за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
wanna be mum од утрогестан можно е, но за да знаеш дали треба да продолжиш евентуално со крионе мора да направиш тест преку крв. Со среќа
Јас прекинав да ставам кринон гел уште пред една недела на денот кога требаше да добијам ајде реков доста е, имав грчеви мислев кај да е ќе дојде и еве една недела помина уште имам грчеви повремено градите ми пукаат, абер немам од добивање, значи терапија 6 дена не примам Тест немам никаков направено ми се смачи од разочарувања А баш месецов имав 3 фоликули 21мм ендометриум супер, трослоен, се нај нај викаше докторот, којзане, ај ќе почекам уште малку
< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 2.3.2015 13:57:31 >
02.03.2015, 13:57
bubla
194
Melanija - mislev preku krv na 12 den. Da ne probuvam poarno a? Ke puknam 2 nedeli :)
02.03.2015, 13:57
bubla
194
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
wanna be mum од утрогестан можно е, но за да знаеш дали треба да продолжиш евентуално со крионе мора да направиш тест преку крв. Со среќа
Јас прекинав да ставам кринон гел уште пред една недела на денот кога требаше да добијам ајде реков доста е, имав грчеви мислев кај да е ќе дојде и еве една недела помина уште имам грчеви повремено градите ми пукаат, абер немам од добивање, значи терапија 6 дена не примам Тест немам никаков направено ми се смачи од разочарувања А баш месецов имав 3 фоликули 21мм ендометриум супер, трослоен, се нај нај викаше докторот, којзане, ај ќе почекам уште малку
A test pravese li?
02.03.2015, 13:58
wanna be mum
203
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla
A test pravese li?
не, уште не
02.03.2015, 14:03
bubla
194
E pa ne si trebala taka da napravis. Obavezno pravis test i posle prekinyvas ili prodolzuvas so terapijata. Moze ima nesto :)
02.03.2015, 14:11
Melanija RR
7052
Одлично звучи ,но баш затоа МОРА тест. Може треба подршка од прогестерон,Не се зезај мој совет на добро звучи
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
02.03.2015, 14:36
wanna be mum
203
thanks na odgovorot i na dvete, ke napravam, pusto razocaruvanje od nego se plasam
02.03.2015, 16:04
bubla
194
A moze i ke se izraduvas? :)
jas pustam sreka za
03.03.2015, 10:47
Hopeful RR
2349
Леле wanna be mum, те молам не ја прави мојата грешка!!! Јас со четвртата инсеминација исто прекинав со Кринон, ми заврши дозата и си викам ај, не мора, плус и не правам тест заради стресот, и ќе чекаме да видиме. Поминаа уште две недели, замисли, вкупно 4 после инсеминацијата, а јас бев покриена со Кринон само во првите две. И уште будала, не правам тест!!! После тоа прокрварев, сосема различно беше од обична менструација, плус осетив како излегува нешто од мене, отидов на лекар и најверојатно беше биохемиска бременост. Никој ништо не ми искоментира, но можно е да имаше поинаков исход ако не го прекинев Кринонот.
Прогестерон е исклучително битен за поддршка, посебно кај вештачко оплодување, така што одма прави тест преку крв, не домашен, и дај боже да се израдуваш! Ти држам среќа
03.03.2015, 11:02
bubla
194
Bambina denes e denot D za tebe. Ti stiskam palci za trocifrena beta!
celo vreme zirkam dali si pisala nesto...
03.03.2015, 13:49
bambina34
184
eve me bubla ..fala ti za poddrskata ..ne otidov da vadam beta ...od sto nemozev da izdrzam vo nedelata na 12 den pravev test i izleze negativen.. denes cel den imam bolki kako za dobivanje..ke pocekam do petok , ako ne dobijam togas ke pravam ..
03.03.2015, 19:41
bambina34
184
ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34
eve me bubla ..fala ti za poddrskata ..ne otidov da vadam beta ...od sto nemozev da izdrzam vo nedelata na 12 den pravev test i izleze negativen.. denes cel den imam bolki kako za dobivanje..ke pocekam do petok , ako ne dobijam togas ke pravam ..
Mojava vesterka dojde nepokaneta..strav i bese da ne zakasni slucajno .. sega so novi sili vo novi pobedi ....se nadevam ke imam poveke sreka so slednata insemenacija.. so sreka bubla i libra , stiskam palci za vas dve ..vie barem izraduvajte ne
03.03.2015, 20:30
bubla
194
Bas mi e zal :( stvarno ne e fer :(
03.03.2015, 21:33
lara36
93
zdravo devojki eve me i mene povtorno se spremam za vtora inseminacija utre ke odam da vidime do kaj se folikulite i da go odredime tocniot den.pozdrav
04.03.2015, 09:15
Libra88
131
Bambina, sto da se kaze osven so novi sili na slednata inseminacija :(
Jas voopsto ne se nadevam bidejki imavme mnogu malku junaci.. si go svativ ova kako trgnuvanje po patot do celta.
< Поракaта ја уредил Libra88 -- 4.3.2015 9:17:08 >
04.03.2015, 09:27
bubla
194
Lara srekno, neka bide posledna ovaa :)
Libra - nema gubenje nadez dodeka ne se vidi testot.. Primas li nekakva terapija posle inseminacijata?
04.03.2015, 10:48
LoveableMe RR
5035
Bambina34, баш ми е жал, нема откажување .
Лара36, среќно. Каде ќе правиш, примаш ли нешто?
04.03.2015, 11:53
Libra88
131
Piev klomifen samo kako stimulacija, inseminacijata ja pravev na Gak, mi ja pravese dr.Jovcevski.
Ne mi spomnaa nisto za posle inseminacija, ama sega mu se javiv na maticniot da go prasam za utogestan, mi rece deka mozam da gi zemam. Posle ke kupam. Odat li bez recepta, bidejki maticniot mi e od drug grad, ke treba da odam specijalno za recepta ako ne mi dadat.
04.03.2015, 12:02
gina
1152
Libra88 utrogestanot ne odi na recepta mozes da si go zemes ti posakuvam pozitiven test Srekno
04.03.2015, 12:10
Kvisko
1325
Bambina34 баш ми е жал. Ќе дојде и твојот ден не се секирај.
Libra88 стискам палци за успех. Ако не ти кажал лекарот за утрогестан не го земај. Проценка е дали ти треба или не.
04.03.2015, 12:39
lara36
93
vo sistina ke pravam na clomifen,estrofem i gonal sum i eve deneska malku po pozitivno od minatiot pat.sega imam dva golemi i dva mali folikuli a minatiot pat imav samo eden pa malku poveke nadez mi ostanuva.
04.03.2015, 13:00
Melanija RR
7052
Пред 3 год на ГАК инсеминациите не ми кажуваа да земам утрогестан,НО на отпусната листа пишуваше и утрогестан и аспири.Вториот пат поучена сама сиСекогаш ми викаа да за утрогестан. Libra88 ако не си ја земала отпусната земи ја и види дали пишува.
lara36 со среќа
bambina34
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
04.03.2015, 13:44
bubla
194
Lara - odlicni brojki.. Kaj koj doktor odis?
Mene Lazarevski sekogas mi dava utrogestan. Iskreno ne mislam deka se raboti za procenka na doktorotot. Citam po stranski sajtovi, zenite kazuvaat deka im merat nivo na progesteron, estradiol nekolku pati vo tekot na postapkata. Isto spomnuvaat nekoi sredni vrednosti koi mora da gi ima zenata na odreden den po folikul. Vakvo nesto ne sum cula od nitu edna kaj nas.. Treba da gledaat zoltoto telo kako laci progesteron i dali e dovolno za da dadat - na oko ne mozat da vidat. Mislam se raboti za nekoja praksa - da bidat na sigurnata strana.
Minatite 2 pati kako pomocana celo vreme se osekav od utrogestanot. De tece belo, de prozirno.. ic ne e prijatno za stavanje. Vikaat poubavo e vaginalno, zatoa sto polesno se podnesuvale, ama pa i neprijatno e...