ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010
Nie neli se dogovarame za u Grcka,ama nesto pocnavme da se interesirame za Albanija
Ksamil mi go pofalija,bratucetka moja bila lani epten ubavo si pominala
A na brat mi prijatel bil Saranda mislam i epten zadovolen,i od uslugata i od cenite i od plazite
Ajde iskustvo vase??
Nie lani bevme vo Albanija,ama vo Drac,mestoto ne e nisto posebno,vodata prlava ama pristaniste e ,ama bese mnogu eftino na pr,2 lezalki i cador bese 1,5-2 evra,kafe na plaza 30 den,po rastoranti isto hranata poeftina otkaj nas,samo sto patot do tamu ubiva,nie patuvavme 8 saata,e sega vika deka ke go pustata avtopatot preku kosovo i pobrzo ke se stignuva.(mozebi e pusten neznam)
A za Saranda jas imam slusnato deka e najubavo tusristicko mesto vo Albanija,bas prva bratucetka na mm zive vo Albanija i gi ima prosetano site mesta od saranda se naj zadovolni.
Cela Albanija e vo izgradba,na niv pred 20-30 godini im teknalo deka izleguvaat na more i mozat da karat od turizam.i Angliski dali znat 10% od naselenito,no zato ima mnogu nasi albanci od gostivar i tetovo sto rabotata vo kafani,prodavnici i lesno moze da se razberete.
I za hrana znaci skoro vo sekoje jadenje stavat suzuk,i vo piza koga vidov suzuk mi se zgadi ama toa e.