cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Предвреме родени деца

clock-img

07.07.2011, 13:15

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

lele Melanija sega koga citam se prisetiv..i malata moja bese 3-4 dena pod infuzija,povrakjase kafejavo navodno imala nekoj infekt prezemen od mene...imase eden pedijatar so kratka kosa ja zaboraviv kako se vika,olos neviden,drska,ja idam da ja prasam sto i e do kaj e rabotava taa me ignorira,pa lugje bozji si prasuvam za deteto..treba da te udostoi so informacija, a od sestrite da ne zboram,idiot do idiot osven edna zenicka mnogu fina bese ,pa koga mi ja donesoa mihaela molev boga da e na smena,ke ja pricuvase ke ja uspiese pampers ke i smenese posto neznaev kako sto prvo mi e...posle edna nedela ne pustija mislam deka ke poludev dur ne se pribravme doma..

clock-img

07.07.2011, 14:03

clock-img

tinush

pencil-img

156

Браво Меланија. Браво и за мама. Мило ми е што си позитивна. По коментарите се познава. Душо, па ти си почнала да се смеешuser posted image user posted image user posted image . Многу поздрав . Дамјан и мама едвај чекаат вести за Меланија

Највредниот накит околу мојот врат се рацете на мојот Син

clock-img

07.07.2011, 14:33

clock-img

kapina

pencil-img

4327

bravo za melanija i za majkata na melanija 

clock-img

07.07.2011, 14:57

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

Melanija,ne se zamaraj so takvi idioti tolku im e kulturata.Oni se takvi,ti samo kje si se nerviras.Batali gi ke ti treba silata za Melani koga ke si dojde doma.
Znam koja e taa olosot so kratkata kosa ne mi teknuva sega kako se vikase,gad nevidenuser posted image

Nego batali toa,kazi sto ti rekoa vo 14:00?Kako e Melani?

clock-img

07.07.2011, 15:25

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Pocnav da se smejam prvo vie me opustivte, a posle i koga posleden pat ja vidovme vo inkubatorot, tolku mi bese ubava, so mislam deka na sekoi 5 min si go pustam klipceto sto ja snimivme. Veke lici na bebe user posted image , duri i obravcinja pustila, pa i se zarumenile, pa gi krena nozete vo vis i taka spiese hehehehe kolku samo se iznasmeavme tamuuser posted image user posted image .
Dostickage, denes pak sme 1kg i 220gr, a rezultatite od krvta se dobri-taka mi rece toj sto se javi od tamu, zgolemile mlekce na 27ml na 3 saati. Toa e vkupno 216ml vo denot, a taa ne stava ni po 10 grama dnevno. Tuka malku se nerviram. I mojot doktor sto e tamu mi rece deka ocekuval malku pobrzo da kacuva kilaza, inaku bila mnogu silna. Dusice malo, kolku se gordeam so nea koga ke mi kazat deka e silna. Covece moe malouser posted image

clock-img

07.07.2011, 15:40

clock-img

Luci

pencil-img

2250

user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija *

Denes bevme da ja vidime i da i odneseme peleniuser posted image . Sestrata koja ne infiltrira i koja sekogash ni pomaga da vlezeme ne preceka na vrata i rece deka Melanija e banjata denes, a jas pak mislev deka voopshto ne gi banjaat. Koga dojdov do inkubatorot ja vidov najubavata slika vo mojot zivot. Moeto bebe bese bez nikakva ,,bocka,, na sebe, nitu racinjata, ni nodzinjata, duri ni ona crveno svetlence na nodzeto go nemase. Spiese mirno so racinjata nagore. Pocnav da placam od sreka. Nikogas do sega ne sum placela od sreka, nitu koga ja rodiv zatoa sto togas imav izmesani cuvstva na taga i radost...prekrasno bilouser posted image Melanija mi go razubavi zivotot. Bese prekrasna i se voodusevuvam seuste....
,,Mojot doktor,, mi rece deka denes bil lekar za ocite i taa PREMINALA VO B3 FAZATAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , nema veke da i pravat kontroli na ocinjatauser posted image user posted image user posted image .Ah samo kolku mi go skrati zivotot cekanjeto za da ja slusnam ovaa vest. Znam deka i Vie cekavte so mene i zatoa sakav da Vi soopshtamuser posted image user posted image user posted image Se nadevam deka ke ja zadrzam ovaa radost vo moeto srceuser posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

clock-img

07.07.2011, 15:59

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Едвај чекаме да ја видиме малата храбра Мелани и нејзината храбра и позитивна мамичка!!!!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

07.07.2011, 16:17

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

lele Melanija sega koga citam se prisetiv..i malata moja bese 3-4 dena pod infuzija,povrakjase kafejavo navodno imala nekoj infekt prezemen od mene...imase eden pedijatar so kratka kosa ja zaboraviv kako se vika,olos neviden,drska,ja idam da ja prasam sto i e do kaj e rabotava taa me ignorira,pa lugje bozji si prasuvam za deteto..treba da te udostoi so informacija, a od sestrite da ne zboram,idiot do idiot osven edna zenicka mnogu fina bese ,pa koga mi ja donesoa mihaela molev boga da e na smena,ke ja pricuvase ke ja uspiese pampers ke i smenese posto neznaev kako sto prvo mi e...posle edna nedela ne pustija mislam deka ke poludev dur ne se pribravme doma..

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Melanija,ne se zamaraj so takvi idioti tolku im e kulturata.Oni se takvi,ti samo kje si se nerviras.Batali gi ke ti treba silata za Melani koga ke si dojde doma.
Znam koja e taa olosot so kratkata kosa ne mi teknuva sega kako se vikase,gad neviden

Дотичната со кратка коса е др.Јанчевска user posted image , само ова за неа

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

07.07.2011, 16:19

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Инаку БРАВООООООООО за Мелани силна е она,брзо,брзо ќе се гушка со мамче домаuser posted image

clock-img

08.07.2011, 08:25

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

Srcka e Melani
user posted image user posted image user posted image user posted image za nea.

Stom ima rumeni obravcinja,si pie mlekce i nema igli,spricevi i sve drugo ic da ne mu se sekirate.Sega e samo prasanje na vreme.Cudo golemo sto kacuva  po 10 grama dnevno.Ke vidis za nekolku dena kako se ke se promeni.Sega mislam deka organizmot sto se vika narodski sobira sila i posle ke bukne naedas kako cveke :-)
Ona dosega se borese za zivot,ne e logicno od takva situacija ona da se "debeli" :)))
Ke pocne za nekolku dena ,ke vidis.Srcence ubavouser posted image user posted image

clock-img

08.07.2011, 11:51

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Krvnata slika i e dobra sega, ama mislam ke padne, zasto seuste ne e izlecen infektot. Namalen e ama uste se bori so nego. Ja prasuvam sestrata zasto tolku bavno napreduva, a taa vika, pa so takov infekt dobro e sto i tolku kacuva.
A koga ke gi prasam za crp mi vika 59 e imame bebinja i so nad 100-aj sega razberi giuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.07.2011, 13:20

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

ehe sin mi imase trocifreno crp ama pominuva so antibiotska terapija.
znam deka e tesko megutoa epten e mnogu malecka za da se ocekuvaat radikalni promeni preku nok.
mislam deka treba da sme site prezadovolni od toa kako napreduva Melani.Se ke bide dobro treba samo vreme.
Klucno e da se izbori so infektot,posle se kje si dojde na svoe mesto.trpenie spasenie:)

clock-img

08.07.2011, 13:37

clock-img

blue_blue

pencil-img

893

Игнорирај тоа се, тоа не се луѓе, бесчувствителни исфрустрирани тетки кои своите фрустрации нашле да ги лечат на бебиња и на ранливи мајки....А само како за илустрација дека не е само во ГАК така, јас во Ремедика се породив, па кога дојде таа главната сестра после 2-3 дена јас уште немам млеко, а сите таму дојат бебиња и јас у депресија паднав...И се појавува таа главната сестра Македока и ми вика - ааа, како не бе ти ќе доиш со вавкви брадавици нема шанси, мора со силиконска, ама твоите бебиња толку се мали немаат они сила да влечат преку силиконска, ич не се труди...И така си излезе мртва ладна...Јас солзи кога реков ронам, абе хистерија од плачење ме фати....Ама се најде дена сестра нек е жива и здрава, ми вика што плачеш, и кажувам, она само се насмеа и вика - ма ајде пуштија бре...јас сега ќе ти го донесам едното девојче разбудено е и ќе те наместам да видиш како ќе цица, и млекото ќе го извлеќе силна е она.....И така би....си цицаа моите деца фино лепо до 9 месеци....Заеби ти бесчусвителен народ, полни си се со позитивна енергија и глеј си твоето дете да си дојде дома што поскоро....Инаку многу би сакала да и подарам нешто на Меланија, знам дека сигурно имаш многу работи и нема да ти недостасува нешто, но бидејќи повеќе пати имам прочитано дека има проблем со бројчиња на облека за помали деца - јас имам многу убави нови боди со кратки ракавчиња, ми ги донесоа од Америка, за newborn се и моите деца ептен малку ги носеа оти одма ги пораснаа. И имам едно неотворено комплетче панталонки и горно тренерче си патент од Софиленд исто така за newborn кое многу би сакала да и го поклонам да си биде дотерана кога ќе шета летво со мама и тато, а да не и биде големо....Пиши ако би сакала да и ги подарам овие работи па ќе се договориме каде и кога да ти ги дадам...Поздравче и чувајте се

Ah tie tetki vo GAK-site se prikazna za sebe. Jas uste prviot den koga se porodiv edvaj stanav otidov kaj inkubatorite za da si go vidam deteto. Me fati nekoja strasna potreba koga gi gledav vo sobata drugite majki site so svoite decinja, jas sama. Vleguvam na intenzivna vo spavaka, si go vidov deteto i posto nisto ne zanm za predvremeno rodeni, nacekav edna vo zeleno i pomisliv deka ke mi kaze kako e moeto dete, a taa me isece. Mi vika : jas navistina ne znam sto ocekuvas ti od ova dete, pa neli gledas deka e najmala od site. Se borime da ja odrzime vo zivot i da prezivee,, Boze gospode kolku mi ja ubi vo istiot toj moment voljata za zivot i obidot da bidam pozitivna so bebeto za da i davam sila da izdrzi. Me dotolci. Jas ne znam kako im dozvolile na takvi luge da bidat na mesto kade sto zenite se hranat so pozitivna energija, kade sto MORAAT da bidat srdecni i ljubezni so kutrite majki. Jas zarem ne znam kolku se 1 kg i 200 grama i zarem ne znam deka sum se porodila vo 31 va nedela?!?!?!?user posted image
Kolku bescustvitelni. Raka na srce ne site. Ima dve sto im go prepoznavam glasot i sto uzivam koga me informiraat, kako angeli da mi peat na uvo. I da ne sakam me polnat so pozitivna energija i mi davaat sila.user posted image

clock-img

08.07.2011, 14:02

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Blue_blue Ima mnogu isfrustrirani tetki i svakam kako toa deluvalo na tvojata psiha, ama dobro e koga se dobro ke se zavrshi. Milo mi e za vas i za sekoja srekna prikazna sto ke ja procitam po forumov. Samo si zamisluvam kako ke bide koga Melanija ke dojde doma kaj mama, kako ke se guskame. Ama verojatno uste ovoj cele mesec i sigurno uste 1-2 nedeli posle ke ostane tamu. Mnogu e malecko, se plasam da ne mi se skrshi vo raceuser posted image
Jas veke mnogu mali raboticki i kupiv, no sekako dobro bi i dosla i taa malecka garderobauser posted image   - Blagodaram. user posted image
Dostickage, kako se izbori tvoeto since so infektot? kolku vreme traese toa?user posted image

clock-img

08.07.2011, 14:09

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Denes sme teski 1kg i 240gruser posted image user posted image user posted image
Mi rekoa deka do denes zavrsuvaat so infuzijata i prodolzuvaat so sirupce Lidaprim i kapki za koskite. Toa bi trebalo da e napredok?user posted image

clock-img

08.07.2011, 14:12

clock-img

mila mama

pencil-img

1616

Nemav internet nekolku dena, ama mi e milo sto napreduvate Melanija! user posted image
Za odnosot na vrabotenite po bolnicite a i vo site ustanovi vo R.M moze doktorat da se napise. Kako sto jas mnogu cesto se izrazuvam : "rabotata e prosta, ama golema evolucija treba"!
Vo sekoj slucaj, bitno e kuklickata mala da napreduva, a posle drugoto se zaborava. Ve guskam i dvete user posted image user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

clock-img

08.07.2011, 14:19

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Blagodarime za guskite i jas i Melanija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.07.2011, 14:57

clock-img

blue_blue

pencil-img

893

Ма нема да ти се скрши во раце, ама ќе и ги скршиш косите од што силно ќе ја гушкаш user posted image  Јас така се смеам со моите деца - дојди да ти гиу скршам коските значи - ела сино да се изгушкаме...Ајде се добро ќе се заврши, сигурно дека е напредок што нема да биде веќе на инфузија...Чудно е колку човек има сила во дадени моменти, нели? Ајде, само таа нека расне и ич да не те замара тоа - мала била, бал бла....Ќе си порасне сонцето мало и штикли ќе носи, мила на мамаuser posted image

Blue_blue Ima mnogu isfrustrirani tetki i svakam kako toa deluvalo na tvojata psiha, ama dobro e koga se dobro ke se zavrshi. Milo mi e za vas i za sekoja srekna prikazna sto ke ja procitam po forumov. Samo si zamisluvam kako ke bide koga Melanija ke dojde doma kaj mama, kako ke se guskame. Ama verojatno uste ovoj cele mesec i sigurno uste 1-2 nedeli posle ke ostane tamu. Mnogu e malecko, se plasam da ne mi se skrshi vo raceuser posted image
Jas veke mnogu mali raboticki i kupiv, no sekako dobro bi i dosla i taa malecka garderobauser posted image   - Blagodaram. user posted image
Dostickage, kako se izbori tvoeto since so infektot? kolku vreme traese toa?user posted image

clock-img

08.07.2011, 15:04

clock-img

Mia malecka

pencil-img

29

Bravo za Melanija!
Koga go procitav postot, vednas se potsetiv na mojot slucaj od pred dve godina. Mia se rodi 1230 gr vo 31 nedela isto kako Melanija. Bese vo bolnica 37 dena, a se licea 370 za edna majka, veruvaj. No sepak gledaj od pozitivnata strana. Sega Mia ima 2 godini, super devojka si e. Zdrava, prava, napredna, ista kako nejzinite vrsnici, vo nisto ne zaostanuva. Znam deka sega ti e tesko,no samo napred, za da imas sila da ja precekas doma i da ga gledas kako raste!

clock-img

08.07.2011, 15:13

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

heheheh blue blue me nasmeauser posted image user posted image user posted image i jas ke i gi krsam koskite koga ke i zajacaat user posted image user posted image user posted image ke se guskame silno, silno.
Mia imala sosema slicna prikazna so Melanija, dusicka ubava, kolku mi e milo koga citam vaka ,,sega ima 2 godini,,user posted image user posted image user posted image . No nie sme veke 39 dena vo inkubator a sigurno uste 39 ke bide. Sepak ke bide. Se nadevam, postojano se nadevam, ziveam od nadez.

clock-img

08.07.2011, 15:35

clock-img

Mia malecka

pencil-img

29

Ne veruvam deka tolk mnogu ke ja zadrzat. I mojot doktor vikase 3 meseci ke sedi, ama otkako ja prefrlija na box za 5 dena kaci kilaza. Koga ja izvadija imase 1450 a doma ja zedovme za 5 dena so 1750, iako ne veruvam deka imase bas tolku (moze 1650 da imase). Mislam deka na box poarno gi hranat i napreduvaat pobrzo. Ic ne se sekiraj, ke nakaci kilaza odma i ke ja pustat.

clock-img

08.07.2011, 15:56

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

Mi spomenaa deka stom ja premestat na boks i mene ke me vikaat za da se ucime edna na druga. Taka bese togas receno, a kako ke napravat ne znamuser posted image Najmnogu zalam za tie dopiri-tolku se iznacitav dodeka bev bremena za dopirot na majkata, koza na koza, za glasot na majkata kolku e seto toa vazno za bebeto, a sega kutroto go slusa onoj strasen zvuk od sistemot so inkubatorite na intenzivna i dopirot na rakavicite na sestrite user posted image . Toa nema da mozam da i go nadomestamuser posted image  

clock-img

08.07.2011, 16:07

clock-img

Mia malecka

pencil-img

29

Da, ke te viknat bidejki se odmolzuvas. jas ne, Mene od stres mi prekina mlekoto i ne ja doev ni koga si dojde doma. A za toa dopirot, taka e. I jas se iznacitav za toa i mnogi mi bese tesko ama da ti kazam nekoi raboti ne deka se zaboravaat, tuku so vreme si vikas pa eve ja iznaguskav sega, nisto ne i fali :) (demek nema da se sekava, ne znae) Sega Mia e najgolemA GUSHKALKA , taka si ja vikame deka obozava da se guska.

clock-img

09.07.2011, 19:27

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Мамичке како е Мелани денес?

clock-img

10.07.2011, 20:42

clock-img

Melanija *

pencil-img

116

DENES SME 1 KG I 300 GR user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image prv pat tolkava brojka user posted image user posted image user posted image

Последни статии

article-img