cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

11.02.2014, 13:30

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Да, доцни 3-4 дена од прогестеронот, и знае да залаже... Би правела обичен тест или преку крв? Направи, бар да си знаеш, да не се мислиш... Ти посакувам да си видиш user posted image user posted image !
Мене ми доцнеше цели две недели, и сега веќе почнувам да мислам дека имало нешто, ама се исфрлило. Можеби сум во denial, ама па штознам што да кажам. Ќе видам на доктор денес...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

11.02.2014, 14:09

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Hopeful, баш ми е жал. Толку доцнење може да има нешто, секако направи контрола. Ти посакувам успех во следниот период.user posted image

Kvisko, навиваме ти да го пополниш списокот на user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 11.2.2014 14:25:36 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

11.02.2014, 14:24

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Ќе правам обичен тест, некако ми е без врска да правам тест преку крв (иако знам дека е посигурно така) ако не сум 100% дека ќе покаже позитивен резултат.
До сега имам направено милион тестови обични и секогаш ми покажувале точен резултат. Знаело да ми касни и по многу денови, знам да добивам на преку 50 дена и кога нема ништо тестот е дефинитивно негативен. Ако има нешто дефинитивно е позитивен знам од искуство за жал.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 11.2.2014 14:25:35 >

clock-img

11.02.2014, 14:56

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Hopeful токму затоа се препорачува на 15 ден преку крв за ако има нешто да се проба да се делува со продолжување со утрогестан или прогестерон инекции.Консултирај се секако.
Мој совет е да сочекаш за ИФВ ,и да одмориш и можеби user posted image

Kvisko ни јас не бев по тестовите,до 15 ден ставав утрогестан и после сочекував 3-4 дена.Но како што пишав погоре може е подобро преку крв.Ти ја праќам цела среќа user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

11.02.2014, 16:08

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Да Melanija, од сегашна перспектива си викам требаше да направам, ама бидна, нема поента да се измачувам со тоа. Ако и имало нешто, тоа секако е оптимистична вест за нас, со логика дека барем се случило нешто, барем некако се фатило...

Kvisko, ти праќам позитивна енергија пред тестот, и ти посакувам user posted image user posted image

Обиди 2,5 години

clock-img

11.02.2014, 20:27

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

Hopeful душичке многу ми е жал, јас пошто видов дека не пишуваш се надевав на позитивни резултати.
Ама не е крај на светот, одмори се душо, па ќе видиш што понатаму.
Така ни било пишано да се мачиме...ама не губи надеж, и овој период ке помине и ке си држиме бебенце во раце user posted image

clock-img

11.02.2014, 22:56

clock-img

petra27

pencil-img

385

Jas pravev test na 12 den od inseminacija i pokaza visoka beta...

clock-img

12.02.2014, 09:15

clock-img

moss

pencil-img

73

Hopeful i Kvisko kade pravevte inseminacija i so kolku milioni spermatozoidi? Zoshto ni pravat inseminacii koga ne se uspeshni :(, mislam mnogu mal e procentot na uspeshnost?

clock-img

12.02.2014, 11:31

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

moss, правев во Систина, со 10 милиони овојпат.
Не мора да правиме инсеминации, но со оглед на тоа дека е поблага стимулацијата, а и самата постапка е помалку инвазивна од IVF, а сепак има позитивни резултати, на пример Petra27, се исплати да се проба. Плус, и од фонд бараат за да дадат ваучер после... Тоа е, измачува ама ете, таков ни е патот user posted image

Обиди 2,5 години

clock-img

12.02.2014, 11:55

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Здраво јас правев на ГАК овојпат со само 3 милиони. Некогаш се успешни инсеминациите некогаш не се зависи од среќа веројатно. Оваа ми епрва со стимуалација и тоа само со 50мг кломифен заради тоа што знае да ми се направат цисти.
Сега некако се премислувам дали да правам утре тест, односно ме премислува мм. Ми вика ај да видиме што ќе биде. Денес веќе почнаа симптоми за вештерката па ќе видиме.

clock-img

12.02.2014, 20:55

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

Квиско со среќа дај боже да си ги видиш двете user posted image , ако си зимала терапија со прогестерон може и да ти доцни. Јас претходниот пат зошто некако немав сила да правам тест ми доцнеше една недела може и да ти кажам подобро тест да си направиш отколку секој ден да мислиш на тоа.
Ајде пиши ни што ке направиш, поздрав!

clock-img

13.02.2014, 12:32

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Ајде Kvisko, ти држиме среќа :)

Инаку, му ги објаснив сите симптоми на докторот, ме прегледа и според тоа што го виде на ехо, најверојатно се случила биохемиска бременост. Колку е да е безврска што не се задржа, и покрај терапијата за поддршка, исто толку е и добар знак дека сепак, ете нешто се случило меѓу нас, сме се поврзале user posted image Како и да е, нема смисла уште една инсеминација и веќе почнавме да собираме документи за ваучер, па здравје, повеќе среќа следниот пат user posted image

Обиди 2,5 години

clock-img

13.02.2014, 12:33

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Јас сепак денес не направив тест и веројатно ќе почекам уште неколку дена па што биде нека биде. И така цел ѓивот не знам кога ќе добијам циклус ќе си почекам и сега.

clock-img

13.02.2014, 12:49

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Kvisko како чуствуваш така, од мене user posted image user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

13.02.2014, 13:17

clock-img

Zoya

pencil-img

120

Квиско како ти се чувствуваш така постапи, а ние нетрпеливо ќе чекаме user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

clock-img

13.02.2014, 13:59

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

butterfly, твојот пост ќе го префрлам во соодветна тема Биохемиска бременост. Позз

Верувај во чуда!

clock-img

19.02.2014, 12:07

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Ништо и од мојата инсеминација. Вчера попладне добив и ептен сум разочарана. Немам веќе сила за ништо.

clock-img

19.02.2014, 12:40

clock-img

Zoya

pencil-img

120

Квиско мила, баш ми е жал. Разочарувањата е нормално да се појават, но те молам брзо надмини ги и со нови сили продолжи понатаму. Нема откажување user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

clock-img

19.02.2014, 13:01

clock-img

Milicka 30

pencil-img

392

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Ништо и од мојата инсеминација. Вчера попладне добив и ептен сум разочарана. Немам веќе сила за ништо.

Квиско исто и мојата беше неуспешна немам добиено но направив два теста, па и вирус закачив со висока температура , се ми се собра [user posted image . Искрено и не се надевав многу, незнам и зошто не мачат со инсеминации кога многу малку се успешни. Те user posted image , мора да бидеме храбри и позитивни.

clock-img

19.02.2014, 13:11

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Тоа е душичке. Правилата се тука да се почитуваат. Стопати сум кажала и пак ќе кажам се зависи од среќа. Среќните брзо и лесно остануваат бремени ние другите ќе се помачиме.
Инаку и јас сум со вирус и мене ми е се собрано.

clock-img

19.02.2014, 13:19

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Kvisko не очајувај, сигурно ќе дојде и твојот ден. Биди силнаuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

19.02.2014, 14:21

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Kvisko, многу ми е жал... user posted image Дај си ден-два да бидеш нерасположена и после идеме напред, пак, колку и да треба! Мачно е ова низ што поминуваме, ама ќе се среди, мора да веруваме. Те user posted image и ти праќам позитивна енергија!

Обиди 2,5 години

clock-img

19.02.2014, 15:34

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Во благодарам на сите за поддршката. Си давам ден -два и одиме понатаму. Веројатно ќе завршам повторно „под нож“ наредниот месец. Се слушнав со докторката и сака да види што се случува одвнатре односно веројатно ќе одам на лапароскопија. Уште тоа немав направено па ај и тоа. Веројанто тогаш и ќе ми ги стимулирала јајниците па ќе видиме.

clock-img

20.02.2014, 13:37

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Kvisko bidi silna i izdrzi se, na kraj ke se isplati i se ova ke bide minato.
Jas bev vcera kaj tofoski, i kaza deka ke treba da pravam inseminacija megutoa ne mi kaza za proodnost na kanali dali mora da napravam pred inseminacija?

clock-img

20.02.2014, 13:45

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

pepapa инсеминација не се прави без направено ХСГ

Kviskouser posted image зошто лапаро?Кога имаш правено ХСГ?

Последни статии

article-img