за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
14.07.2011, 12:39
Melanija *
116
Melanija uste e 1 kg i 350gr. a ne uspeavme da ja vidime, zasto sestrata sto ni dozvoluva otisla na odmor Duri od ponedelnik mozebi, ako se vrati dotogas. Sekoj den ja setkaat niz sobata taka trebalo.
14.07.2011, 12:47
Mihaela 2010
4230
Izdrzi Melanija...tesko e znam ..kazi mi sto vi kazuvaat doktorite...koga ke ja pustat melanija domce..??
14.07.2011, 12:49
Maca25
7558
едвај чекав да пишеш нешто!!! супер чим е стабилна, што ја шеткаат, ама да ве пуштеа малце да ја видите. Нема стакло (прозорче) каде што се бебињата па да одите и да ја ѕирнете?!? Без грижи мила, брзо ќе си се гушкате домче!!!
14.07.2011, 12:54
dostickage
2181
Zlato na teta.Bravo
14.07.2011, 12:56
dostickage
2181
Stom malce porasne odma ja sobiram za snaska Ja vidov na slikata od porodilnite prikazni,PRESLATKA E !!!
14.07.2011, 13:02
Maca25
7558
Срцка најмила е! Насмеано бебе! Јас секојдневно на работа ги известувам за состојбата на Мелани и сите и праќаат многу многу среќа и гушки!
14.07.2011, 13:06
Melanija *
116
Ne sakam veke da im dosagam ke pocnat da me brkaat so obezbeduvanje zatoa ne napnuvam. Verojatno od ponedelnik ke ja vidime. Ke ja pustat koga ke go izleci infektot i ke napravi 1 kg i 800 gr i poveke. Doktorot vika deka e zivo bebe. Koga ja seta po sobata vika mrda so racinjata so nodzinjata, me gleda, si cica so usteto. Koga e gladna e nervozna ama ne place, samo se vrti i se mrshti , a koga ke ja naranele bila radosna, vika veselo bebe. Vcera doznav deka ja ranat so duodenalna sonda, mislev so spric. Zarem tie sondi do zeludnikot peku grloto i hranoprovodot ne i go iritiraat grlceto. Ne mozam da mislam kako i go stavaat cevceto, pa kako posle toa go vadat. Se iznamaci kutroto. Sondite bile demek da se zasrkne ke i prestane srcenceto zasto se mali i nemaat sila i plus da ne go zagubo osetot za cicanje.
14.07.2011, 13:13
arh_diz
7198
Srcence malo , ke si se guskate uste malku domce
14.07.2011, 13:19
Melanija *
116
hheheheheh Dostickage me iznasmea
14.07.2011, 13:20
mila 3
193
lele melanija neznam kako gi ranat so sondata kako im go pikaat toa crevce , ja sakav da vidam ama sestrata ne mi dozvoli, nesmeele pred majki
guski za maloto zverce
14.07.2011, 13:21
Melanija *
116
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz
Srcence malo , ke si se guskate uste malku domce
edvaj cekam
14.07.2011, 13:25
AnnaMolly RR
6409
Браво за Меланија, важно е што е добро, веќе не губи на тежина туку си се поправа. Брзо ќе стигнете до 1.800 грама и ќе си одите домче и секој ден ќе си ја гледате!
14.07.2011, 13:26
Melanija *
116
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 3
lele melanija neznam kako gi ranat so sondata kako im go pikaat toa crevce , ja sakav da vidam ama sestrata ne mi dozvoli, nesmeele pred majki
guski za maloto zverce
samo zamisluvam i mi se trese srceto. Moraat li taka, pa tie veke go imaat razvieno osetot za cicanje, ama verojatno za da ne se zasrkne, zasto nema sila za kaslanje, malecka e mnogu
14.07.2011, 13:27
Melanija *
116
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Браво за Меланија, важно е што е добро, веќе не губи на тежина туку си се поправа. Брзо ќе стигнете до 1.800 грама и ќе си одите домче и секој ден ќе си ја гледате!
stavi naednash 50 grama i sega veke nekolku dena e so istite
14.07.2011, 13:30
*mika*
275
Jas vcera mu ja citav na mm porodilnata prikazna za Melanija, i dvajcata ubavo si se iznaplakavme .. i sega nonstop me prasuva dali ima novosti za malata Melanija :) taka da znaes tvojata princeza sega ima uste dvajca obozavateli (plus edno malo u meseto ) sto sekoj den mislat na nea i i prakjaat puno baknezi i sila za ponatamu Drzime srekicka Melanija sto poskoro da si se guska domce so mamicka
14.07.2011, 13:36
Tanjat7880
1256
Dolgo trae procesot na zakrepnuvanje kaj predvreme rodenite deca,znam,i znam deka e mnogu teshko no znam i eka se toa pominuva... Edno od moite vnuci koe se rodi so 900gr.telesna tezina na ovaa vozrast ko shto e Melanija i na taa kilaza shto ja ima Melanija imashe i operacija na crevata i beshe na stroga dieta....no i toa pomina i eve ja sega 12godishna devojka koja e prekrasna! Ma BETEROT MU NEMA KRAJ no se ke pomine samo za da pomine treba vreme! za Melanija i za nejzinata majka
14.07.2011, 13:43
Melanija *
116
ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika*
Jas vcera mu ja citav na mm porodilnata prikazna za Melanija, i dvajcata ubavo si se iznaplakavme .. i sega nonstop me prasuva dali ima novosti za malata Melanija :) taka da znaes tvojata princeza sega ima uste dvajca obozavateli (plus edno malo u meseto ) sto sekoj den mislat na nea i i prakjaat puno baknezi i sila za ponatamu Drzime srekicka Melanija sto poskoro da si se guska domce so mamicka
Melanija znae deka mnogu palci se stisnati za nea i zatoa nema da se predade i ke si dojde doma, a stom zakrepne ke dojde i da gi zapoznae site ovie prekrasni mamicki. Pozdrrav do vas i sonceto koe e na pat
14.07.2011, 13:45
Melanija *
116
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880
Dolgo trae procesot na zakrepnuvanje kaj predvreme rodenite deca,znam,i znam deka e mnogu teshko no znam i eka se toa pominuva... Edno od moite vnuci koe se rodi so 900gr.telesna tezina na ovaa vozrast ko shto e Melanija i na taa kilaza shto ja ima Melanija imashe i operacija na crevata i beshe na stroga dieta....no i toa pomina i eve ja sega 12godishna devojka koja e prekrasna! Ma BETEROT MU NEMA KRAJ no se ke pomine samo za da pomine treba vreme! za Melanija i za nejzinata majka
Dobro e koga se dobro ke se zavrsi. Oddalecenosta ubiva, ama koga slusam deka e vo red ucam i kakko da izdrzuvam. Cudno e kolku covek moze da izdrzi bolka
14.07.2011, 13:48
mila 3
193
jas mislam deka taka im e najbrzo i najlesno na niv. ne e edno dete tamu
samo neka lapaat tie tami i ke bide se vo red, se ke zaboravime
14.07.2011, 13:50
Melanija *
116
I toa sto vikas
14.07.2011, 14:10
blue_blue
893
Браво Меланија Само ти ручкај си и шеткај низ соба како права мала дама....А за снашка сигурно многу ќе ја бараат, такво живо, насмеано и храбро бебе ехеј, ќе се чека ред кај мама за да се земе за снашка
Мама на Мелани ич не се секирај за тоа колку време сега си без неа...Ќе бидете заедно цел живот и ќе се нагушкате за се....А ќе се изначудиш колку брзо ќе ги забораваш лошите работи, а секој ден ќе има нешто ново на што ќе му се радуваш...па ќе дојде братче/сестриче на Мелани и Мелани ќе ти помага - ќерка на мама Ајде чувај ја и пишувај како напредува
14.07.2011, 14:13
tinush
156
Чекај малку. Меланија има многу кандидати за мажачка. Сите ние стискаме палци и се надеваме на средба. Ајде секое добро само позитивно и со погледот напред. Можеби боли и не се заборава ама вреди колку една нивна насмевка. Јас велев дека секој негов грам добиена тежина е колку килограм злато. Сега имам повеќе од 8 тона . Е се разбуди и ве поздравува. Многу гушки и бацки така велите вие во Ск нели?
14.07.2011, 14:20
Melanija *
116
Kolku mi e ubavo koga sum na foumov, sto zaboravam kafeto da si go ispijam i sekoj den mi se oladuva na masata vo dnevna, a so ogled na zestinive mnogu mu treba da se izladi Site ste prekrasni i blagosloveni, zatoa mozete da dadete uteha na nekoj komu mu e potesko, Vi blagodaram. A inaku imavme tehnicka greska, Melanija denes ima 1 kg i 380 grama, za 30 poveke od vcera denes jas imam 30 kg zlato doma Ve guskam site prekrasni ste. A za mazenjevo, maz mi vika deka verojatno nema da ja mazi
14.07.2011, 14:30
dostickage
2181
abe nekjam da slusnam deka imalo mnogu kandidati jas prva si rekov i tocka