нема друго, што ќе ти дадат, тоа ќе јадеш“.
27.06.2014, 08:43
AneLav RR
1110
Пред некој ден ги изнесовме маливе покрај езеро ги начекавме лебедите имаат шест мали многу беа слатки. И сега нормално таткото и мајката се бели а малите се сиви и синко се врти и ми вика: Овие какани се мамо
09.07.2014, 09:28
Felly RR
7977
- Мамо, од тато таблетов е женски. - Зошто женски?!? - па има штикла! (штикла = потпирачот од футролата)
На одмор..... Има бранови, а ние шетаме покрај плажа, а дете буквално збесна од радост. Скока, трча, ги турка брановите..... и јас и велам - Кажи колку е забавно? Таа ми вели - Е не е забавно. Само на роденден во иготека може да биде забавно.
09.07.2014, 22:20
Snowhite RR
5042
Κај мајκа ми бевме и имаа напρавено κиснато и Михаил не саκаше да јади и јас му велам Михаил, пρобај од κиснатово, пишман ќе бидиш, а тој ми вели, Е не е то пишман, буρеκ е :) Исто κај мајκа ми бевме, ќе си одевме, навечеρ беше,а мајκа ми сабајлето ќе одеа на бавча и му вели на Михаил спијај κај нас сабајле ќе те сκоρниме да идиш со нас, а тој иди κај мене цел уплаκан и ми вели Мамо не саκам да ме κоρнат за κоса :)
11.07.2014, 10:06
princessa
1056
Вчера ручаме и на масата имаше пилешки гради и на самото пакување пишуваше 2%масти. И Н гледа и ми вели "Мамо на попуст ли ја купи шункава?" . Ме изнасмеа до солзи. Ама важно каква луда асоцијација си направила на човек да не може да му текне. Нели сезона на попусти е и секаде стојат %%% по продавниците.
11.07.2014, 10:39
Defne90 RR
1991
Вчера бевме излезени со мм и децата и отидовме до плоштад да се повози М малку со велосипедот.Јас и мм седевме на клупата и дојде М и рече ајде јас малку да одморам додека другарчето се вози со велосипедот.И јас така го кревам да седне и тој ми вели. -Остај ме мамо па не гледаш дека јас сум пораснал,ќе ми се смеат другарчињата ако видат дека ме креваш да седнам на клупа. И сите нормално се изнасмеавме на детската досетка на нашето големо маже.
17.07.2014, 12:29
elenak
2004
Ми земала ќерка ми една влошка без да ја видам, си ја отворила, доаѓа кај мене и ми вика ,,Мамо сакаш пелена?,,
17.07.2014, 22:13
princessa
1056
Вчера додека јадевме со ќерка ми во кујна, Д беше во дневна и немаше глас од него. И кога завршивме со јадење Н оди во дневна и ми вика: "Мамо, мамо дојди Д направил хавалија, да не му го дадеш сега поклонот од тато" . Ми раствори многу работа ама Н со нејзината фраза ме изнасмеја. И како да се лутам
21.07.2014, 12:52
AnnaMolly RR
6409
Вчера ни влезе лептир во соба и го избркавме. После неколку минути...
Филип: Мамо, лајк. Јас: Што, Филип? Филип: Лајк зашто го избрка лептирот. Јас: Што е тоа лајк, Филип? Филип: Ми се допаѓа.
27.08.2014, 17:00
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Бевме на одмор со децава и арно не протера вирус сите по ред, е ми дојде редот и на мене- вирус со повракање... Керками седи до мене и ме дружи и си разговараме...Не и е јасно како тоа повракам, од каде ми доаѓа повраќаницата.. И ајде јас и објаснувам како оди целиот процес на јадење, варење на храната и исфрлање на истата. Е таа се замисли и ми вика - мамо, па јас цело време мисев дека во стомакот имаме некои луге што одат во продавница ни ги купуваат гомцата и ни ги ставаат во газот да ги какаме Епа ако што лежев кога сум рикнала да се смеам на цел глас... Ете тква дилема имало моето дете
30.08.2014, 16:39
elenak
2004
Еве една и од ќерка ми, тазе денешна. Почнуваме во градинка во понеделник па ја припремам нели. Јас - Мама, учителката во градинка се вика тета Мара, таму нејзе ќе и кажуваш дека ти се мочка, добро? Ј - Добро. Јас - Кажи како ќе и кажеш? Ј - Буба Маро ми се мочкааа!
02.09.2014, 12:46
miana
6152
Најнов кикс на керками.. Требаше да одиме на повојница кај бебе на пријатели во друг гради и решивме децава да ги оставиме дома..И сега керками ме прашува таа: мамо, зошто не не зимате и нас? јас - за да не се малтретирате по пат, кога ке дојдат во новиот стан во Скопје, ке одиме сите заедно. таа - а кој нов стан? Јас- па во тој што го купија бе сине, да го средат и ке им одиме... таа - мамо, а како се купува стан? Како го носат? Дали го носат во раце, дали го туркаат, не ми е јасно
15.09.2014, 21:03
Палешка РР
7505
Миа и Марио на телефон
- Маио дојди да јадиме - Јадев Миа - Шо јадеше - Кокошка печена - Кај најде кокошка? - Баба ми прати - Појде со кокошка на факутет? - Да - Со книги се оди на факутет, не со кокошка
24.09.2014, 07:41
deluxe
2479
Utrovo ja budam A za na uciliste,vo 7 casot.Taa i se spie oci i mizat.Se spremi nabrzina i legna na krevet duri da dojdi vreme za izleguvanje.Mi vika:mamo vo kolku casot me razbudi? Jas:Vo7 Taa:utre vo4 da me razbudis, da se naspijam ubavo do 7 Genijalna ideja
24.09.2014, 10:11
Snowhite RR
5042
Михаил сношти ме прашува дали тој се родил прв, па после сестра му, после прошири за мене и вујко му кој се родил прв и после ми вика, а баба ми?, јас велам таа втора и сега не знам од кај му дојде и вика А дедо ми највтор се роди? Ме пресмеаа
24.09.2014, 14:12
elenak
2004
Јована (2,9 месеци) Јас- Леле какво е убаво ова твое мало прсте, сега ќе го изручкам. таа - Не може мамо. Јас - Е оти не? таа - Оти тоа не е манџа мамо.
29.09.2014, 17:30
Палешка РР
7505
Миа: Мамо леле лелеее да знајш шо се случи во градинка Јас: Кажи маме, нешто интересно? Миа: Леле, учителките на децата му турија салата во манџата, леле свеста ми се зеде ко видов. Јас: (паднав од смеење) Миа: И учителките така јадеа, леле ко ги видов свеста ми се зеде
29.09.2014, 22:36
Snowhite RR
5042
Haha svesta mi se zede lele Mia smeski e