за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
devojki zdravo, jas sepak resiv deka nema potreba od cekanje i vo petokot bev na Gak, razgovarav so doktorot i mi rece da me spremi maticnata za inseminacija, e sega, jas dobiv denes i 14 i 15 den mi se sabota i nedela, pravat inseminacija vo tie denovi, i koe vreme se odi, doktorot mi rece od sabajle?pozz
08.03.2015, 14:57
pepapa
238
i vooedno sreken praznik na site, i uspesna godina na site :)
08.03.2015, 16:08
lara36
93
dragi moi neka vi e sreken praznikot da ste zdravi,zivi,srekni i uspesni.pozdrav i ubav pomin kaj i da ste.
08.03.2015, 21:09
bambina34
184
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
devojki zdravo, jas sepak resiv deka nema potreba od cekanje i vo petokot bev na Gak, razgovarav so doktorot i mi rece da me spremi maticnata za inseminacija, e sega, jas dobiv denes i 14 i 15 den mi se sabota i nedela, pravat inseminacija vo tie denovi, i koe vreme se odi, doktorot mi rece od sabajle?pozz
po nekoja logika bi trebalo da rabotat ....najubavo da si prasas
09.03.2015, 14:30
Kvisko
1325
Pepapa мислам дека во Сабота и Недела на ГАК нема инсеминации. Тој оддел не работи осевн ако немаат закажано нешто поврзано со ИВФ. Како и да е ти ќе треба да одиш на ГАК неколку дена претходно на фоликулометрија па тогаш ќе се договориш што и како. Ако правиш на ГАК одиш сабајле кај 8 со болнички упат. Се пријавуваш во соба 29 прво па таму ти кажуваат која е постапката. Мислам дека после тоа го заверуваш упатот па одиш на 3 горе, па се остава сперма па ти кажуваат во колку часот ти да се вратиш за инсеминација. Времето сепак зависи кога ќе ја примиш стоп инекцијата. Може да треба да одиш и покасно на ГАК.
09.03.2015, 17:09
pepapa
238
Doktorot mi rece mojata maticna da me spremi za inseminacija, taka nema da odam na folikumetrija na gak tuku kaj mojata maticna, ona ke me sledi , a taa stop inekcija mora da se primi, mene ovaa ke mi bide prva inseminacija,
< Поракaта ја уредил pepapa -- 9.3.2015 17:12:51 >
09.03.2015, 19:05
LoveableMe RR
5035
ајде пепапапа, среќно!
10.03.2015, 12:00
Kvisko
1325
Pepapa стоп инекцијата се прима за да може подобро да се темпира овулацијата односно инсеминацијата да се погоди во време на овулација. Обично инсеминацијата се прави 36 часа по примање на стоп инекција.
10.03.2015, 15:28
pepapa
238
Iskreno jas mislev deka doktorot od gak ke mi pravi folikumetrija i on ke vidi koga treba da se pravi inseminacija ama ocigledno ne e taka ili ti treba vrski za takvo nesto, e sega maticnata ke me gleda pa sto ke vidi i ke odluci ke vidime, i taka ne ocekuvam nisto samo sakam da gi pominam kako postapka pred in vitro
11.03.2015, 08:35
Kvisko
1325
Pepapa не знам зошто е така. Јас кога одев немав никакви проблеми таму да ми прават фоликулометрија. Најди си некој лекар кој ќе се заинтересира за тебе на ГАК и со него/неа терај. Со среќа.
11.03.2015, 09:47
pepapa
238
Ovoj e vtor doktor kaj sto odam na gak, izgleda treta sreka ke bide i ke treba nov doktor... Fala,vi na site...
11.03.2015, 16:05
bambina34
184
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Ovoj e vtor doktor kaj sto odam na gak, izgleda treta sreka ke bide i ke treba nov doktor... Fala,vi na site...
Pepapa , ne ocekuvaj na Gak da te vodat i da ti pravat folikometrija , ako ne si bliska so doktorot .. I jas kakko tebe gi pominav site doktori ,Trajkovski, Tofovski,Trajanova , ti vikaat deka nemaat vreme za takvo nesto i da te sledi maticnata ...Mene terapija i folikometrija mi pravese maticnata , a za inseminaciajta odev na Gak.. KOga mi ja otvaraaat istorijata , togas me gledaat i na eho i odlucuvaaat dali istiot ili naredniot den ke pravat inseminacja... So sreka
11.03.2015, 16:50
Kvisko
1325
Тогаш јас сум некој „изрод“ бидејќи мене Трајанова секој месец ме следеше на ехо. Дури и кога не правевме инсеминации зашто развивав цисти и ептен се изамбицира да ме „среди“. На крај пак завршив на ИВФ ама јајниците ми се функционални онака како што треба.
13.03.2015, 00:05
MILAR1R
14
zdr.jas sum nova na forumov i se nadevam ke se druzime.e pa vaka jas sum vo brak veke 3 god i se obiduvame da imame no nekako tesko ni odi.do sega gi imam site ispituvajna napraveno i se e vored i kaj mene i kaj mojot soprug.hormoni vo red brisevi vo red kanali proodni napraviv i genetsko ispituvajeni toa e vo red .na mojata maticna i pobarav za laparo i histero i dobiv odgovor da ne se izlozuvam na operacii zasto sum nemala potreba za da pravam laparo i histero trebalo da ostanuvam bremena i da se pustam a jas voopsto ne ostanuvam.ima prekrasni folekuli prirodno pa so stimulacija uste poubavi i poveke.pa sega sakam da pravam insiminacija ustvari neznam so da pravam voopsto.a vo megu vreme spremam dokumenti za invitro
13.03.2015, 10:13
LoveableMe RR
5035
MILAR1R, добредојде , секако ќе се дружиме. Пишуваш се е во ред со двајцата, знали хормоните тебе ти се уредни, брисевите и пап тестовите, така? Плус нормално спермограмите на сопругот се ок.
Досега колку инсеминации имаш правено, бидејќи викаш се спремаш за ИВФ?
13.03.2015, 11:00
MILAR1R
14
Do sega nemam praveno sega sakam da pravam ovoj mesec i taka da predadam dokumenti so edna insiminacija.
Mene nesto drugo me buni sto citam na forumov deka se pravi laparo i histero a mene maticnata mi veli da ne pravam.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 13.3.2015 11:48:03 >
13.03.2015, 11:49
LoveableMe RR
5035
ИЗВОРНА ПОРАКА: MILAR1R
Do sega nemam praveno sega sakam da pravam ovoj mesec i taka da predadam dokumenti so edna insiminacija.
Mene nesto drugo me buni sto citam na forumov deka se pravi laparo i histero a mene maticnata mi veli da ne pravam.
Фондот нема да ти прифати документи со една инсеминација, мора да имаш 4 инсеминации. А хистеро-лапаро се прави по препорака на лекар за неплодност. Јас би те советувала прво да одиш кај некој од специјалистиве за неплодност во Систина, Ремедика, Плодност Битола и потоа тие ќе ти кажат што понатаму.
13.03.2015, 11:52
Hopeful RR
2349
MILAR1R, добредојде на РР и од мене
Доколку се е во ред и со двајцата, за ваучер за ивф ќе ти бараат 4 инсеминации, така што не брзај со ваучерот и фокусирај се на инсеминацијата, бидејќи не е реда ради постапка и знае да биде успешна. За лапаро/хистеро, побарај второ мислење, кај некои има директна индикација и ги прават, кај некои се прават чисто дијагностички, кај некои навистина нема потреба. Провери и со друг доктор, сепак. Во секој случај, ваучер се добива и без лапаро/хистеро.
13.03.2015, 21:48
lukajana RR
1481
Bubla направи ли тест?
13.03.2015, 22:35
MILAR1R
14
Ok. Fala vi za poukata. E sega veke sakam i nesto drugo da prasam kade e najdobro da pravam insiminacija nekoi go falat dr. Vladimir Trajkovski na klinika nekoi ja falat remedika sekoj ima razlicno iskustvo a i neznam koja e razlikata vo cenata i kade se pouspesni insiminaciite.ako imate nekoe iskustvo ve molam kazetemi sto da se pravi
13.03.2015, 23:01
bambina34
184
ИЗВОРНА ПОРАКА: MILAR1R
Ok. Fala vi za poukata. E sega veke sakam i nesto drugo da prasam kade e najdobro da pravam insiminacija nekoi go falat dr. Vladimir Trajkovski na klinika nekoi ja falat remedika sekoj ima razlicno iskustvo a i neznam koja e razlikata vo cenata i kade se pouspesni insiminaciite.ako imate nekoe iskustvo ve molam kazetemi sto da se pravi
Razlikata vo cena ti e ogromna ..Vo Remedika 9400 , a na klinika 900 denari.. Trajkovski e super doktor ama ako ne ti e direktna vrska tesko deka ke ti pravi insemenacija bidejki e mnogu zafaten ..Jas edna pravev vo Remedika a drugite dve na klinika ...Za inseminacija ne vredi da vrlas pari na privatno .. so sreka
13.03.2015, 23:07
bambina34
184
Libra, napravi li test ?
14.03.2015, 17:24
bubla
194
Мојот тест е негативен. А баш се надевав овој пат. Тоа е тоа. Дадов доволно шанси на инсеминација. Сега одиме понатаму. Се надевам либра имаше повеќе среќа.
14.03.2015, 20:15
LoveableMe RR
5035
Oф бублa, жaл ми е. Oвaa пoследнa ли ти е? Сегa ќе спремaш дoкументи зa ИВФ?
14.03.2015, 20:50
bubla
194
јас имам правено 3 инсеминации само. Сега ќе видам докторот што ќе каже. Како што пишав и пред некој месец тука, не ми е битно собирање документи за фонд, туку да успееме. Затоа и правевме инсеминации една за една без пауза. Со докторот разговаравме оваа да биде последна и да одиме на ИВФ. Ние сме спремни приватно да го платиме..