за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Го прашуваме со мм внук му од братучед(8 год.) кој ден си роден а тој- не сум дење роден мама ми кажа ноќе сум роден
09.07.2010, 17:52
nadica
4381
последниве неколку дена хит ни е песничката иде возот од кочани носе гаќи помочани чув чув
и денес ја пееме вака јас:од каде иде возот? таа:од кочани јас:што носи? таа:гаќи јас:какви гаќи? таа:мисли мисли мисли ОЗОВИ(розови)
09.07.2010, 17:58
Julie1
2354
Розови ...., сигурно си замислувала женско вовче
09.07.2010, 19:26
Saturn
208
Бевме на одмор во Грција, на МОРЕ. И во еден камион некои Грци продаваа некакви продукти и ќерка ми вика: абе јас не ги разбирам овие што зборат А знаеш ли на кој јазик зборат? ќерка ми: па на МОРСКИ!
26.07.2010, 22:12
Maca25
7558
денеска ја прашувам нина :каде е тато? и она ми одговора: аботи (работи). После и викам: што ќе ти донесе тато од работа? и она: ПАИ ( пари). е стварно не знам од кај и е ова. си се изнасмеав слатко. почна да прави муабет со мене, ама многу тешко ја разбираме (многу брзо збори )
09.09.2010, 23:59
biljanaM
662
се шеткаме со син ми и поминуваме покрај реката и Воислав ми вика Мамо види реката се истрошила....
10.09.2010, 10:03
EciPeci
77
Братучедка ми ја одвикнуваше внука ми од цицање, ама детево големо, се разбира и сите јадења ги знае. Пробала триста луда неуспешно... и си рекла ке се намачка со кечап. Се намачкала и внука ми гледа и вика што е ова и братучедка ми: eeeeej се расипало цицето и оваа фаќа со прстето во кечапот и лизнува и вика ааааа како не се расипало, кечап е ова, ууффффф малку љути
23.09.2010, 11:26
amelbebe
1105
Amel vcera na brat mu mu veli :eeeej blaze si ti sto si vo Italija ,ja ostavi baba ti jas da ja cuvam ,pa uste malku i drva ke i nosam
23.09.2010, 11:55
denim
351
Odime so kerka mi vo prodavnica - piljara (imase okolu 3 god.) i ona sedi vnatre so prodavacot a jas biram zelencuk nadvor. Vleguvam vnatre da platam i da si ja zemam malata, koga go gledam prodavacot se smee solzi mu tecat. Mi veli: Ja prasuvam Mila sto rabotat tatko ti i majka ti. A taa mu rekla: tatko mi doktor a majka mi sluginka. Se razbira nema vrska so nasite realni profesii... Koj znae mozebi deteto ima pravo
24.09.2010, 09:27
mama26
3977
ideme so sinot vo edna od prodavnicite vo gtc...i zena saka da ne pretekne [odi pobrzo]i pred nas neli...ama sin mi ja vide pa zastana pred nea i so brzo odenje pocna da odi ama pred nea [demek eve jas sum pak pred tebe ili pak i jas se brzam neznam sto mu znacese... zenava se seti deka se brzase i deteto pred nea pak se smeese tolku glasno od srce.i pozabavi malku
25.09.2010, 22:24
Martins mom
3342
Вчера на гости ми беше една пријателка со својата шест годишна ќерка. Ние имавме купено домашно живо коковче за Мартин и го однесов девојчето да ја види кокошката. И’ викам „чекај да видиме да не има случајно снесено јајце “ , а таа ми одговара „Епа не може“, јас ја прашувам зошто, а таа ми одговара „Оти нема дечко“ Еееееј...како размислуваат ова малите...се знаат бре
25.09.2010, 22:40
lukas
2148
pree bev kaj sestra mi i sestra mi i i vika na vnuka mi koja e 4 i pol god.ajde emilija da jadis,a be nekam nekam nekam nekam i tocka.com tocka mk(nekam.com.mk) a inace za na komp.poke i od mene znaj da barata,a ednas pak i vika ajde emilija da go ispijas jogurtot i veke tri cetiri pati sestra mi i rece lele mu vika aman me pukna so toj jogurtot od tolku zboranje veke kako da go ispiv..hhahaa,ima i mnogu drugi biseri od nea ama ne mi teknuvaat vo momentot,ako mi teknat ke pisam! za lukas e mal nema so da pisam,uste ama pocna sega a jas kaslam i toj gomiti se zakasluva,i koga ke viknam iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ete go i toj po mene
25.09.2010, 23:36
baby mama
679
Koga bev kaj drugarka mi na gosti i go drzam nejzinoto 3 mesecno bebe, i toa si prdna. I i vikam na postarata kerkicka na drugarka mi koja ima tri i pol godini: lele Mila prrdna, a Teona dalis si prdnuvas ti? I ona mi vika pa ne vekje.I jas i velam e zasto? I malava mi odgovara: pa mama vekje ne mi vari grav
18.10.2010, 00:02
nadica
4381
вечерва на надица од што и се спиеше незнаеше што да направи полошо и така додека и ја раскажувам „Снежана и седумте џуџиња“ имав бурна реакција јас:...лошата кралица имала огледалце и секој ден го прашувала: Кој е најубав на светот? а тоа секогаш и одговарало:Вие кралице сте најубава на светот нема никаде поубава од вас! Надица:Не, не, не јас: Што не бе мама? Надица: Јас најбава не кицата (јас сум најубава не кралицата)
заспа плачејќи не ја дораскажавме приказната која инаку по 100 пати на ден ја раскажуваме
< Поракaта ја уредил nadica -- 18.10.2010 0:03:35 >
23.11.2010, 11:58
nadica
4381
сите знаете дека мака мачам за јадење, ама утрово од надица ја добив најјаката изјава се симнуваме доле и попат ја прашувам што сака за појадок, а таа мене: не акам учкам на диета сум - не сакам да јадам на диета сум
23.11.2010, 12:16
suzeto
1297
i nie maka macime so jadejneto,stom mu se spomne i toj odma se buni,eeeeeee so to jadene jadi jadi vezden, jadov utre ,jas mu vikam jadi za da porasnis i toj ne sakam da porasnam ...i so zboruvajneto uste nema otpusteno a ima 5 god.i mu vikam abe zboruvaj ubavo vgodina ke odis naskola kako ce i kazis na ucitelkata i toj vika ce naucam za naksola i ce znam da i kazam na ucelkata ....
23.11.2010, 13:16
Blue Glow
122
Si zboruvame so kerka mi so pravi bebeto vo meset_o moe, i muabetot odi vaka:
Iva: Mamo so pravi bebeto vo meset_o ? Jas: Pliva :) Iva: Plivaaaa ?!?! A ne se udavuva? Jas: Pa ne Iva: Epa kako pliva tolku malo so muskuli ili so guma ? Mene mi padna smesno i vikam so guma :)) Iva: Aaaa, zatoa tebe meset_o tie volku golemo, od gumata, neli mama? I posle ova nemav nikakov komentar me ostavi bez tekst :)))
< Поракaта ја уредил Blue Glow -- 23.11.2010 13:17:06 >
23.11.2010, 14:57
Maca25
7558
Кога сме кај малите деца и бебињата да ја напишам новата досетка на Нина. Снаа ми е трудна, малце, 5-6 недели и сега и кажуваме на нина дека ќе имаме ново бебе во фамилијата. Она одма си го крсти МИА, и да било девојче и машко миа ќе се викало. Вчера ја прашувам: Нина, каде е бебето на Џаџа? и она: џепче па и објаснувам дека е во мешето, и почна да кажува меше после и викам: а што прави бебето таму? Нина: бања ( се бања) и ја прашувам: Што ќе прави после бебето? нина: нана бебе мајо (ќе нана бебе мало) и одма почна да ја пее нани нани бебенце, за полесно да заспиело бебето.
06.12.2010, 00:39
mosa
546
kerkickata na mojata zolva ima 3 ipol godini.dojde na gosti kaj nas so baba i i dodeka sedevme nadvor pod orevot taa kine od listovite od drvoto baba:angela nemoj da kines od listovite na orevot bidejki se otrovni angela:babo pa jas nema da gi jadam listovite
jas se iznasmeav slatko .kolku se napredni ovie deca boze boze.
06.12.2010, 12:43
strelec 8
420
mora da vi ja kazam edna dosetka sto jas sum ja napravila koga sum imala2-3 godini.jas kaj baba mi i i velam oti mi se kaka.taa mi go dala i rekal deka ke pere vo wc i koga ke zavrsam da go donesam.ibaba mi perela,perela i videla deka mnogu sum se zadrzala.koga ke vlezela vo sobata sto da vidi-sum go obrnala noksirot sum ja zela masata(toa e ona metalnoto za ogan vo sporetot)sum sa razmackala i mene i na zemjata i baba me prasala sto pravis ,a jas babo pravum tota(babo pravum torta)
19.12.2010, 01:36
nadica
4381
еве го најновиот бисер на надица ја заспивам и со се пробавме, со приказна, со песничка, со молчење ама некако слабо ни оди и и'' викам „сакаш мама да те земе во раце да те нишкам“ а таа мене „НЕ јас не мало бебе јас големе мома спијам сама“ ќе се смеам уште долго на нејзините изјави
< Поракaта ја уредил nadica -- 19.12.2010 1:37:22 >
03.01.2011, 09:36
big_mama817
1331
бевме со Тарик во Кам маркет и стигнуваме до касата кога он ме тегне и на цел глас мама имаш улошки кога сите почна да се смееат а јас му викам имам
03.01.2011, 10:44
mama26
3977
Sednuvame vo taxi i sinot mi veli mamo kaj sednavme tuka,daj da ja smenime kolata ovoj cicko e mnoguuu gaden
toj se vrti i mu vika abe ubav sum jas
05.01.2011, 23:00
mama26
3977
mu vikam na sinot ajde utre so drugarcinjata na kolede da peete..[ vo komsii ]
mi vika mamo nesakam jas da odam tuku , ti razbudime rano i jas ke gi precekam decata sto pred nasa vrata ke peat i se ke im dadam na site..
08.01.2011, 10:46
nadica
4381
разговор помеѓу свеки и надица: Н: (разгледува каталог) бабо тука има многу работи, чекај да одберам несто да ти купам С: а имаш ли пари? Н: не С: ами како ќе ми купиш, со што ќе платиш? Н: со картичка