cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

23.11.2014, 23:26

clock-img

lilika9

pencil-img

107

скеард мене апотекарката ми рече само да е после јадење. Јас ја пиев после ручек, ама ете сега некако ја запоставив, треба пак да продолжам.
Бубла ги немам бидејчи ги правев поодамна, им а две три години, и не мислев дека ќе ми требаат, па сега повторно, од една страна да ги види докторот, а од друга и јас да се осигурам дека се е ок. И се е ок :)
Бамбина јас имам пиено кломифен, ништо страшно си го пиеш секој ден како што ти го препишаа, и може да имаш овулација со повеќе јајце клетки, а со тоа и поголеми шанси за оплодување. Ајде со Господ напред до позитивни резултати од оваа инсеминација. А растењето ан фоликулите го прати матичниот, па кога че виде дека се спремни ќе ти даде стоп инекција и потоа одиш кај Трајковски во точно одредено време или кој доктор ќе го начекаш на смена.

< Поракaта ја уредил lilika9 -- 23.11.2014 23:30:19 >

clock-img

24.11.2014, 12:26

clock-img

cosma

pencil-img

16

zdravo na site...moze li da mi preporacate dobar ginekolog sto vi vrsese folikulometrija, da ne e sistina zosto mi e mnogu daleku i skapicko...pozdrav

clock-img

24.11.2014, 12:42

clock-img

lilika9

pencil-img

107

Косма имаш матичен гиниколог? Обично тие ги вршат тие прегледи

clock-img

24.11.2014, 12:49

clock-img

cosma

pencil-img

16

da ama ovoj mojov ima eho od bivsa SFRJ...:)i dva meseci mi ja utnuva ovulacijata...

clock-img

24.11.2014, 18:33

clock-img

bubla

pencil-img

194

Eve me mene. Od denes pak na klomifen. Edno na den do petok. Ponedelnjk sabajle put pod noze na folikulimetrija.
So gospod napred ovoj pat pa se nadevam ke mi se poskreki.
Doktorot bese prilicno iznenaden zosto ne se fatilo minatiot pat. Ama toa e.

clock-img

24.11.2014, 19:28

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Бубла реќно. Кај кој доктор беше?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

24.11.2014, 19:37

clock-img

bubla

pencil-img

194

Kaj Lazarevski odam vo Sistina. Super e doktorot, go obozavam!

clock-img

24.11.2014, 20:09

clock-img

SOLE

pencil-img

514

bubla ti posakuvam sreka I uspesna inseminacija user posted image user posted image

clock-img

24.11.2014, 20:29

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Среќно бубла оваа инсеминација да биде успешнаuser posted image

clock-img

24.11.2014, 20:49

clock-img

bubla

pencil-img

194

Фала девојчиња. Стискам палци за сите нас.

clock-img

24.11.2014, 21:16

clock-img

lilika9

pencil-img

107

bubla, neka rastat folikuli do ponedelnik pa da bide uspesna inseminacija ovoj pat. I kaj mene doktorot taka reagira koga ke odam da kazam deka dobiv, ej ti pak nisto?? ajde ovoj pat ke bide :) nekogas mora :)
Kosma promeni go doktorot, ili odi kaj drug ne bi trebalo skapo da ti naplati za pregled na folikuli. Ama najdobro e kaj eden ist da odis celo vreme, bidejki ke te prati, ke te zapoznae i podobro ke sovetuva. Maticnite na privatno naplakaat okolu 600den pregled. se spremas za inseminacija?

clock-img

24.11.2014, 21:20

clock-img

bubla

pencil-img

194

Фала лилика. Се надевам ќе имаме убаво новогодишно пакетче :-)

clock-img

24.11.2014, 21:45

clock-img

lilika9

pencil-img

107

bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.11.2014, 21:58

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Bubla со среќа и со лесно.

Инаку за инсеминација на ГАК најдобро е таму да одите на фоликулометрија. Најбитно е добро да се следат фоликулите и да се даде точно стоп инкецијата. Најмалку е битно кој доктот физички ќе ја вбризга спермата преку катетер. Според мене матичните не се за ништо друго освен за решавање на некомплицирани случаи (мене едната матична скроз ме зезна со кломифен на пример и несаглам следење на фоликули). Затоа ако веќе правите инсеминација на ГАК и сте од Скопје одете таму и на мерење фоликули.

clock-img

25.11.2014, 08:45

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite user posted image user posted image user posted image user posted image

Ајде, кај сите нека се посее бејби прашинаuser posted image

Верувај во чуда!

clock-img

25.11.2014, 09:20

clock-img

bubla

pencil-img

194

Ќе биде малку пред нова година по моите пресметки. Кески да бидне, ништо друго не ми треба user posted image

clock-img

25.11.2014, 12:14

clock-img

cosma

pencil-img

16

fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

clock-img

25.11.2014, 14:22

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Ако имате добар матичен гинеколог нема да имате проблем со тоа кога треба да се прави фоликулометрија. Одберете добар не сите се само за едноставни постапки и случаи.
Со среќа на сите user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

25.11.2014, 14:41

clock-img

bubla

pencil-img

194

Се согласувам со Меланија. Не сите матични се добри за покомплицирани работи. Убаво размисли кој доктор ќе го одбереш.

clock-img

25.11.2014, 20:05

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma

fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

Ако се мислиш кај Ложанковски тогаш инсистирај тој да ти биде матичен. Докторката што работи кај него мене ме зезна со мерење фоликули и коломифен. Заради неа не можам да се оправам од цисти, трудници супер третира ама врска нема за неплодност.

Размисли за друг доктор на ГАК ако ти е Трајковски презафатен. Јас на пример сум презадоволна од Трајанова на ГАК. Стварно има супер пристап. Или пробај да разговараш со Трајковски навистина да се нафати да те следи зашто со мојот стаж на ГАК гледам дека има жени што ги следи баш тој и што се задоволни од него.

clock-img

27.11.2014, 23:34

clock-img

bambina34

pencil-img

184

dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

clock-img

28.11.2014, 12:01

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

Babmina34, среќно пиши ни како ќе пројдешuser posted image

Верувај во чуда!

clock-img

28.11.2014, 22:32

clock-img

bubla

pencil-img

194

Стоп инекција примаш бамбина? Понеделник кој ден ти е од циклус? Ако си пиела кломифен до 9 ден во понеделник ќе ти биде 12 ден.
Јас би требало понеделник/вторник да примам стоп инекција, денес ми е 9 ден. Во понеделник сум на фоликулиметрија. Минатиот пат со истата терапија на 15 ден имав овулација. Среќно!

clock-img

28.11.2014, 23:46

clock-img

bambina34

pencil-img

184

Blagodaram Loveableme..
.Bubla , klomifen piev od 5 do 10den ..pa od 10 do ponedelnik ke pijam estrofem..vo ponedelnik sabajle sum na lekar pa ke vidat kolku porasnale folikulite i valjda ke mi dadat stop inekcija , pa inseminacija ..ne znak kako odi , ova mi e vtora inseminacija , prvata ja pravev na priroden ciklus...inaku vo ponedelnik mi e13 den..

clock-img

29.11.2014, 09:46

clock-img

bubla

pencil-img

194

Ок. Кломифен обично 5 дена се пие. Ако почнеш од 5ти завршуваш со 9ти. Затоа така претпоставив :-)

Последни статии

article-img