ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13
Jas mislam podobro e da se posvetime na prevospituvanje na maskite,bidejki ako mazot prifati deka zenata e ramna na nego ne bi se javil prvobitniot problem.Dzabe zenata kje ja boli uvo ako maz i i okolinata i trubat sekojdnevno deka mestoto i e vo kujnata.
Epa zatoa rekov razlicno bi gi vospitala. Jas sin mi nema da go vospitam da bide mrzliv nitu pak da si zeme zena za vo kujna. Arno ama od kade da znam kakov maz ke najde kerka mi, dali negovata majka isto taka ke go vospita. E zatoa nea ke ja naucam da ne ja boli uvo za tradicijata. Pa posle koj sto saka neka i trubi. :-)
Точно,ама ај ние ќе ги воспитаме синовите додека ни се дома значи до кај 5 години.Еве син ми има 2 и пол па бриши , чисти, мети секако при игра ама не му викам немој сине срамота е не си девојче, туку напротив допрва има да работи дома .
Ама кога ќе отиде на училиште и кога ќе му кажат таму незнам кај спомнавме , за мрзливата сопруга и дека е срамота маж да мети,треба сите родители да се замислат малку и да им кажат не на овие предрасуди.
a kade ke ni bidat decata posle 5 godini?
ucebnikot ke ti bide doma, ke sednes so deteto ke procitas, pa fino ke porazgovaras i ke posocis na ona sto go smetas pogresno
kerkite sekako deka smetam deka ne treba da gi vospituvame tradicionalno, no sepak ni toa ne e dovolno koga ke dojde vreme za izbor na maz pa zatoa mnogu porano ke treba da se razgovara za brakot i za odnosite vo posirokoto semejstvo
ona sto jas go gledam na primer vo realnosta e da se izbegnuva da se zboruva otvoreno i iskreno za odnosot pomegu mazot i zenata, snaata i svekrvata na pr. i se se vitka vo nekoja sarena hartija so masna, a vnatre trulez
pa soglasno toa planiram do podrobnosti da i gi raskazam site nesoglasuvanja do koi moze da dojde kerka mi so idniot maz i negovoto semejstvo za da otvori oci koga ke bira, i da ne prifaka nisto pomalku od ona sto moze da izdrzi i ona sto za nejzioniot zivot ke i bide prifatlivo
nie i sega so nea i pred nea za se otvoreno zboruvame, znae zosto imame nesoglasuvanja, koj se od tesno i posiroko semejstvo ima udel da dojde do tie nesoglasuvanja kako i stavot koj go imame za site tie zamesuvanja
voopsto na kerka mi ne i go pretstavuvam zivotot i lugeto kako nesto idealno i sovrseno tuku mnogu cesto zboruvame za manite i postapkite na lugeto so koi doagame vo kontakt i za nacinot kako so niv da se spravuvame za da ne se najdeme vo situacija da bideme nesto preterano povredeni