Колку фирми има во Мк. кои овозможуваат на пример, службено патување сосе дете, колку фирми има што дозволуваат да дојдеш на состанок со доенчето, детето бидејќи си му потребна.
jas ne smetam deka majkata na sostanok treba da dojde so bebeto.. isto ne smetam deka treba na sluzbeno patuvanje da se nosi deteto. ova ne e odmor???
jas koga odam od rabota na sluzben pat tamu odam da rabotam ne da gledam dete. moze ke zvuci surovo ili deka jas ne si go sakam dovolno deteto. ama rabota e rabota.
vo slucaj jas da go zemam so mene deteto, znaci toa e bebe, otprilika 9-10 meseci eve neka e i 1 godina.
koj ke mi go cuva tamu? treba li firmata da mi plati i dadilka da dojde so mene? ili organizatorite da mi ovozmozat nekoj da igra so nego?
ne znam vo koj zemji go ima, i iskreno mene ne mi se svigja toj nacin.
zatoa ima porodilno, kade majkata sedi so deteto, ne treba prisilno da se vikaat majkite na rabota pred da im zavrsi porodilnoto. isto ne treba da bidat usloveni deka mora da se vratat porano, toj del e losito, a ako taa smeta deka e dobra sansa da iskoristi nekoja ponuda za rabota ili za napredok dodeka e na porodilno toa e nejzin izbor. bebeto moze da izdrzi 5 dena bez majkata..
zanci toa e izbor vo zivotot. loso e sto prirodava rekla deka samo zenskoto moze da ragja. i tuka e fakt deka sme eden cekor ponazad od maskite
isto e i za fakultet. potesko e za majkata da zavrsi fakultet taze porodena otkolku za tatkoto. i toa si e priroda.
ama odenje vo krajnosti deka vo drzavava na majkata i se uskrateni poveketo prava mene ne mi se svigja.
pa vo golem del od instituciite rabotat zeni i toa mazeni so deca, i se na funkcii znaci se moze. sega sekoj kako ke se snajde