за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Denes sme 2 kg i 210gr, stabilna e a utre ke mi kazat za ocinjata. Ne znam sto mi tekna i vikam na tel na sestrava-dali ja slusnala nekogas kako place, zasto jas sekojpat koga ke odam kaj nea taa e mirna i ne sum ja videla da place. Se obiduvase da ja razbudi dodeka zboruvavme na telefon, ama ne uspea. Mi rece cel den denes ke vnimava na nea dali place pa utre ke mi kaze. Mi vika znam deka ste slusnale ako place bebeto e zdravo, pa utre ke vi kazam dali place. Boze gospode, jas samo onaka ne znam zasto mi tekna da ja prasam dali bebeto place, zasto taa e poveke so nea i poveke ja znae od mene. Zarem moze i da ne place?!?!?!?! Duri sega se isplasiv. Pak taa moja glupava intuicija.
05.07.2011, 14:32
Gorde J
192
Тргни ги тие лоши мисли секое дете си е приказна сама за себе. Некои плачат повеќе некои помалку кога ќе порасне цело ова ќе ти биде само сон а по малку смешно и глупаво. Еве јас со мојата цимерка уште се смееме на нашите глупави прашања што сме ги поставувале на докторите додека лежевме во болница. Поздрав биди храбра издржи уште малку и ке се гушкате со Меланија
05.07.2011, 23:38
Тања РР
2029
Драга Меланија не е невообичаено за предвреме родените деца да не плачат. За плачење е потребно дополнителна сила која тие ја немаат. Моето бебче не плачеше првите неколку месеци. Јас сите доктори кои ги сретнав ги прашував за тоа и сите ми велеа дека се работи за карактер но кога и таа малку зајакна си го промени карактерот Искрено јас плачев од радост кога прв пат заплача а сопругот ја снимаше со камерата.
06.07.2011, 01:50
Melanija *
116
Denes bevme da ja vidime i da i odneseme peleni . Sestrata koja ne infiltrira i koja sekogash ni pomaga da vlezeme ne preceka na vrata i rece deka Melanija e banjata denes, a jas pak mislev deka voopshto ne gi banjaat. Koga dojdov do inkubatorot ja vidov najubavata slika vo mojot zivot. Moeto bebe bese bez nikakva ,,bocka,, na sebe, nitu racinjata, ni nodzinjata, duri ni ona crveno svetlence na nodzeto go nemase. Spiese mirno so racinjata nagore. Pocnav da placam od sreka. Nikogas do sega ne sum placela od sreka, nitu koga ja rodiv zatoa sto togas imav izmesani cuvstva na taga i radost...prekrasno bilo Melanija mi go razubavi zivotot. Bese prekrasna i se voodusevuvam seuste.... ,,Mojot doktor,, mi rece deka denes bil lekar za ocite i taa PREMINALA VO B3 FAZATA , nema veke da i pravat kontroli na ocinjata .Ah samo kolku mi go skrati zivotot cekanjeto za da ja slusnam ovaa vest. Znam deka i Vie cekavte so mene i zatoa sakav da Vi soopshtam Se nadevam deka ke ja zadrzam ovaa radost vo moeto srce
06.07.2011, 08:20
temjana
1159
ооооо најмило бебе најубавата вест сабајлево, душа малечка храбра. Ја бакнувам и гушкам и ви посакувам што побрзо доаѓање домче
06.07.2011, 08:33
AnnaMolly RR
6409
Ми надојдоа солзи на очите од среќа! Уште ме лазат морници по телово. Многу сум среќна за тебе и за Меланија, како лично мене да ми се случила некаква радост! Гледаш дека таа е упорна што поскоро да се гушка со мама и тато! Сега малку опушти се и радувај се на напредокот на твоето бебенце. Ние сме тука за тебе и Меланија и мислам дека сите на трња чекаме нешто ново да ни кажеш. Е, оваа вест ми го разубави денот.
Мноооооооооогу за мамичка и Мелани!
06.07.2011, 08:34
dostickage
2181
jeeeeeeeeeeeeeeeeee, ke pieme nabrzo kafe so Melani sega da stavi uste malku kilaza i mozes da pocnes da preperuvas peleni doma
p.s.vrska nema toa so placenjeto.za sin mi vikaa deka e miren kako ucenik , dojdi sega da go slusnes kako vika vo pet sabajle
06.07.2011, 08:47
arh_diz
7198
Pekrasna vest ,bravo za Melanija
06.07.2011, 08:59
Maca25
7558
Меланија душо, ми го разубави денот!! Како читам така гледам дека надвор огрева сонце!!! Браво за нашето мило рингерајче! Сега чекаме срцката да си ја земете дома и што побргу да ни се придружите на дружбите!!!
06.07.2011, 10:13
Natuska85
3613
за Меланија,сонце најмило.Ми го разубави денот посебно што сеќавањата за моето коа беше во инкубаторче ми се уште многу свежи.Истата оваа среќа ја почуствував јас кога отидов да го видам утрото на 2 мај а кога видов дека во неговото инкубаторче бр.30 имаше друго бебе и почнав избезумено да го барам кога сестрата ми кажа дека веќе во боксот го префрлиле .И сега ако ми веруваш.Сонциња се тие наши најсилни мора да успеат
06.07.2011, 10:31
Џесика
2036
Најубава вест!!! Се радувам заедно со тебе Меланија!!! Ве гушкам силно!
06.07.2011, 10:53
zapce
361
06.07.2011, 11:21
tinush
156
Што да кажам се е речено Многу се радувам за вас многу Ајде утре пак
06.07.2011, 11:24
delfinka
416
Melanija,prekrasna vest,ti posakuvam i na tebe i na tvoeto bebce uste doooooooolgi godini zaednicka sreka i mnogu ljubov!
06.07.2011, 14:23
mila 3
193
sto ubava vest!!!!!!!!!
06.07.2011, 14:32
dostickage
2181
Kako e denes Melani?Sto rekoa vo 14:00?
Pozdrav,
06.07.2011, 18:11
Melanija *
116
E denes sme kacile 100 grama. Koga ke porasne ke i kazuvam kako sme i se raduvale na sekoj gram , ke i kazuvam kolku mnogu navivale za taa da si dojde domce i kolku sreka i pustile . Ve guskame site, silno silno, najsilno
06.07.2011, 18:39
Martins mom
3342
за Мелани и за мамичка на Мелани !!! Сите се радуваме
06.07.2011, 18:54
Melanija *
116
Lele jas mnogu se izvinuvam. Po greska sum pisala 100 gr, a vsusnost se 10 grama. Sega gledam kolkava greska sum napravila , od pusta zelba da stava po 100 gr na den
06.07.2011, 19:02
Martins mom
3342
Е ако де, ќе бидат и 100
06.07.2011, 19:29
Палешка РР
7505
Браво за силното Рингерајче! Многу гушки до мама за да го издржи овој период на раздвоеност
06.07.2011, 23:45
Тања РР
2029
Многу ме израдува веста за Мелани, ми ја разубави вечерта Чекај сега одам и на мм да му кажам, и тој ја следи состојбата на Мелани
07.07.2011, 08:40
AnnaMolly RR
6409
Грамче по грамче, ќе почне се повеќе да си качува во тежина. Нааааајголеми за мама и Мелани!
07.07.2011, 09:10
dostickage
2181
BRAVO
100 grama moze da kaci ako ne mockala i ne kakala
nie imavme situacija koga ni rekoa deka sin mi kacil 100 grama i utredenta namali ne zanm tocno kolku i ja takva u panika cela ,prasuvam zosto e toa taka i sestrata mi vika aj ne tuku se panici ne se iskakalo deteto pred da go merat
07.07.2011, 13:00
Melanija *
116
Ah tie tetki vo GAK-site se prikazna za sebe. Jas uste prviot den koga se porodiv edvaj stanav otidov kaj inkubatorite za da si go vidam deteto. Me fati nekoja strasna potreba koga gi gledav vo sobata drugite majki site so svoite decinja, jas sama. Vleguvam na intenzivna vo spavaka, si go vidov deteto i posto nisto ne zanm za predvremeno rodeni, nacekav edna vo zeleno i pomisliv deka ke mi kaze kako e moeto dete, a taa me isece. Mi vika : jas navistina ne znam sto ocekuvas ti od ova dete, pa neli gledas deka e najmala od site. Se borime da ja odrzime vo zivot i da prezivee,, Boze gospode kolku mi ja ubi vo istiot toj moment voljata za zivot i obidot da bidam pozitivna so bebeto za da i davam sila da izdrzi. Me dotolci. Jas ne znam kako im dozvolile na takvi luge da bidat na mesto kade sto zenite se hranat so pozitivna energija, kade sto MORAAT da bidat srdecni i ljubezni so kutrite majki. Jas zarem ne znam kolku se 1 kg i 200 grama i zarem ne znam deka sum se porodila vo 31 va nedela?!?!?!? Kolku bescustvitelni. Raka na srce ne site. Ima dve sto im go prepoznavam glasot i sto uzivam koga me informiraat, kako angeli da mi peat na uvo. I da ne sakam me polnat so pozitivna energija i mi davaat sila.