Welcome back ми фалеше разговорот на сајт од ваков тип... се враќам со нов ник.
Очајна сум!
Пред Нова година 2-3 дена (ден после денот поминат на планина) прво почна да го боли уво, почнавме со Зинат антибиотик, после 2-3 дена почна да поткашлува, и баш за Нова година се гушеше од кашлање, значи кашлање буквално до гушење. Тие денови 3 дена по ред одевме на детско одд. кај нас (не сум од Ск)и сите три различни д-р рекоа дека ништо немал. Дури и барав да го снимам на ренген, уредна беше снимката.
Во средата после Нова година го однесов кај д-р во Козле (едвај дочекав), ми рече дека е бронхопневмонија, со десно малку намалено дишење Едвај додржав да не се расплачам пред д-р, надвор додека чекавме резултати од анализи (леукоцити 10) убаво се исплакав и решив дека ќе барам од д-р да не задржи во болница. Така и сторив иако ни рече да ни даде Сумамед и за 2-3 дена да се вратиме на контрола, не сум од Скопје само ќе се мавам по патишта, ја замолив да не остави се јави на нејзин оддел ни најде место и не примија. Лежеме 6 дена до вторникот терапија Толикарт (барав не можев да најдам што лек е антибиотик? знае некој тука?), Урбазон првите денови, Вентолин инхалации, после Аеросол, за пак да не вратат еден ден на инхалации (во неделата се договоривме со д-р дека би можело да не пушти за Бадник, ама не беше уште добар) , и пак на Аерсол Вентолин. Во вторникот не прегледа рече добар е, доста е подобрено, ни ги воведе инхалациите со Пулмикорт повторно, Аериус антихистаминик за алергија, Тафен назал спреј за во нос, и три дена Аерсол Вентолин. Дијагноза: Бронхијална астма, Пневмонија обострана, VA- зголемени крајници, Воспаление на средното уво
Контрола на 30.01.2012. до тогаш ќе полудам.
Еве трет дена како сме дома јас сум целата во паника.
Немам сила за ништо, цел ден плачам.
Не јадам скоро ништо, не спијам до 4-5 часот, избувнувам за секоја ситница.
Се плашам пак од истото