cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

27.07.2015, 21:16

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

taci83, мислам утре или задутре може тестuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

29.07.2015, 09:19

clock-img

Libra88

pencil-img

131

ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Добра сум денес, во лежечка положба цел ден user posted image Утрово примив прогестеронска ампула и на секои 4 дена по една да примам треба се до контролата. Со душа ја чекам неа, вака не сум опуштена и не можам целосно да се радувам.

Cestitkiiii scared, ajde samo opusteno sega i se ke bide kako sto treba user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.08.2015, 20:04

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Не знаев во која тема да пишам па викам ај тука. Среќата за мојата бременост заврши. Постојано имав исцедоци де кафени де со крв помешани, средата бев на ехо и докторот рече гледам сакус ама ептен мал можно е да не расне провери ја бетата пак. Петокот проверив, од 56.60 за една недела пораснало само на 110.8. Ми рекоа бременоста е компромитирана ( малце не ми е јасен терминов) и да прекинам со терапијата user posted image Сега чекам да добијам циклус, најверојатно преку тоа ќе го исфрлам. Да кажувам колку ми е тешко нема, претпоставувате веќе. Мислам подобро со негативен тест ќе се справев него со ова.
За причини за ова што се деси не прашав, докторот ми е на одмор па после тоа, сигурно имаше некоја причина генетска или што ти знам каква.

clock-img

01.08.2015, 20:50

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A zosto ja prekina terapijata koga betahcg ne e bila padnata na nula ne e trebalo

clock-img

01.08.2015, 21:02

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Капина така ми рече докторот user posted image

clock-img

01.08.2015, 21:43

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Jas dodeka ne padnese beta hcg na nula ne ja prekinuvav terapijata ni prviot ni vtoriot pat no ajde stom ednas bidnalo pak ke bide sega cekaj nekoe vreme pocekaj i odi da ispitas vrodena i steknata trombofilija ako imas IR moze da imas problem so zgrutcuvanje na krvta a glikozata ako ti e nad 5 gledaj da bide pod 5 oti glikozata znae da prave problem na implantacijata

clock-img

01.08.2015, 21:46

clock-img

kapina

pencil-img

4327

I jas denes placam zatoa nesto oti tocno vo ova vreme pred 2 god mi se sluci istoto kako na tebe scared potpolno istoto no gospod taka sakal toa e

clock-img

01.08.2015, 21:49

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Според докторот бетата требаше да е околу 1000 за овој период, затоа и ја прекинав. Со гликозата немам проблем ниска ми е заради метформинот, а и имаше имплантација , само што ете не раснеше. Абе убаво сакав јас да ги испитам тие генетски работи си бев и на имунологија тогаш се распрашував, ама докторов ме убеди дека проблемот кај мене е во овулацијата и дека нема потреба од тоа. Да помине некое време да се очисти организмов од аспиринов, хормониве,па од септември здравје се ќе испитам.

clock-img

01.08.2015, 22:01

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Scared многу ми е жал, животот е таков, многупати е тежок и непредвидлив но да се надеваме дека после ова ке има и убави моменти, ајде биди силна се ке помине...

clock-img

01.08.2015, 22:34

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Ako pricina za blighted ovum e problem implantacijata i jas taka mislev oti ne e implantacijata problem no ginekolozite rekoa deka e problem endometriumot kako ti e i vit d ispitan li ti e odi zakazi si na transfuziologija sega i po eden mesec napravi si toa sto ti kazav

clock-img

01.08.2015, 22:40

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Соле некогаш мислам дека животов е неправеден и нефер само за нас борциве за бебе. Покрај сите маки и тешкотии ќе успееме да постигнеме нешто и тогаш пак убаво ќе не ишамара.
Капина ендометриумот ми беше над 11 мм плус примив инекција во матката за целосно да се обои, така да јас мислам проблем е нешто друго. Витамин Д пијам цело време капки. Ќе видиме што ќе испадне од испитувањава, таман и да присоберам пари доста скапо искача.

clock-img

01.08.2015, 22:52

clock-img

kapina

pencil-img

4327

a kontroli praves li na nego oti jas dzabe oti piev kapki pak bese nizok vit d sega na dr wolz od eurofarm pijam vit d i e 28 900 dense megutoa vit d od 11 go kacija na 28 pocekaj eden mesec od prekinuvanjeto na aspirin i odi na transfuziologija jas mislam oti ovde ima nekoj problem kaj tebe so zgrutcuvanjeto na krvta

clock-img

02.08.2015, 17:06

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Скaред РР, мнoгу ми е жaл, имaме темa зa биoхемискa бременoст, нaјди јa ќе прoчитaш пoвеќе искуствa. Не губи нaдеж, штoм биднaлo еднaш ќе бидне пaк, сo тебе смеuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

02.08.2015, 19:11

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Јас баш се мислев дали е ова биохемиска бременост, кога е биохемиска нели бетата наеднаш опаѓа, а кај мене не беше опадната, сакусот беше уште тука ама не пораснат, па си мислев друго да не е.
Туку три дена како го прекинав утрогестанот и уште не добивам, цело време истиот кафен исцедок што го имам недела дена, малце сум загрижена дали ќе добијам да се очисти. user posted image

clock-img

02.08.2015, 20:42

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Toa e blighted ovum ne e biohemiska bremenost biohemiska e koga betahcg pokazuva bremenost no na eho ne se gleda nisto a blighted ovum e koga ima gestaciski sakus no nema embrion toa e anembrionalna bremenost go pominav jas i toa i toa

clock-img

02.08.2015, 20:52

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A proveri li dali e padnata na celo betahcg bese li na eho da vidat dali e se vo red dali e se iscisteno

clock-img

03.08.2015, 01:45

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Devojki mojata prva inseminacija zavrsi denes neuspesno, dobiv...prodolzuvame so novi sili ponatamu, kazete mi sledna se pravese preku eden mesec sto znaci jas ke treba da se spremam vo septemvri za vtora?

clock-img

03.08.2015, 11:41

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

pepapa, жал ми е user posted image
нема откажување, одиме понатаму, се додека не си го гушнеш бебушко user posted image

За инсеминациите се препорачува да се направи пауза од еден месец, односно два циклуси вклучувајќи го и овој што сега ти почна. Тоа значи дека во септември можеш да почнеш со подготовка и терапија за следна инсеминација, да. Каде би продолжила со следната, кај кој доктор?

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

03.08.2015, 14:54

clock-img

malecko 87

pencil-img

22

Devojki i mojata vtora inseminacija zavrsi bez uspeh dobiv toocno na 28 den sega pauza pa septemvri zdravje so novi sili za 3 da se spremame pozd

clock-img

03.08.2015, 22:26

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Hopeful RR Навистина незнам кај кој доктор да одам... читајќи низ формутите наидов на коментари од типот не е битно кој ти ја прави и кај ја правиш инсеминација и дека не се даваат многу пари за по приватините клиники, кажувајте ваше мислење, помогнете ми...

< Поракaта ја уредил pepapa -- 3.8.2015 22:27:41 >

clock-img

03.08.2015, 23:03

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

pepapa, моето мислење е дека ниедна постапка не треба да биде про форма. Факт е дека инсеминацијата има мал процент на успех, но ако се направи внимателно, има големи шанси да успее. Јас кон ниедна од моите инсеминации не сакав да имам пристап ко да реда ради ја правам, и за среќа, докторот се посветуваше подеднакво за секоја, не беа правени само за ваучер... се изнадававме пари, точно, сите ги правев во Систина, но ете, морало да го поминам тој пат. Баш па четвртата инсеминација, таа за која најмалку се надевавме, се фати, и иако заврши со биохемиска бременост, за мене беше огромен успех и голем чекор напред.

Јас би ти препорачала да ја направиш кај доктор во кој имаш доверба и кој нема да ја прави колку да се рече, туку стварно ќе се посвети, и од тој аспект, мислам дека ама ич не сеедно кој ја прави. Ако можеш да си го дозволиш тоа, зошто да не се обидеш повторно со надеж дека ете, може баш сега ќе се фати и ќе се поштедиш од ивф терапија... Пиши ни што ќе одлучиш, од мене, а и од сите нас тука на РР, имаш поддршка за што и да се решиш user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

04.08.2015, 09:12

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Фaлa ви зa пoддшкaтa кoјa нaвистинa мнoгу ми знaчи...сеуште незнaм кaј кoј дoктoр ќе oдaм сaмo знaм декa мoрa дa тoa дa биде дoктoр кoј целoснo ке се пoсвети нa мене, штo дo сегa не беше случaј сo др.Трaјкoвски, секoјa чест зa негoвaтa стручнoст меѓутoa дoбив чувствo декa требa преку врски дa дoјдеш дo негo зa дa нaвистинa oн те вoди и прaви инсеминaцијa.

Hoperful RR тебе кoј дoктoр те вoдеше и ти ги прaвеше инсеминaциите и ин витрoтo.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.8.2015 10:42:48 >

clock-img

04.08.2015, 10:29

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Pepapa не губи надеж. Кај вас колку што знам само спермограмот е проблематичен. Ако е така имате шанса за успех. Јас три правев на ГАК. Првата демек по препорака кај Тофоски и тоа беше губење време. Пото другите две кај Трајанова која навистина ми се посвети и од се срце се трудеше да открие што не е во ред. После третата направив лапароскопија к дијагмостичка хистероскопија со ovarian drilling за да ми се среди состојбата со јајниците. Кај нас имаме повеќе фактори и ниту една инсеминација не беше успешна па последната ја правев во Ремедика чисто ради реда зашто тогаш па спермограмот ептен беше слаб а докторот зо кој се договарав за ивф инсистираше на инсеминација зашто јајниците добро ми функционираа во моментот па рече ти викај ради реда ама никогаш не се знае може нема да стигнеме до ивф сега баш ќе се фати. Стигнавме до ивф ама дијагностиката и подготовките кои ги поминав со инсеминациите само ми помогнаа во процесот. Така што ништо не е за џабе.

clock-img

04.08.2015, 10:29

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Пепапа и малечко87, навистина ми е жал, борбата продолжува понатаму.

Во однос на инсеминациите, важно е да се спомене следново: кога се прави инсеминација на природен циклус или со блага стимулација како кломифен, мали се шансите за успех. Не дека нема успех, но многу се мали

Но кога се оди на инсеминација со гонали, естрофеми, аспирини, други инекции, појачано прогестерон и сл. како што прават во приватниве клиники, јас тоа го викам мини ИВФ процес, тогаш шансите се секако поголеми. Исто така, после такви "мини ИВФ-а" (инсеминации), ако се прави ИВФ, шансите за успех уште повеќе се зголемуваат бидејќи телото подолго време е навикнато на стимулации и хормони.

Е сега точно е дека нема правило и не се знае кога ќе бидне, од вас зависи колку имате финансиски средства на располагање за приватно третирање, а колку за државни инсеминации и потоа за ваучер преку ФЗО. Во секој случај, не се откажувајте, кога тогаш ќе бидне за ситеuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.8.2015 10:30:06 >

Верувај во чуда!

clock-img

04.08.2015, 10:31

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Kaj dr trajkovski i mene toa me nervirase najmnogu on samo ke me vide na eho ke kaze koga ke bide inseminacijata i nisto drugo ne mi davase nikakvi terapii i drug dr mi ja pravese samata inseminacija jas gi pravev radi reda oti znaev oti nema da bidat uspesni zaradi mnogu los spermogram

Последни статии

article-img