за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Dvete inekcii se 914denari, ne edna, znaci 1 paketce(5000IU e 457den). Kako e da e gi kupiv I veke gi primiv, I pak gi zaboraviv kako se vikaat, mislam Chorimon pishuvashe (izgleda toa e Horimon sto go kazuvate drugite RR
07.07.2014, 23:16
SOLE
514
zdravo devojki, eve I jas da vi se priklucam na muabetot vo ovaa tema. Vo petok bev kaj Dr Vladimir Trajkovski I se dogovorivme za inseminacija ke pravam prvpat no bez stimulacija bidejki imam praveno 2 IVF I mi vika aj sega da ne te stimulirame ke probame so prirodniot folikul bidejki imam redovna menstruacija i ovulacija, pa eve denes dobiv i mi rece na 9ti den da idam za merenje na folikulot, zdravje i so Gospod napomos da ni bide na site. Inace za inekcijata mene mi dade Pregnil od 5000 i jas si ja zemav uste odma kostase 250 denari.
07.07.2014, 23:18
LoveableMe RR
5035
Соле и кокичекокоче среќно!!!!
09.07.2014, 11:35
kokicekokice
135
Devojki bidna denes mojata inseminacija. Dodeka trepnam zavrsi rabota d-rot, polezav10min I pravec doma.Mi prepisa vaginaleti Utrogestan200 da stavam 2pati dnevno I apcinja Femibion (folna kiselina so vitamini). Od utre najnormalno si teram so obvrskite pa zdravje za 2 nedeli test.
09.07.2014, 13:03
Hopeful RR
2349
kokicekokice, со среќа! Дали случајно направивте ехо претходно, имаше пукнати фоликули? Колку милиони борци пративте?
Одмарај си денес, и искористете ги овие денови и вие двајца дома да се посветите на случајот, не само докторот Ти држам среќа за 15 дена!
09.07.2014, 13:20
kokicekokice
135
Da napravi doktorot eho, iskomentira -odlichno, ovulacija..endometrium odlichen..I ne prasav nisto.Sto bide neka bide..Inaku sperm. bese 20mil obrabotena
09.07.2014, 13:21
AnnaMolly RR
6409
Со среќа, девојки! Едвај чекам да поминат 2 недели и да се израдуваме со убави вести!
Обиди: 5,5 години 2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати Верувај во чуда!
09.07.2014, 22:36
SOLE
514
kokicekokice ti posakuvam sreka I Pozdravce
10.07.2014, 09:42
kokicekokice
135
Blagodaram SOLE, I tebe ti pisakuvam sreka vo inseminacijata shto ti sledi, pa dajboze I dvete da se raduvame na
16.07.2014, 20:41
SOLE
514
zdravo devojki, ajde tie sto pravele inseminacija neka mi kazat pregnil inekcijata koga ja stavavte kolkav vi bese folikulot, kolku mm? mene vcera mi bese 9ti den I bese 10mm a denes 13-14mm I doktorot mi rece ke vidime utre kolkav ke bide ako porasne do 16-17mm utre vecer da ja stavam inekcijata pa me interesira I vase iskustvo... pozdravce
17.07.2014, 10:15
Milicka 30
392
Мене како што ми кажа докторот најдобро е околу 20 мм. Во две инсеминации ми беа 23-24мм и ми прснаа многу рано, затоа е битно да се пратат цело време. Поздрав
17.07.2014, 10:17
Milicka 30
392
Со среќааа , ти посакувам успешна инсеминацијаа
18.07.2014, 14:13
SOLE
514
lele devolki kolku se nerviram sto vaka mi se pogodi bas za vikend ke mi bide ovulacijata eve denes mi e 12ti den folikulot e 18mm I Dr Trajkovski mi rece sabota vecer vo 22 casot da ja stavam inekcijata I vo ponedelnik sabajle da idam na inseminacija no jas se plasma deka vo nedela posto se paga 14ti den moze da prsne bidejki imam redoven ciklus sekogas I si mislam deka moze ke bide docna ponedelnik za inaseminacijata, lele stvarno mnogu se iznervirav oti mislev deka I za vikend rabotat na GAK I deka vikendot ke ja pravam,
18.07.2014, 14:48
LoveableMe RR
5035
SOLE, не се секирај, со инсеминацијата директно се вбризгува сперма и се скратува патот на сперматозоидите до јајце клетката како при редовен сексуален однос, те ставам на список Сакаме две црти!!!! Пиши како ќе пројдеш понеделник
18.07.2014, 15:08
frosina55
11
vo privatnive kliniki pravat li inseminacii za vikendi ili ako se padnat nerabotni denovi?
18.07.2014, 16:04
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: frosina55
vo privatnive kliniki pravat li inseminacii za vikendi ili ako se padnat nerabotni denovi?
фросина55, не знам, мене ми се падна преку недела, така што не знам што да ти кажам, се надевам другите рингерајки ќе ти пишат.
18.07.2014, 17:14
Milicka 30
392
ИЗВОРНА ПОРАКА: frosina55
Jas imam praveno vo sistina vo sabota, si imaat dezuren dr vo privatnite nemas gajle, so srekaa!
18.07.2014, 22:12
Melanija RR
7052
SOLE може и ќе се погоди тајмингот,од кога ќе прсне фоликулот може да се оплоди до 24 часа ,никогаш не се знае.Ако можеш побарај ехо пред инсеминацијата.Незнам зошто да неправат кога има дежурен лекар Со среќа
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
19.07.2014, 09:48
SOLE
514
fala Melanija, dezuren doctor moze ima ama nemalo dezurni tamu kade se ostava I prerabotuva spermata. A ke pobaram I eho da mi napravat, I so Gospod napred sto bide neka bide... pozdravce
22.07.2014, 15:59
SOLE
514
Zdravo devojki, vcera bese mojata prva inseminacija, prvo mi napravija exo I folikulot mi bese prsnat kako sto i pretpostvuvav deka ke bide, I iskreno jas voopsto ne se nadevam na pozitiven rezultat bidejki I spermata procistena izmeze samo 1milion. No sto e toa e! Pozz
23.07.2014, 11:57
kokicekokice
135
Девојки денес правев тест преку крв и тестот ми излезе ПОЗИТИВЕН. Мнооогу сум среќна дури не ми се верува. Другата недела ќе одам на преглед за да видаиме дали се ќе биде во ред па ако се е ок се надевам ќе напишам коментар и во рубриката Имав успешна инсеминација(ОД ПРВ ПАТ) Значи не можам да се соземам , никакви симптопми ама баш никакви и затоа тест направив обичен(без мерење на вредноста на beta hCG чисто дали е позитивен или негативен) бидејќи не верував дека нешто биднало . Држете ми среќа да биде се во ред на прегледот па и јас да се израдувам на .
23.07.2014, 12:02
LoveableMe RR
5035
kokicekokice, многу ми е мило, твојата сторија ќе ја објавам во Имав успешна инсеминација, можеш да дополниш нешто ако сакаш, а мислам твојот пример треба да биде за сите кои сакаат успешна инсеминација да го користат твојот метод, кој го користеше и Петра27 и беа успешни. Позз
23.07.2014, 17:29
Milicka 30
392
Честиткии kokicekokice !!! Ти посакувам убава и лесна бременост
24.07.2014, 13:18
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria
Здраво девојки,не сакам некој да ме сфати погрешно само сакам да го споделам моето искуство.И јас втората инсеминација кога ја направив испитав тест преку крв Бета на обичниот ми покажа бременост,а на мерење на вредности не покажа добар резултат.Затоа се препорачува во ИВФ и во инсеминација да се проверат бета вредностите со цел да не покаже лажно позитивен тест како кај мене,бидејќи имав примено Прегнил кој знае да покаже бременост.Затоа обавезно барајте вредности а не само позитивен негативен.Дејството од инекцијата знае да трае и да покаже бременост како кај мене иако немаше бременост.Позз и со среќа на сите!
Lilja Maria, со домашен тест може да има грешка, но преку крв малку е веројатно. Тоа што ти бил позитивен значи дека дошло до бременост, но најверојатно била биохемиска, па потоа плодот сам се испуштил, а од прегнил инекцијата преку крв да покажува бременост малку ми е чудно, прв пат слушам, еве некоја од рингерајките нека даде друго мислење, ако има исксутво....