за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Капина би те замолила да го постираш изворот на твојот текст погоре за да не ги доведеме во заблуда членовите дека е твој авторски.
07.08.2011, 11:00
kapina
4327
neznam kako se postira
09.08.2011, 13:07
Melanija *
116
Mamicki kako ste, kako se spravuvate so zeshtinive. Melanija ovie 2 dena e nervozna kako vozrasen covek. I go izvadiv shirokiot povoj zasto ne prestanuvashe da se grci i sega za sreka e pomirna. Inaku pred 4 dena merena bese 2 kg i 210 grama. Pie pre nan i toa cesto si bara lapacka po 30-60 ml na sekoi 1,5 do 2 casa. Pocnav da i davam bebe vit kapki, ama rastvoreni vo voda ne gi saka verojatno ke probam so lazicka. Sega sme na 4 kapki a treba da stigneme do 12 i taka da ostane za ponatamu. Imame obrazi , a sheficata na intenzivna vo GAK vika ne mozam da ja prepoznaam, koga i ja odnesovme da ja vidi. Ja drzeshe vo raka, a ovaa i spie vo racete . Imame problemi so bljuckanjeto i so grcevite i ne znam do koga im traat. Kutroto celo se grci, nozete gi kreva do stomaceto. Inaku se e dobro, jas se prilagoduvam na nea, spijam koga spie taa i ucam koga spie taa, 2 sesii za pravosuden gi propustiv sega moram da stegnam zabi. Psihicki sum pospremna zasto sega Melanija e doma ne ja mislam sekoj den tuku si ja gledam kako si zivee i kako si raste. Ve pozdravuvam
09.08.2011, 13:10
Maca25
7558
Браво за Меланија, а и за вредната мама на Меланија!!! Ептен ме израдува со постов! Растете си!! Едвај чекам да ве запознаам!!
09.08.2011, 13:12
miana
6152
Za Melanija...soce maloooo
09.08.2011, 13:14
AnnaMolly RR
6409
Обравчиња има Мелани! Златичко мало, чекала да си дојде дома па да си расте спокојно. Огромно БРАВО за мама на Мелани! Браво што не ја изгуби желбата за учење и што наоѓаш време за се. Среќа има Мелани, има супер мамичка!
09.08.2011, 13:26
Melanija *
116
Всушност и тоа го правам за неа, за таа да има убава иднина. Се правиме за нив човечиња мали
09.08.2011, 13:28
zapce
361
Браво само нека напредува, а како си со млекото се измолзуваш ли уште, се научи ли малата да цица или на адаптирано сте, позз
09.08.2011, 13:29
mila mama
1616
Zlato malo e Melanija!Bravo i za mama i za nejzinata volja i energija!
09.08.2011, 13:44
arh_diz
7198
Bravo za Melanija i mama
09.08.2011, 13:58
maki1
321
Bravo za MELANI i za hrabrata mama,i samo taka da napreduva .
09.08.2011, 14:01
Melanija *
116
Ништо со млекото не направивме, таа не сакаше да фати да цица воопшто, се грчеше се тегнеше, плачеше и останавме на пре нан со цуцла
22.08.2011, 21:28
Melanija *
116
Zdravo eve me mene pak. Vleguvame vo kolosek i rasteme poleka. Sega Melanija ma 3 kg i e vitalno bebe. Cuvstvuvam deka vi dolzam izvinuvanje sto me nemase, no edvaj se koordinirav so vrrremeto i obvrskite. Vklucuvajte me vo aktivnite diskusii so linkovi, zasto ne mozam bas da se snajdam so toa kade se dvizite niz forumov, pa zatoa pisuvam ovde, za da ne se cuvstvuvam kako natrapnik niz vasite diskusii . Pozdrav do site
22.08.2011, 22:36
Pepelaska *
3820
Меланија како може да се чувствуваш како натрпаник? не зафркавај те молам,само оди каде што пишува активни дебати и ќе видиш што е актуелно ,малку сум надвор од темава ама оправдано за вас. Ја гледам Мелани на сликите срце мало е машала нека расте само и нека ужива
23.08.2011, 17:58
tinush
156
Поздрав Меланија. Наскоро ќе ти биде криво што толку брзо поранала и ти е измолкнала од рацете. Ние учиме да чекориме и се ми се чини дека моето е мало човече. Многу ама многу ми е мило за вас, полека напредувате и двете. Па и правосудниот. Браво
пс Каде можам да ги видам сликите на Меланија?
05.09.2011, 09:31
Melanija *
116
Tinush duri sega citam slikite na Melanija mozes da gi vidis na mojot profil na fejsbuk ima dosta sliki sekoj cekor i go slikam. moze da me najdes na maja stojkovska a na slikata sum so Melanija vo raka ako imas i ti profil na fejsbuk. Inaku veke napravivme 3 ipol kg i poleka stanuva devojcence milo. Denes nesto ima strasni grcevi ne znam dali e od kapkite espulmisan pocnav od vcera da i gi davam, mislam deka sega ima poveke grcevi od sekogas, duri i samoto od maka zaspa (toa se slucilo prv pat do sega ) Prekrasna e ja obozavam, sekoj den se zaljubuvam vo nea i samo ja bacuvam me karaat lugevo da ne ja gnjavam tolku, ama taa ne se buni pa taka jas drugite mn. ne gi slusam Sega sme na nan1 prvo na pocetokot koga go pocnavme od pre nan na nan1 ne go sakase mn. i cesto bljuckashe ama sega go pie nema gajle i toa duri i mn. cesto go bara, a mi rece pedijatrkata na 3 saati da i davam za da se svari prethodnoto. Se drugo e vo red. MM go izbrkavme od spalna i sega se sirime nie dve . Kako sto rece sheficata na GAK koga ja odnesov da ja vidi Melanija e blagodarno dete zatoa sto so polni gradi go prima zivotot za koj tie se namacija zaedno so nea ...
05.09.2011, 10:37
tinush
156
Ти испратив барање. Едвај чекав да ја видам . Поздрав. Еее. Велам јас ќе порасне и ќе пиете кафе со тетките од болница ама тогаш не ти се веруваше нели?
05.09.2011, 10:48
tinush
156
Ја видов. Убаво опулено бебенце Машала па вие сте веќе големи
05.09.2011, 10:55
Melanija *
116
fala tinush. Celiot album go vide? mila e, ednostavno e prekrasna i da, navistina togas ne mi se veruvase deka i za nas postojat vakvi prekrasni denovi ...
27.09.2011, 14:21
ketrin 77
43
Поздрав до сите Рингерајки,нова сум на форумов но полека полека се вклопувам.Јас го родив моето срценце пред 3 години со килажа 1,850 кг,во 33 недела,неможев дури ни точна облека да и најдам се и беше големко и беше како гревче да ти е страв да ја земеш во раце,но знаев дека е голем фајтер и дека ќе биде јако детенце па еве ја сега машала 3 годинки и килажа од 16 кг,ама жилаво дете е и не е слабичка горе доле колку нејзините врснички е.Сега сум бремена со второ дете се надевам дека нема да ги имам истите стравови и маки како со Мила,ама и да биде родено како неа сега сум 100% сигурна дека тие дечиња се поиздржливи и појаки.
27.09.2011, 14:52
tinush
156
Здр Кетрин Добре ни дојде. Навивам за лесна бременост
07.12.2011, 11:00
ESimonce
1
Jas se porodiv vo 35 nedela, prirodno, bebeto se rodi so oceni 10, tezina 2100, dolzina 47, ne bese vo inkubator.
12.12.2011, 23:45
Andrijanaa1
27
Здраво на сите. Се породив на 06.12 во 34 недела (33 + 1 ден) докторите ми сметаа една недела помалку пошто бев со ивф. Примив флостерон за зреење на плуќата и по 4 дена се породив со царски со близнаци - 1790 гр 44см и 1820 гр 45 см. апгар 7/8. Веднаш ги сместија во инкубатор на интензивна. Сега веке по 6 дена имаат изгубено во тежина - 1650 и 1780. Имаат жолтица, на кислород се под шаторче, примаат инфузија, првото го хранат со декстроза а второто со млеко 8пати по 5мл.
Мегутоа најмногу што ме плаши е инфекцијата што ја имаат. Читав по форумот за Меланија, па ке ја замолам да ми каже кога ја изгуби инфекцијата.
Исто така ако има и некој друг информација за таква инфекција ке ве молам да ми пишете, бидејки многу се плашам какви последици може да предизвика.
18.12.2011, 10:52
mila 3
193
zdravo adrijanaa1, vo vrska so infekcijata tocno neznam za koja se raboti ama sekoe bebce si e razlicno, nemozes da sporeduvas zavisi od imunitetot. sigurno primaat terapija, antibiotici.I jas sum porodena 33 nedela i ostanavme na klinika 3 nedeli, isto imase infekcija primase terapija.sega imame 9 meseci i si e super, bez nikakvi posledici ne se sekiraj ke im pomine
20.12.2011, 10:15
dostickage
2181
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andrijanaa1
Здраво на сите. Се породив на 06.12 во 34 недела (33 + 1 ден) докторите ми сметаа една недела помалку пошто бев со ивф. Примив флостерон за зреење на плуќата и по 4 дена се породив со царски со близнаци - 1790 гр 44см и 1820 гр 45 см. апгар 7/8. Веднаш ги сместија во инкубатор на интензивна. Сега веке по 6 дена имаат изгубено во тежина - 1650 и 1780. Имаат жолтица, на кислород се под шаторче, примаат инфузија, првото го хранат со декстроза а второто со млеко 8пати по 5мл.
Мегутоа најмногу што ме плаши е инфекцијата што ја имаат. Читав по форумот за Меланија, па ке ја замолам да ми каже кога ја изгуби инфекцијата.
Исто така ако има и некој друг информација за таква инфекција ке ве молам да ми пишете, бидејки многу се плашам какви последици може да предизвика.
i jas sum porodena so polni 34 nedeli i deteto mi imase infekt na krvta. Sega sme edna i pol godina e fala bogu nema posledici.mislam deka toa e nesto sto e tesko togas dodeka se slucuva.posle periodot dodeka da prkne treba mn da se vnimava da bide se vo najdobar red. koga ke stanat vise covecinja nemaat gajle.ke pravite redovni kontroli i se ke bide vo red so bozja pomos. so lesno i povtorno da ni pises kako ste. guski za malite dusicinja i za tebe mama naoruzaj se so trpenie i se ke bide dobro.ljubovta e najdoriot lek