за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
A me interesira,kako bi odbrale? Za sex vo tojka mislam. Maz ili zena?
08.10.2010, 23:41
newmamy
46
Veruvaj: Jas poveke bi sakala so devojka , a maz mi vika deka saka i taka i taka , seedno , vazno da probame bilo sto nesto takvo novo...Dali e zensko, masko ili par , ne e bitno :) sakav sama da najdam nekoja ili par nekoj, ama ne mi uspeva :( na net nikako ne ide,,,najdov ko demek ednas i otidovme so maz mi na kafe da se najdeme ama nisto od toa. Inaku od pocetol se mislev bidejki maz mi e navistin epten zgoden (zatoa i imav problemi so nego koga mi bese decko) i si rekov da ne si napraam bela, ama se uveriv deka nema mesto za panika i kolebanje. Si se sakame epten, zato i sakame da pravime se zaedno vo sexot a ne pozadi grb
09.10.2010, 00:24
ananikol
1568
Jas dzabe ziveam vo Holandija,ne sum tolku evropska vo svakanjata
a ovde gledav na tv deka najmogu si se naogaat na paradata na ponosta ili gordosta kako sakate
09.10.2010, 00:27
mama26
3977
nemora na net da se najdat so vika ananikol...ima mnogu koi bi se slozile cisto onaka uz muabet vo kafic nekoj
09.10.2010, 12:38
majka 79
836
jas sum mnogu konzervativna na ovaa tema. ne mi paga na pamet.
09.10.2010, 13:01
Anushka
1392
аааааа, Мајка 79, таквите конзервативни пуританки се „у ствари“ нај секси... демек, калуѓерица со подврски... се шегувам... Зависи што се подразбира под групен секс - некогаш и двојца се премногу, но како што вели њумами - некогаш е и малку! Па три, па четири... Верувам во Бога, но сметам дека ограничувањата кои ги наметнала Црквата во средниот век (која за прв пат го прогласила Групниот секс за ерес, т.е. чист содомизам), биле многу повеќе за да може да владее полесно. Make love, not war - not matter the score
09.10.2010, 14:28
majka 79
836
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anushka
аааааа, Мајка 79, таквите конзервативни пуританки се „у ствари“ нај секси... демек, калуѓерица со подврски... се шегувам... Make love, not war - not matter the score
30.05.2011, 09:37
blond
1268
Да ја размрдам малку темава...
Неколку пати сме правевле муабет со мм на оваа тема. Ми се допаѓа идејата за тројка со девојка, но му кажав за неколку години ќе му ја исполнам таа желба ( во текот на наредните десет години ) За секс со друг пар немаме правено муабет, но знам дека тој не би издржал да ме види мене во прегратка на друг маж (додека во прегратка на друга жена би уживал), но ништо не се знае. Немаме предрасуди во врска со сексот. Првото нешто во кое знаевме дека ќе се согласуваме бесконечно (уште пред да влеземе во врска) е сексот. Така да, отворена сум за разумни компромиси
30.05.2011, 09:55
anedespo
940
Jas sum sekogas za novi raboti. Zosto da ne. Ako i dvajcata partneri se soglasuvaat.
30.05.2011, 09:56
Maca25
7558
Не сме пробале, додуша не ни било тема на муабет, во сексот доволни сме си ние двајцата.
30.05.2011, 12:17
Olivia
1961
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Неколку пати сме правевле муабет со мм на оваа тема. Ми се допаѓа идејата за тројка со девојка, но му кажав за неколку години ќе му ја исполнам таа желба ( во текот на наредните десет години ) За секс со друг пар немаме правено муабет, но знам дека тој не би издржал да ме види мене во прегратка на друг маж (додека во прегратка на друга жена би уживал), но ништо не се знае. Немаме предрасуди во врска со сексот. Првото нешто во кое знаевме дека ќе се согласуваме бесконечно (уште пред да влеземе во врска) е сексот. Така да, отворена сум за разумни компромиси
30.05.2011, 12:48
*mika*
275
Morav i jas da pisam ...kaj nas temava ne e konkretno vo trojka, povekje mm se zeza demek da si nasol nekoja dur apstinirame :))) jas mu velam nema problem, ali jas ke ja biram ... i on odma se otkazuva normalno ... znae so ke mu odberam Inaku imam nekoi nejasnotii okolku grupniot sex, ako moze nekoj da mi pojasni , na pr : koga ke bideme jas i mm, aj razbiram, ama koga ke bide mm so nekoja ili jas so nekoj, so kondom ke mora neli?? i pri sekoe menuvanje na partneri vo tekot na cinot ke treba da se menjaat i kondomi taka??? pa celo vreme ke ni projde u menjanje kondomi, so sex ke bese toa baska kolku kondomi samo ke bidat potrebni??? inaku bolesti i bakterii ne vi begaat.. zatoa sedete si madro so muzinjata vasi... drugovo moze samo vo fantaziite da pomine Inaku ne suma za grupen sex, da ne me razbere nekoj pogeresno, jas sum od tie konzervativnite Ali nova tema bi otvorila, vaka po bliska do nase podnebje, na pr Na NUDISTICKA PLAZA so prijateli ???? ZA ili PROTIV ????
30.05.2011, 13:14
Olivia
1961
Mika pa sex ne znaci samo penetracija neli bujna fantazija
Ajde otvaraj tema za nudisticka, ako ne jas ja otvaram veruvam deka ke ima interesni diskusii tamu imame nesto slicno diskutirano ako sakas da zirnes tamu ama se raboti za sto bi nosele na plaza " Бикини или целосен купаќ"
< Поракaта ја уредил Olivia -- 30.5.2011 13:19:35 >
30.05.2011, 14:05
*mika*
275
Olivia sum ja otvorila temata za nudistickata deka me ohrabri... inaku jas sum od posramezlivite Inaku, vikas sex bez penetracija??? toa do sea ne mi uspealo doma so mm... hahaha.. kako i da pocneme.. se znae kako ke zavrsi a vidis ne sum razmisluvala na toj nacin... ali sepak bi si gi zadrzala tie fantazii samo za mene
24.09.2011, 09:44
monika beluchi
8
да...со дечко ми размислуваме многу на оваа тема.Ја би сакала а сигурно и тој.
12.10.2011, 12:09
kikicka
4218
niti sakam da zamislam niti pa da gledamm mm so druga +mene niti pa toj mene kako so drug imam seks neka si gleda ako saka grupen na TV
05.11.2012, 19:32
maksima3
13
i jas sum za grupnjak so uste edna devojka ili par ama mi e mnogu strav od zarazni bolesti zatoa bi sakal da imaat dokaz deka se e vo red znaci brisevi i krvnqa slika. Mnogu baram neli ama sega koga apstiniram zelbata mi e se pogolema barem so uste edna devojka.
05.11.2012, 22:48
majka na eva
309
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
niti sakam da zamislam niti pa da gledamm mm so druga +mene niti pa toj mene kako so drug imam seks neka si gleda ako saka grupen na TV
исто и јас
06.11.2012, 00:11
Andriance
2140
Оф....колку и да сум либерална...колку и да сум за за повечето работи...желба за групњак сеуште не ми се јавила
сум се нашла во ситуација еднаш да ми спомнат и неврзан муабет...( бивш дечко со кој се гледав) мислам дека ме снема за секунд
23.12.2012, 18:54
Simona_k
299
Mi se zgadi od muabetive izvinete ama....mi se losi Bog sozdal 1 maz i 1 zena...SAMO TOLKU KE KAZAM SE OSTANATO E SUVISNO
04.01.2013, 00:01
ivemace
84
исто мислење имав и јас до пред некоја година.... ама сега некако ќе да ми се свиѓа повеќе еден на еден
13.03.2013, 12:57
blond
1268
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivemace
исто мислење имав и јас до пред некоја година.... ама сега некако ќе да ми се свиѓа повеќе еден на еден
Ехеееее уште колку пати ќе смениме мислење
13.03.2013, 12:59
mila28
1052
Grupen seks...NE, nikogas ne bi se vpustila vo takvo netso..ne sum do tolku egzibicionist
13.03.2013, 13:01
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
Grupen seks...NE, nikogas ne bi se vpustila vo takvo netso..ne sum do tolku egzibicionist
potpolno isto
13.03.2013, 13:03
deluxe
2479
skraja da e!!!