cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

16.01.2014, 19:42

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Ако не си со стимулација треба да пукне до кај 24мм, ако си со стимулација најдобро е да примиш инекција за прскање на фоликулот.Растот на фоликулите е со просек секој ден ,затоа се прави ехо да се пратат како растат.
Ти пуштам среќа па пиши user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

18.01.2014, 16:12

clock-img

taci83

pencil-img

121

prava mi e iseminacija i ke bide bes stimulacija pa se nadevam deka nema da bide puknat folukulot pa da mi pravat inseminacija,imam uste edno prasanje dali nekoj pravel inseminacija so vtoro a prvota da bide po priroden pat zacnato bez nikakov problem i ako ima od koja inseminacija se fatilo FALAA

clock-img

18.01.2014, 16:18

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

таци83, повели:

Имав успешна инсеминација

прочитај го постот на петра27, остана бремена со тројка со инсеминација, а и првото и е со инсеминација. Ако и ти имаш прво дете со инсеминација, сподели ја твојата приказна на тој форум. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

18.01.2014, 17:20

clock-img

taci83

pencil-img

121

mislam deka dobro ne napisav vo prethodniot post so prvoto dete ostanav bremena bez problem prirodno od prva znaci se resivme da pravime dete i se fati e sega se obiduvame veke 3god i nemoze pa zatoa se odluciv na inseminaci pa zatoa me interesira dali moze od prva inseminacija da se vati

clock-img

18.01.2014, 19:03

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

taci83 ништо немора да значи, има и такви и такви примери.Прво потешко со инсеминација, второ природно,и обратно како тебе.
Никогаш нема сигурно кога е вистинскиот момент.Зошто да не се проба со инсеминација, тоа не е гарант но е зголемување на успешноста.
Што поскоро пак user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

21.01.2014, 17:26

clock-img

taci83

pencil-img

121

zdravo vcera bav za inseminacija ama nisto ne bidna folikulot bil puknat i zakazav za naredniot meses belki ke imam poveke sreka da go pogodime denot da ne bidat puknati

clock-img

22.01.2014, 11:16

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Taci83, со среќа нека ти биде следниот пат. Позз

Верувај во чуда!

clock-img

24.01.2014, 00:10

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno

clock-img

24.01.2014, 09:26

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno

Пепапапа, најдобро да се види зошто има лош спермограм, тој во одредени случаеви може да се подобри со храна и терапија. Инсеминација не знам дали треба да сте во брак, треба да прашаш по клиникиве. Не треба ништо за инсеминација, веројатно хормонски статус твој и негов спермограм. Позз, пиши што си решила.user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

24.01.2014, 09:45

clock-img

Zoya

pencil-img

120

ЗА ГАК не знам, но во приватните клини не мора да сте во брак за инсеминација. Докторите препорачуваат прво да се направи проодност на каналите, затоа што џабе се прави инсеминацијата доколку има проблем таму. Исто така и она што го спомна LoveableMe да се направи и проверка на хормоналниот статус.

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

clock-img

26.01.2014, 17:02

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Hormonalen status napraviv ispadna pokacen prolaktin i pijam bromergom, a sega vo vtornik ke pravime nov spermogram pa ke vidime sto ke pokaze iako od pred 3 meseci deck mi pie vitamini i apcinja za zabrzuvanje na spermatozoidite

clock-img

28.01.2014, 11:37

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Пепапа за инсеминација никоаде не прашуваат дали си или не си во брак, нема тоа никаква врска.
Видете прво за спермограмот и за хормонскито статус да си го решите па потоа. Инаку за инсеминација е препорачливо да се иам проверено проодност на канали затоа што ако се затнати џабе е инсеминацијата.
Мој совет ти е сепак да си одиш или на ГАК или во некој од приватниве клиники и да поразговараш со лекар кој се занимава баш со таа проблематика. од нив најдобро ќе добиеш совет што и како понатаму.

инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.

clock-img

28.01.2014, 11:41

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Ајде Kvisko, со среќа во среда! user posted image Дај боже се да биде ок и за две недели да си видиш user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

28.01.2014, 15:58

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

.....инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.

Kvisko, со среќа нека ти е, навиваме за user posted image . Позз

Верувај во чуда!

clock-img

28.01.2014, 21:03

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Kvisko ti ja pustame celata sreka i cekame ubavi vesti :)) i daj preporacaj dobar ginekolog sto se zanimava so ovaa problematika

clock-img

29.01.2014, 10:37

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Благодарам на сите. Пепапа не сум некој стручњак за лекари ама во моментов одам кај д-р Трајанова на клиника. ти пратив ПП со подобро објаснување.

clock-img

30.01.2014, 15:40

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Kvisko, како помина инсеминацијата? user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

31.01.2014, 13:24

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Инсеминацијата овој пат навистина помина како што треба, без болка изгледа заврши работа што ми го проширија цервиксот неколку дена пред тоа. Од денес утрогестан двапати дневно и стиснати палци на раце и нозе.

clock-img

31.01.2014, 13:39

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Kvisko, со среќа, ајде навиваме овој пат да го збогатиш списокот на user posted image .

Верувај во чуда!

clock-img

31.01.2014, 15:05

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Kvisko супер што се поминало ок, и за две недели дајбоже убави вести user posted image

clock-img

31.01.2014, 16:08

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Kvisko, со среќа!!! Одмарај и мисли си на убави работи, а ние ти праќаме позитивна енергија! user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

01.02.2014, 00:51

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?

clock-img

01.02.2014, 12:17

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?

Проверете убаво бактерии дали има, нека појача исхрана, јаткасто овошје, протеини, Витамин Ц,Е, селен, цинк, фолна киселина и потоа пак проверете спермограм. А за инсеминации може да пробате, со таа дијагноза може да правите.... за природно секогаш има шанси, никогаш не се знае.....

Верувај во чуда!

clock-img

01.02.2014, 18:49

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Пепапа консулатција со лекар обавезно мада не е тоа некоја премногу страшна дијагноза. Јас би одела да се консултирам со гинеколог со субзпецијализација брачна неплодност чисто за да не лутате и губите време. Често за спермограмот не се ни наоѓа конкретна причина, ама ако има инфекција тоа може да влијае.
Инсеминацијата е решение, ама не е исклучено да се случи и природно.
Со среќа.

clock-img

02.02.2014, 02:07

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Vo ponedelnik ke odam kaj maticniot ginekolog da mi dade upat za na klinika i ke zakazeme na urolog, pa so gospod napred

Последни статии

article-img