cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

16.07.2015, 21:55

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

pepapa, со среќа и дај боже за две недели да частиш за user posted image user posted image

За пешачењето ич да не се замараш, башка ако за тебе е голема дистанца од Гак до Гтц, ќе те карам, мора да подобриш кондиција user posted image Еве да те охрабрам - јас за ниедна инсеминација не мирував, и се фати баш таа после која се качував на Водно, па сега ти види. Ајде мисли позитивно и со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

17.07.2015, 01:03

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Ne mi e problem da pesacam redovno toa go pravam samo mislev deka posle inseminacija pa da ne e preci. C
Fala vi i da se nadevame na user posted image user posted image

clock-img

17.07.2015, 10:52

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
trnoruska15, добредојде и ти посакуваме оваа да ти биде последна инсеминација и успешнаuser posted image . Примаше ли терапија? Не се секирај, продолжи со нормални активности, ајде со лесноuser posted image

Благодарам loveableme RR user posted image примав кломифен 3x1, естрофем 3x1 прегназон, аспирин, а сега примам утрогестан 2x1 , прегназон, аспирин, витамин ц и тоа :)

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.7.2015 9:55:11 >

clock-img

17.07.2015, 10:55

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

Pepapa можеш ли да ми кажеш како иди постапката на Гак за инсеминација? Те следи матичната и после идеш само дента отвараш историја и толку? Не треба пред тоа консултација со нивни доктор....што ви бараа на тебе и на маж ти од испитувања? те прашувам тебе оти гледам ти најтазе си правела...си викам за недај боже ако ми треба пак на гак да идам многу е скапо во ремедика....

clock-img

17.07.2015, 12:01

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Jas pred nekolku meseci bev na pregled kaj dr.Trajkovski i on mi kaza deka treba da pocneme so inseminacija i mi rece neka te gleda tvojata maticna na eho i koga ona misli deka imas dobri folikuli pravo na gak na inseminacija, i taka i napraviv, najiskreno mislam deka skapo e po privatnite, megutoa i na gak ako nemas vrski ke ti pravi inseminacija bilo koj doktor a ne toj sto te vodi

clock-img

17.07.2015, 12:08

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

а ви бараа хив хепатитис б и ц за мажот ти? за тебе брисеви нешто друго?
значи само упат се зима од матичниот идеш на шалтер се пријавуваш и толку после на оддел за стерилитет остава маж ти примерок и за два саати е жената...не било многу комплицирано јас мислев повише е

clock-img

17.07.2015, 12:09

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Maticnata mi dade bolnicki upat i otidov prvo vo kol centar da mi proverat osiguruvanje, potoa vo 29 ambulanta da mi otvorat istorija, ambulantski den i bese na dr. Trajanova i ona se fino me isprasa i mi objasni i otidovme na 3 kat da ostavi mm materijal, ostavi i ni rekoa da se vratime za dva casa, se vrativme go zemavme materijalot i mi ja napravi inseminacijata Trajanova, mi kaza polezam 15 min i tolku, za dve nedeli se zima istorijata i se plaka

clock-img

17.07.2015, 12:10

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Samo hiv za mm ni pobaraa ne postar od 6 meseci i nisto drugo

clock-img

17.07.2015, 15:07

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Кaжете ми нoрмaлнo ли е дa се имa бoлки вo стoмaкoт и мaлку кaфеaв исцедoк пoсле инсеминaцијa иaкo не бев сo стимулaцијa

clock-img

17.07.2015, 19:49

clock-img

malecko 87

pencil-img

22

pepapa
Isto i jas imav bolki tapi vo dolniot del od stomakot a i imav malku krv koga se vrativ od insedminacija i odma prestana toa bilo od samata inseminacija bas i jas prasuvav

clock-img

19.07.2015, 11:57

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

имав дома еден тест и го направив денес на 10 ден од инсеминација и една цртка , знам дека рано е можеби ама неможев да издржам user posted image а и читав тука по темиве дека уште на 12 ден правеле тест им искочило пизитивна бета или тие преку крв поосетливи се? ту бре бар мислев лажен позитивен ке искочи од прегнилот да се порадував малце, зар толку брзо прегнилот искача од организмот? user posted image

clock-img

20.07.2015, 09:42

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

Многу ми е тешко сама си ја барав белјата читав по некои странски форуми им покажувало позитивен тест уште на 10-11 ден а еве мене ништо не ми покажа user posted image

clock-img

20.07.2015, 10:41

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

trnoruska15, навистина е рано, почекај до тесто за бременост, со инсеминациите е поинаку и најдобро ти е тестирање преку крв, ајде пред време не тагувај.user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

20.07.2015, 10:48

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

јас што читав ова преска инсеминаци што правеле жени во америка и на 10-11 ден на домашен тест веќе имале бледа цртка user posted image

clock-img

20.07.2015, 11:14

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Trnoruska15 и јас мислам дека е многу рано, инаку јас за минатата иуи ги читав тие Американски форуми, и се чудев како е можно толку рано да им покажуваше.
Туку јас мислам викендов да направам домашен тест ако има бременост треба да покаже така? Мака ми е да одам да ме боцкаат, а најголем стрес ми е чекањето на резултатот неколку саати user posted image

clock-img

20.07.2015, 11:18

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Девојки има тестови со различно ниво на осетливост на ХЦГ. Некои детекритаат и многу мали количини, а некои детектираат дури кога ХЦГ ќе прејде преку 50. Мислам дека и кај нас ијма еден тест кој е сензитивен прилично и детектира ниски количини. На нив обично пишува дека може да се употребуваат 7 дена по овулација. На тие што пишува дека може да се користат дури на првиот ден од каснење на ментруацијата не може да им се верува порано.
Затоа најдобро ви е да чекате баш до денот за добивање и ако не добиете потоа да правите тест. Секако најсигурно е преку крв и тоа квантитативните тестови.
Со среќа на двете.

clock-img

20.07.2015, 11:21

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Kvisko мене ми рекоа на 16 ден од инсеминација да направам, баш тогаш и го завршувам утрогестанот, ако има бременост сигурно ќе треба да продолжам да го ставам. Да чекам да ми закасни бар во мојов случај не е изводливо, не знам ни кога ми доаѓа user posted image
Е сега кој да го сметам прв ден, денот на инсеминацијата или наредниот?

clock-img

20.07.2015, 11:25

clock-img

Libra88

pencil-img

131

jas mislam deka denot na inseminacija e prv den, bidejki folikulot togas ili puknuva ili e veke puknat, taka da bitrebalo da e toj prv den.

Mojata inseminacija bese vo sredata okolu 12h, a folikulot veke bese puknat od vecerta... neznam kako moze so pregnil da pukne pred 36 casa.
Kako i da e utre- zadutre treba da NE DOBIJAM, a simptomi nemam nikakvi ni za dobivanje ni za bremenost. user posted image

< Поракaта ја уредил Libra88 -- 20.7.2015 11:28:19 >

clock-img

20.07.2015, 11:39

clock-img

Bea

pencil-img

394

ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Kvisko мене ми рекоа на 16 ден од инсеминација да направам, баш тогаш и го завршувам утрогестанот, ако има бременост сигурно ќе треба да продолжам да го ставам. Да чекам да ми закасни бар во мојов случај не е изводливо, не знам ни кога ми доаѓа user posted image
Е сега кој да го сметам прв ден, денот на инсеминацијата или наредниот?

Scared, ако примаше прегнил број 36 часа од примањето на прегнилот.

clock-img

20.07.2015, 15:26

clock-img

trnoruska15

pencil-img

11

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Девојки има тестови со различно ниво на осетливост на ХЦГ. Некои детекритаат и многу мали количини, а некои детектираат дури кога ХЦГ ќе прејде преку 50. Мислам дека и кај нас ијма еден тест кој е сензитивен прилично и детектира ниски количини. На нив обично пишува дека може да се употребуваат 7 дена по овулација. На тие што пишува дека може да се користат дури на првиот ден од каснење на ментруацијата не може да им се верува порано.
Затоа најдобро ви е да чекате баш до денот за добивање и ако не добиете потоа да правите тест. Секако најсигурно е преку крв и тоа квантитативните тестови.
Со среќа на двете.

епа јас направив шур чек тој го имав дома, на кутијата пишува ден по задоцнувањето, а овој за кој збориш изгледа е self clear накај 200 денари е, таков ако не ќе земам и мене не ми се иде на боцкање ич малце се плашам од игли хихи user posted image

clock-img

21.07.2015, 14:03

clock-img

lilika9

pencil-img

107

Da self clear e, pisuva na nego deka e po 5 dena od zacnuvanjeto. Ima i nekoj turski se zaboraviv kako se vikaa, i tie bea okolu 200den 5 dena posle zabremenuvanje pokazuvaat. Stiskam palci da ti pokazi user posted image

clock-img

21.07.2015, 16:19

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Додека се става утрогестан не може да се добие така? Некако со истекот на вагиналетата ко едно делче да беше портокалово-кафено не знам како да иде циклус ми се причини, и мирисот беше ко на крв user posted image
Ако не биднало зар може да добијам толку рано и плус со утрогестан. user posted image

clock-img

21.07.2015, 16:36

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Поголема е веројатноста да е имплантациско крварење отколку циклус, тешко да добиеш додека си на прогестеронска терапија - баш се дава да спречи крварење. По престанокот на користење утрогестан/кринон, се добива тек после 3-4 дена. Ајде со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

22.07.2015, 07:07

clock-img

Libra88

pencil-img

131

I vtorata inseminacija neuspesna :(
Pristigna gospozata utrovo :(

clock-img

22.07.2015, 08:19

clock-img

Bea

pencil-img

394

Libra88, баш ми е жал, одмори сега и собирај сили за понатаму.

Scared и мене ми личи на имплантациско. Инаку јас сум добила 2 пати под утрогестан кога правев инесминации, со тоа што ми доцнеше циклусот по 4-5 дена, па потоа добивав. Ајде уште малку остана до тест, ти посакувам user posted image user posted image

Последни статии

article-img