за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Melanija vcera (vo nedelata) imase 1 kg i 450 gr i oficijalno JA IZVADIJA OD INKUBATOR i sega e vo box. Ova e za castenje, ama imam uste dve molbi za vas. Da se pomolime za malite Angela i Marija, drugarki i se na Melanija i seuste se vo inkubator i na koi isto taka mislam sekoj den i se molam se da bide vo red i pobrzo da si dojdat doma kaj svoite mamicki
Честитки брзо ќе си се гушкате дома за вас!
18.07.2011, 11:40
blue_blue
893
Браво браво за Меланија....Мама нека собира сила, оти Мелани кога ќе се расцица ехеј она треба сега гооолема да расне пошто веќе има кандидати за снаа да им биде
18.07.2011, 12:29
Maca25
7558
Браво Меланија!!! Знае она дека овде еден куп тетки и другарчиња ја чекаат на дружба!!! Им пуштам многу среќа за двете другарки на Меланија!!!
18.07.2011, 12:33
tinush
156
Меланија мамичке. Стресот прави ужаси, ај ќе се средиш ти брзо. КОга ќе се допрете со Меланија првиот пат се ќе дојде на свое место. Оздрави побрзо оти ве чекаме сите за на кафе нели? Леле колку се радувам Марија и Ангела еве една позитивна вибра за вас , бидете силни на Мелани и треба друштво кога ќе си оди дома
18.07.2011, 13:11
Melanija *
116
Mama e dobro i za 10 dena ke si dojde bebetoooo samo hormonalno poremetuvanje radi stres
18.07.2011, 13:17
mila mama
1616
Меланија, читам за килажата, па вие сте пораснале веќе Тоа е навистина за частење, чекаме заедно со Меланија да не почастиш сите РР-ки и РР-чиња и тоа во живо Другарките на Мелани ќе ја видат неа колку била силна и тие ќе втасаат брзо во боксот Гушки за сите вас
18.07.2011, 13:30
zapce
361
Bravo za malata Melanija ajde site zaedno ke se raduvame i ke gi broime denovite, i ke cekame slikicki od Melanija vo domot so mama i tato.
18.07.2011, 13:31
Tanjat7880
1256
I za Melanija i za moite vnuci koi go pominaa seto toa i za site drugi"borci"shto bile tamu ili se tamu!B R A V O
18.07.2011, 13:55
dostickage
2181
heh utnav 3 dena ,ja prognozirav do ponedelnik najkasno:)))
BRAVO SONCE MALO
18.07.2011, 14:54
Melanija *
116
Duri i ne mi se veruva deka konecno ke si dojde domce. Sonce moe malo. Tolku gi zamrznav cuvstvata sto sega mi e strav povtorno da gi vratam nazad. Koga ke prkne Melanija, ke ja donesam da se zapoznae so drugarcinjata, a majka i so ostanatite mamicki Vie ke mi kazete kade e zbirrnoto mesto i nie ke se nacrtame, a prethodno ke morame malku da porasneme
18.07.2011, 15:02
dostickage
2181
Znam kako ti e.I jas ne mozev da se izraduvam,se raduvav so strav. Ako veruvas ima i sega momenti kade sto koga ke me prasaat kako e Viktor mi e strav da kazam super...
Ama pominuva,se ke se sredi koga ke dojde domce.Stom prkne malce obavezno na kafence :-)
Kolku tezi denes i sto vikaat za infektot,pov;ecen e skros?
18.07.2011, 15:41
tinush
156
Лалаллала Журка за Меланија
19.07.2011, 13:15
mila 3
193
BRAVO ZA HEROINATA MALA
MNOGU MI I MILO
19.07.2011, 16:00
Natuska85
3613
Како е Меланија денес?Мамичке бевте ли да ја видите од кога ја извадија?Раскажи ни,раскажи ни.......
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 19.7.2011 16:01:28 >
19.07.2011, 16:07
Maca25
7558
Сите чекаме да читнеме како е Мелани денес!!!! Ајде мамичке на рапорт кај пријателките РИнгерајки!!!!
19.07.2011, 17:46
ivona***
9
Jas sum nova vo forumov no go pominav istoto sto i poveketo majki tuka:((( Zatoa MELANIJA JA IMA MOJATA PODRSKA
Se porodiv na 03.05 vo 32,2 nedela so bliznacinja dve devojcinja Teodora i Teona.Se rodija 1730 46 cm Teodora i 1700 44 cm Teona.Ostanavme 28 dena.I jas se raduvav na sekoe gramce oni prvite dva dena padnaa na 1550.Prvite 5 dena bea mnogu ohrabruvacki bea na difuzen kislorod za 4 dena pocnaa da im davaat duri 20 ml mleko gi isklucija od kislorod i antibiotikot pocnaa da go primaat kako sirupce ne vo infuzija PRESREKNA BEV i ne mi se veruvase deka se tolku brzo i odlicno se odviva i za zal taka ispadna:( Greskata bese toa sto oni gi pisale deka se rodeni 34 nedela zaradi tezinata a i nivnoto odnesuvanje(na moite bebenca)bese takvo i gi preforsiraa. Bese vtornik koga se porodiv i veke vo sabota mi rekoa "Utre odite na boks da se doite" Bev presreka ama samo na kratko:( Vo nedelata sabajle dojde doktorkata sto me porodi i mnogu sum i blagodarna za nejzinata profesionalnost (fala Dr.Jovanova) da me izvesti deka Teodora krizirala pocnala da i paga saturacijata i ja vratija na difuzen kislorod za odma istiot dena da i stavat prvo satorce pa maska:( Teona vo 11 ja simanaa na boksot.Bev izgubena se raduvav za Teona a vo isto vreme bev nesrekna rasplakana za Teodora.Me bolese momentot sto posle 8 meseci zaedno vo meseto i 5 dena lezea vo ist inkubator gi razdelija.Veruvav deka si davaa sila koga se zaedno i se mi bese mnogu bolno. Otidov vo 11:30 na boks za PRV PAT da dopram barem edno od moite 2 SONCINJA.Koga ja vidov kolku e mala i bespomosna se rastrevoziv ama si vetiv deka nema da placam.Ja zemav vo race toa cuvstvo so zborovi ne se opisuva i koga da se prisetam placam duri i sega.Ne ja doev mi rekoa da se navikne,Ne go trgnav pogledot od nea polovina saat a sve mi izglegase kako da pominale 5 sekndi:
Vo 14 :30otidov i sok mi rekoa deka ja vratile vo inkubator zatoa sto i studelo se tresela i pocnala i ona da desaturira.Vo toj moment mi se srusi cel svet Placev,placev,nemzev da se pomiram so faktot deka tolku se bespomosni a ne si vo sostojba nikako da im pomognes
Jas sum doktor po stomatologija i kolku tolku mi se poznati rabotite.Mi bese cudno sto tolku brzo sakaat da gi izvadat moite deca vo 32 nedela nemaat centar za regulacija pa zatoa i Teona se tresela Dusicka moja.Gi pobarav istoriite da vidam sto napisale vo vrska sio nivnoto raganje i togas ja vidov greskata 34 nedela.Pocnav da ima objasnuvam na diktorite deka toa e golema greska i deka moite deca se preforsirani i so ishrana i so terapija i so sve sto im sleduvase.Ja priznaa greskata no sto sod seto toa. Po 3 nedeli se simnavme na boksot i povtorno prvo Teona Pa za 3 dena i Teodora (prv pat ja drzev vo rka posle 21 den)Za 5 dena ne pustija doma so 1900 i 1920 Sega imame 2 ipol meseci i mnogu dobro naprednuvame.Za toa kako si proagame doma ke vi pisam podocna.Ovaa e premnogu dolgo pa da ne ve izmoram
19.07.2011, 17:53
arh_diz
7198
Dbredojde ivona na RR Edno golemo bravo za tvoite borci kerkickite Srcinja mali niz se sto pominale
19.07.2011, 19:08
Julie1
2354
Драго ми е дека Меланија напредува и скоро ќе се гушка дома со мамичка. Јас имам една молба да пренесам до мама на Меланија од Бебешки таблици. Нивни претставници после читањето на породилната приказна за Меланија изразија желба да подготват и достават табличка за количка.
Ќе ја замолам мама на Меланија да ни достави адреса до која може да се достават табличките (информации чекаме на info@ringeraja.mk)
19.07.2011, 22:40
Natuska85
3613
Ивонче миличка добредојде на РР .Теонче и Теодорче се исто така огромни мали борци, другарки на мојот син Кристијан,а нивната силна мајка ми беше цимерка во болница и многу си ја засакав .Да ми ги гушнеш најсилно, а ти во слободно време, кое знам дека малку го имаш,во форумот БЕБЕ можеш да читнеш и да си прашаш се што те интересира за растот и развојот на твоите две сонциња.
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 19.7.2011 22:44:35 >
19.07.2011, 23:03
Martins mom
3342
Гушки за сите силни бебушки и нивните храбри мамички!!!
20.07.2011, 08:54
AnnaMolly RR
6409
Наааајголеми за сите мали борци на Рингераја!
20.07.2011, 09:54
ivona***
9
Sonce moe mnogu mi nedostasuvate edvaj cekam Teodora i Teona da se zapoznaat so GOLEMIOT BATKO KRISTIJAN Oni sakaat da se zapoznaat i so site drugi MALI BORCI OD FORUMOT STO GO POMINALE ISTOTO.
20.07.2011, 10:03
Maca25
7558
Добредојде ивона на Рингераја!!! Бацки и гушки за твоите две куклички!!! Големо БРАВО за сите храбри мамички и дечиња !!! Чекаме новости од Мелани!!
20.07.2011, 14:10
Melanija *
116
Jas prvo moram da se izvinam sto me snema, ama duri do sega nemav internet Kolku mi e milo za Ivona i za prekrasnite devojcinja, ete kolku ubava prikazna, tie si se izborile za sebe i za nivnata majka. Sekogas se raduvam na srekni prikazni i mi naviraat solzi vo ocite. Zamisluvam deka i nie dve brzo ke se guskame. Ziveam za toj moment. Melanija sega ima 1 kg i 500 gr i dobro saturira, a vcera imase potreba od leukociti i plazma zaradi anemijata. Javno im se zablagodaruvam na bebeski Tablici za prekrasniot podarok koj na Melanija ke i svedoci za edna golema borba. Mi nedostasuvavte denovive