cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

07.10.2013, 10:42

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

Е, да долго те нема. Еве јас ќе ти стискам палци. Првите ги износивме скоро заедно, ајде навивам и вториве да ги износиме заедно.

clock-img

07.10.2013, 10:44

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

Петра 27, се радувам кога читам за успешна инсеминација, се наде вам и овој пат ќе фати од прва, кажи ми какви се тие фостимон инекции, јас се спремам за 2 инсеминација ама примам само кломифен од 3-7 ден ,денес ми е 7 ми ден.

Еве Milicka30 тука имаш тема за фостимон инекции. Можеш да најдеш повеќе информации.

clock-img

07.10.2013, 11:07

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

Ti blagodaram Vezilka.

clock-img

07.10.2013, 11:08

clock-img

wanna be mum

pencil-img

203

vezilka RR прочитав за фостимон инекциите ама темата не е активна веќе па тука ќе прашам. Овој месец со кломифенот пред инсеминација само еден фоликул достигна 21мм што е добро ама другите заостануваа ептен во големина најблиску беше еден од 17мм и д-р вика доста ни е овој од 21мм него ќе го бркаме user posted image оваа големина беше на 12ти ден од циклус. Е сега ме интересира која големина треба да се дадат инекциите и дали ако сите се слаби со растот? верувам како кај мене со еден водечки нема да ми предложат (за понатаму зборувам ако треба) Ми се чини успешниве инсем се претежно со плус терапија од кломифенот user posted image
Петра ме израдува со успешната приказна user posted image да биде успешна и за второ user posted image

clock-img

07.10.2013, 11:23

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Хмм... мене досега и за двете инсеминации ми дадоа кломифен и гонал, па после и овитрел. Фостимон се дава наместо гонал, или како? Мислите дека е подобар?

clock-img

07.10.2013, 13:08

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Точно, не била активна некое време темата, ама сега ќе ја направиме активна user posted image . Ќе ги префрлм постовите во Фостимон инекции, и таму ќе ви одговорам.

clock-img

07.10.2013, 19:40

clock-img

petra27

pencil-img

385

Jas i za prvata inseminacija ja primav istata terapija samo sto togas ne primav 7 inekcii tuku pomalku i imav samo eden folikul...seka poslabo mi rastat no mora da bide.....

clock-img

07.10.2013, 20:38

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum
Е сега ме интересира која големина треба да се дадат инекциите и дали ако сите се слаби со растот? верувам како кај мене со еден водечки нема да ми предложат (за понатаму зборувам ако треба) Ми се чини успешниве инсем се претежно со плус терапија од кломифенот user posted image

Терапијата со кломифен е доволна ако се имало и предходно добра овулација, ако има повеќе фоликули не е гарант за успешна инсеминација.
Плус терапија се дава уште од 7 ден а тогаш не се знае дали фоликулите ќе пораснат.Затоа за плус терапија се одлучува од почеток на циклус а според преходно како делувал кломифенот т.е.е од преходната историја.
Јас имам примано кломифен и плус два гонала и имав исто 1 фоликул како и со терапија само со кломифен,така што не се знае.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

07.10.2013, 21:51

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Мојата трета инсеминација - неуспешна ...
Добив еден ден пред да треба да го правам тестот преку крв ...user posted image

Тоа е ...
Продолжуваме понатаму ...

МадмоазелНина, баш ми е жал user posted image

Ама продолжуваш понатаму, посилна него претходно.
Ќе дојде и твоето време, не се сомневај во тоа. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

07.10.2013, 23:47

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Откажување нема ...има понекоја тажна мисла ... ама гледам да ја набркам :)
Инаку си ги земав резултатите од хормоните, фсх 9.9 лх 3,7 ... па овие бројки ме загрижија малку. Резултатот се уште не ми го видел лекар, ама ова фсх очигледно си расте и си расте ...
Па сакав да прашам дали морам да имам инсеминации преку еден циклус ??? или ќе може и после третава да поднесам за ивф?
Ќе го прашам и матичниот ... но кое е вашето мислење?

clock-img

08.10.2013, 08:47

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Откажување нема ...има понекоја тажна мисла ... ама гледам да ја набркам :)
Инаку си ги земав резултатите од хормоните, фсх 9.9 лх 3,7 ... па овие бројки ме загрижија малку. Резултатот се уште не ми го видел лекар, ама ова фсх очигледно си расте и си расте ...
Па сакав да прашам дали морам да имам инсеминации преку еден циклус ??? или ќе може и после третава да поднесам за ивф?
Ќе го прашам и матичниот ... но кое е вашето мислење?

Јас некаде на форумот имав прочитано дека четирите инсеминации кои ти ги бараат треба да се преку еден циклус за да ти признае фондот, баш го прашав матичниот ми вика дека првпат слуша такво нешто и дека досега немал таков случај.Па ве молам ако некој има повеќе информации нека ни каже.Јас планирам сите да ги истерам една по друга, сега втора..и така до Нова година сите па ќе видиме user posted image

clock-img

08.10.2013, 09:39

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Da prekueden cikluspo treba da se inseminaciite

clock-img

08.10.2013, 10:08

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Da prekueden cikluspo treba da se inseminaciite

А каде пишува за тоа? Гледав на страната на фондот од оние формуларите пишува само 4 инсеминации а не пишува дали да се преку еден циклус.

clock-img

08.10.2013, 13:15

clock-img

natnat

pencil-img

85

Zdravo devojki, dosta vreme ne sum bila aktivna na forumot, makar sto celo vreme ve pratam :) ..saklam da se pofalam i jas deka konecno ja napraviv prvata inseminacija..folikulot na 13 den mi bese 18,5mm sledniot den primiv pregnil ampula i vecerat pravevme inseminacija...dali e dovolna goleminata? Sto misliste od vaseto licno iskustvo..ineku sega primam utrrogestan 14dena..pa da se nadevame na pozitivni rezivtati user posted image user posted image user posted image . Nesakav da siram naokolu sto i kako pravam..veruvajte znaeme samo jas soprugot, doktorot i vie :)) Bidete mi pozdraveni, inajte ubav den, i pozitivni misli..ve sakam

clock-img

08.10.2013, 14:17

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Нат нат, добредојде вака со муабет user posted image на форумот. Почестени сме што соделуваш информации со нас. Да знаеш, многу од нас така правиме, не споделуваме со никого освен со најблиските дома и на форумот секако. Тоа се интимни работи и така треба да си останат меѓу нас. Супер си со инсеминацијата, ајде наскоро позитивни вести чекаме. Каде ја правеше? Поззuser posted image user posted image

clock-img

08.10.2013, 23:22

clock-img

natnat

pencil-img

85

Moram da te popravam mila :) znaeme samo nie site tuka no ne i najbliskite :) resiv nisto da ne kazuvam..fobija imam od razocaruvanja :) Inace inseminacija pravev vo Bt vo Plodnost..pozz

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.10.2013 9:21:03 >

clock-img

08.10.2013, 23:30

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Здраво natnat, со среќа!!! Важно вие по дома си знаете, а ние сме тука да даваме поддршка и да се разбираме user posted image и тоа е важно. Ни мене не ми се збори многу многу за тоа низ што поминуваме, посебно не со љубопитни квазидушебрижници user posted image , и знаат само најблиските, ама ептен тесен круг... Штета што сме таква средина во која на ваквите проблеми се гледа многу тесноградо и злорадо, а баш за ова треба најголема поддршка, разбирање и сочувство... Но, ние сме тука една за друга user posted image

clock-img

08.10.2013, 23:38

clock-img

natnat

pencil-img

85

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Blagodaram mila za iskrenata podrska :)

clock-img

09.10.2013, 09:22

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Нат нат, кога викав најблиските мислев ептен тесен круг, сопругот, евентуално мајка татко и толку user posted image . Позз, со среќа

clock-img

09.10.2013, 12:18

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Во врска со инсеминациите преку еден циклус тоа започна да важи од одприлика 2011 година.На страната на ФЗО не пишува ,за сите измени и новости треба да е секогаш запознаен матичниот гинеколог ,а за најсигурно јавете се каде што се поднесуват документи за ИФВ и ќе ви кажат.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

09.10.2013, 12:38

clock-img

petra27

pencil-img

385

Zenski denesbev na merenje folikul i imam 3 vodecki :))So Gospod napred...vo petok zakazana inseminacija......edvaj cekam :))

clock-img

09.10.2013, 12:46

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ајде стискаме палци и навивамеза user posted image или user posted image .

clock-img

09.10.2013, 12:49

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Zenski denesbev na merenje folikul i imam 3 vodecki :))So Gospod napred...vo petok zakazana inseminacija......edvaj cekam :))

Јухууууууууу Петра, ти посакуваме успех наскоро израдувај не со заоблениuser posted image вести

clock-img

09.10.2013, 12:57

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Супеееер petra27, и јас ти посакувам успех, и што поскоро да си видиш user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.10.2013, 14:02

clock-img

wanna be mum

pencil-img

203

Имам едно прашање ве молам за мислење user posted image Дали вашите лекари ви кажале или ако сами сте се информирале ќе знаете да ми кажете за споредните ефекти од терапиите за стимулација кломифен, естрофен, прегнил, утрогестан......
Не мислам на оние моменталните подуеност и сл туку на подолготрајни патеки ако се земаат user posted image кои негативни последици ги имаат. Секогаш мислам неколку чекори пред време и неможам да очекувам лекрите да мислат на моето здравје некако мислам дека сама треба да се погрижам user posted image До кога може да тераме со терапииве???Знам дека е индивидуално ама еве вас што ви рекле? На инсеминација би одела ако треба секој 2 ден user posted image не се штедам од ништо се се поднесува ако е за добро ама ме плашат мноооогу хормониве што ги примам во текот на месецот user posted image извинете за долгиот пост user posted image

Последни статии

article-img