ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Вака на 8 мај ти бил 12 ден од циклус, кога ќе ти кажат колку ти е фоликулот мора да запамтиш.Имаш ли некој наод колкав бил фоликулот?Плус до 11 мај не те видео пак на ехо, или на 11 мај дали те видео на ехо,или само на 8 мај ти рече дојди на 11 мај за да примиш прегнил?Каде те пратеа?
Прашувам детали зошто сите мои инсеминации беа на 13-14 ден
Меланија ти благодарам најмногу што сакаш да ми помогнеш да ми се разјаснат овие работи, верувам дека знаеш како е кога ќе се разоча некој ... а и никој до сега не се заинтересирал вака како ти. Дури ни лекарот мој не ми поставува волку прашања, а би требало.
Само еднаш ми мереа фоликули на 8 ми мај (12 ти ден од циклус) и толку, после само примив иинекција на 11 ти и на 13 ти инсеминација, резултатот од мерењето најверофатно по грешка сум го фрлила(наместо сметката да ја фрлам - јас него...) Некако цела сум бев расеана, збунета ... така ...
И на денот на инсеминација не ми направија ехо. (Инаку одам во ремедика, по препорака од моја пријателка која 7 год се обидуваше да остане бремена и после интервенциите во ремедика остана бремена и сега си има многу слатко бебенце.)
Како што читам на форумов, а и други што ми кажувале сите прават инсеминации на 13 -14 ден, ама ај си реков секој си е посебен случај, ваљда знаат што прават ...
Утре ќе одам кај лекарот да видам што ќе ми каже. Незнам ни што да го прашам ... Секој совет ми е добредојден
И уште едно прашање. Имам недостаток на вит Д - вредноста ми е 9
Дали е можно тоа да е причина за да неможам да останам бремена? Таму каде што го испитував, ми рекоа дека -тоа не е причина, барав тема за ова ама не најдов. Сите други резултати ми се во рамките на нормалните вредности.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.5.2013 14:13:54 >