за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Ако не си со стимулација треба да пукне до кај 24мм, ако си со стимулација најдобро е да примиш инекција за прскање на фоликулот.Растот на фоликулите е со просек секој ден ,затоа се прави ехо да се пратат како растат. Ти пуштам среќа па пиши
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
18.01.2014, 16:12
taci83
121
prava mi e iseminacija i ke bide bes stimulacija pa se nadevam deka nema da bide puknat folukulot pa da mi pravat inseminacija,imam uste edno prasanje dali nekoj pravel inseminacija so vtoro a prvota da bide po priroden pat zacnato bez nikakov problem i ako ima od koja inseminacija se fatilo FALAA
прочитај го постот на петра27, остана бремена со тројка со инсеминација, а и првото и е со инсеминација. Ако и ти имаш прво дете со инсеминација, сподели ја твојата приказна на тој форум. Позз
18.01.2014, 17:20
taci83
121
mislam deka dobro ne napisav vo prethodniot post so prvoto dete ostanav bremena bez problem prirodno od prva znaci se resivme da pravime dete i se fati e sega se obiduvame veke 3god i nemoze pa zatoa se odluciv na inseminaci pa zatoa me interesira dali moze od prva inseminacija da se vati
18.01.2014, 19:03
Melanija RR
7052
taci83 ништо немора да значи, има и такви и такви примери.Прво потешко со инсеминација, второ природно,и обратно како тебе. Никогаш нема сигурно кога е вистинскиот момент.Зошто да не се проба со инсеминација, тоа не е гарант но е зголемување на успешноста. Што поскоро пак
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
21.01.2014, 17:26
taci83
121
zdravo vcera bav za inseminacija ama nisto ne bidna folikulot bil puknat i zakazav za naredniot meses belki ke imam poveke sreka da go pogodime denot da ne bidat puknati
22.01.2014, 11:16
LoveableMe RR
5035
Taci83, со среќа нека ти биде следниот пат. Позз
24.01.2014, 00:10
pepapa
238
Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno
24.01.2014, 09:26
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno
Пепапапа, најдобро да се види зошто има лош спермограм, тој во одредени случаеви може да се подобри со храна и терапија. Инсеминација не знам дали треба да сте во брак, треба да прашаш по клиникиве. Не треба ништо за инсеминација, веројатно хормонски статус твој и негов спермограм. Позз, пиши што си решила.
24.01.2014, 09:45
Zoya
120
ЗА ГАК не знам, но во приватните клини не мора да сте во брак за инсеминација. Докторите препорачуваат прво да се направи проодност на каналите, затоа што џабе се прави инсеминацијата доколку има проблем таму. Исто така и она што го спомна LoveableMe да се направи и проверка на хормоналниот статус.
Обиди од 2012; IUI x 4 = /; HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип) IVF #1 - /
26.01.2014, 17:02
pepapa
238
Hormonalen status napraviv ispadna pokacen prolaktin i pijam bromergom, a sega vo vtornik ke pravime nov spermogram pa ke vidime sto ke pokaze iako od pred 3 meseci deck mi pie vitamini i apcinja za zabrzuvanje na spermatozoidite
28.01.2014, 11:37
Kvisko
1325
Пепапа за инсеминација никоаде не прашуваат дали си или не си во брак, нема тоа никаква врска. Видете прво за спермограмот и за хормонскито статус да си го решите па потоа. Инаку за инсеминација е препорачливо да се иам проверено проодност на канали затоа што ако се затнати џабе е инсеминацијата. Мој совет ти е сепак да си одиш или на ГАК или во некој од приватниве клиники и да поразговараш со лекар кој се занимава баш со таа проблематика. од нив најдобро ќе добиеш совет што и како понатаму.
инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.
28.01.2014, 11:41
Hopeful RR
2349
Ајде Kvisko, со среќа во среда! Дај боже се да биде ок и за две недели да си видиш
28.01.2014, 15:58
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
.....инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.
Kvisko, со среќа нека ти е, навиваме за . Позз
28.01.2014, 21:03
pepapa
238
Kvisko ti ja pustame celata sreka i cekame ubavi vesti :)) i daj preporacaj dobar ginekolog sto se zanimava so ovaa problematika
29.01.2014, 10:37
Kvisko
1325
Благодарам на сите. Пепапа не сум некој стручњак за лекари ама во моментов одам кај д-р Трајанова на клиника. ти пратив ПП со подобро објаснување.
30.01.2014, 15:40
LoveableMe RR
5035
Kvisko, како помина инсеминацијата?
31.01.2014, 13:24
Kvisko
1325
Инсеминацијата овој пат навистина помина како што треба, без болка изгледа заврши работа што ми го проширија цервиксот неколку дена пред тоа. Од денес утрогестан двапати дневно и стиснати палци на раце и нозе.
31.01.2014, 13:39
LoveableMe RR
5035
Kvisko, со среќа, ајде навиваме овој пат да го збогатиш списокот на .
31.01.2014, 15:05
Melanija RR
7052
Kvisko супер што се поминало ок, и за две недели дајбоже убави вести
31.01.2014, 16:08
Hopeful RR
2349
Kvisko, со среќа!!! Одмарај и мисли си на убави работи, а ние ти праќаме позитивна енергија!
01.02.2014, 00:51
pepapa
238
Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?
01.02.2014, 12:17
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?
Проверете убаво бактерии дали има, нека појача исхрана, јаткасто овошје, протеини, Витамин Ц,Е, селен, цинк, фолна киселина и потоа пак проверете спермограм. А за инсеминации може да пробате, со таа дијагноза може да правите.... за природно секогаш има шанси, никогаш не се знае.....
01.02.2014, 18:49
Kvisko
1325
Пепапа консулатција со лекар обавезно мада не е тоа некоја премногу страшна дијагноза. Јас би одела да се консултирам со гинеколог со субзпецијализација брачна неплодност чисто за да не лутате и губите време. Често за спермограмот не се ни наоѓа конкретна причина, ама ако има инфекција тоа може да влијае. Инсеминацијата е решение, ама не е исклучено да се случи и природно. Со среќа.
02.02.2014, 02:07
pepapa
238
Vo ponedelnik ke odam kaj maticniot ginekolog da mi dade upat za na klinika i ke zakazeme na urolog, pa so gospod napred