cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Инсеминација II

clock-img

14.03.2017, 16:38

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Ogtt test imas li napraveno

clock-img

14.03.2017, 16:41

clock-img

Bebulka1

pencil-img

4

Девојки се имам испитано се.. И имунологија и кариотип.. Се е во ред.. Денес испитав хормони ПРОЛАКТИНОТ ми е 35,5 висок.. Деновиве пак ќе го проверам и за д одредиме терапија...

clock-img

14.03.2017, 20:08

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A histeroskopija imas li napraveno ona e najbitna od ispituvanjata koga doaga do spontani abortusi vitamin d imas li ispitano ako nemas obavezno napravi si histeroskopija pred inseminacijata

clock-img

14.03.2017, 20:13

clock-img

Bebulka1

pencil-img

4

Немам хистероскопија направено, од поимот. "немаш потреба, се е во ред" user posted image
Деновиве ќе правев хсг и да се спремам за инсеминација, но болницата на државно каде што ќе одев ја реновирале и докторите не одат таму... Баксуз невиден..

А и ради пролактинот неможам хсг да правам така да, боцкањето следниот месец ќе биди на природно

clock-img

14.03.2017, 20:13

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Te prasuvam oti i jas imav spontan abortus vo 6 nedela i biohemiska bremenost i mi otkrijaa oti imam pregrada na matkata i vrodena trombofilija i sega na 16 februari imav nekoe malo krvarenje i bev kaj maticniot gin i mi vika oti nemam ni folikuli ni ovulacija posle otidov na privaten gin otkako mi zadocni ciklusot 4 dena i mi rece oti nema vrska ti si edna zdrava zena si imala i ovulacija i se ovie denovi se utepav od placenje od maticniot gin na privatno me gledase gin na 4d eho

clock-img

14.03.2017, 20:24

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Nema vrska so histeroskopija se gleda suplinata na matkata kade se implantira embrionot i te kako ima potreba stom se gubat bremenosti jas toplo ti ja preporacuvam dr trajanova za taa rabota

clock-img

14.03.2017, 20:27

clock-img

kapina

pencil-img

4327

I jas imav visok prolaktin i toa 80 sega e vo red pijam bromergon nekolku god i hipofizata e uredna a prethodno se sirese sega e ok pijam plus kelp ili kombo algi za nea sekojden najdobri se

clock-img

14.03.2017, 20:29

clock-img

Bebulka1

pencil-img

4

Се надевам ќе се среди и кај мене...
Ти пишав и лична порака :)

clock-img

15.03.2017, 13:00

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

bebulka1 јас имав еден missed абортус заради септум на матка. Не знам како никој не ти предлоќил барем хсг за да се види анатомија на матката. Ако тоа не е во ред џабе се друго е во ред. Инсистирај барем на хсг. Ако има нешто анатомски што не е во ред и таму ќе се покаже. Сепак најдобро е хистероскопија.

clock-img

10.09.2017, 22:17

clock-img

Anexy

pencil-img

1

Ме интересира колкави се шансите за успешна инсеминација со дијагноза на спермограм олигозооспермија? Дали има некој позитивно искуство :(
И дали некој има искуство со д-р Дејан Сарчевски за подобрување на спермограм? За тие што не знаат тој се занимава со квантна медицина. Гарантира дека со 7-10 третмани има подобрување за 50%, а гарантира 100% успех. Фала ви однапред

< Поракaта ја уредил Anexy -- 10.9.2017 22:20:38 >

clock-img

11.09.2017, 21:18

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A da probate vie so vitamini da go sredete spermogramot nie imame astenozoospermia i mm pie maticen mlec polen acerola i med i jade jatki sekojden plus pie l karnitin cink i vit c oligovit qoenzim q10 vit e folna kiselina omega3 i 6 i 9 i astaksantin

clock-img

01.10.2017, 16:50

clock-img

KikiBiki

pencil-img

1

Батки, правев инсеменација на 21 септември, па ве молам кажете успешност на инсеменации со пцо. Бев стимулирана со гонал ф и примив овитрел. Ова ми е прва инсеменација, ме убива чекањето, до наредната сабота треба да чекам, иначе инсеменацијата беше кај Др. Митко Ивановски во Систина

clock-img

01.10.2017, 22:42

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Kikibiki srecno

clock-img

17.10.2017, 11:36

clock-img

alekce83

pencil-img

3

Здрави членки. Еве и јас да ви се приклучам на темава. Во брак сум две години а активно почнавме со зачнување точно една година. Пред некое време матичниот гинеколог ми сугерираше да направам ХСГ. Излезе дека имам превртена матка. По тоа се упатив кај д-р Митко Ивановски во Систина и направив хормонални испитувања. Генерално беа добри но има еден хормон, АМХ кој што ми е со многу мала вредноста. Решивме да правиме инсемимација. Моментално сум во период кога пијам хормони по шема, почнав со Ovunorm витамини, на 4ти ден од меструација пиев Естроген и Коломифен, а на 8ми, 9ти и 10ти ден примив инекција Гонал Ф. Денес ми е 10тиот ден и ќе ја примам последната Гонал а утре (среда) имам закажано контрока кај д-р Ивановски за да види дали е создаден услов за инсемимација. Многу сум исплашена и загрижена бидејќи сѐ ова ми е толку непознато, од тој тип на луѓе сум што не сакам да чепкам по интернет и да се исплашам уште повеќе. Тука ми е најсигурно, си даваме подршка и се советуваме затоа и решив да го споделам со вас моето искуство.

clock-img

17.10.2017, 19:52

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A zasto so nizok amh te maci so inseminacii zasto ne se spremate za IVF koga veke ti se niski rezervite na jk

clock-img

18.10.2017, 21:18

clock-img

alekce83

pencil-img

3

Драги членки. Денес бев на контрола и вестите се добри, создадени се фолекулите и има услов за инсемимација. Докторот ми даде уште две Гонал Ф да ги примам одеднаш а утре рано (од 6-7) треба да ја примам стоп инекцијата. Во петок ќе правиме инсемимацијаuser posted image

clock-img

19.10.2017, 16:14

clock-img

lara36

pencil-img

93

Alekce ne si igraj igracki napravete edna inseminacija koga veke ste pocnale i pravo na ivf so nizok AMH ne se pravi inseminacija ke gi izgubis i tie jajce kletki sto gi imas mene stvarno ne mi e jasno kako moze da ti predlozi inseminacija.

clock-img

20.10.2017, 11:55

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

ИЗВОРНА ПОРАКА: alekce83

Драги членки. Денес бев на контрола и вестите се добри, создадени се фолекулите и има услов за инсемимација. Докторот ми даде уште две Гонал Ф да ги примам одеднаш а утре рано (од 6-7) треба да ја примам стоп инекцијата. Во петок ќе правиме инсемимацијаuser posted image

Ајде со среќа и со позитивни мисли, ќе биде. Никогаш не се знае... :) Моја пријателка, баш сличен случај како тебе и од прва инсеминација има близнаци. Затоа глава горе, позитивна мисла и верба!

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 20.10.2017 11:58:10 >

clock-img

21.10.2017, 11:19

clock-img

alekce83

pencil-img

3

Најпрво ти благодарам MademoiselleNina на убавите желби и позитивното искуство што ми го посочи.
Во врска со мислењата на членките Kapina I Lara36 морам да бидам искрена и да ви кажам дека внесовте немир и вознемиреност во мене. Мислев дека тука, на форумов ќе добијам кураж, совети и подршка. Знам дека намерата не ви е лоша но успеавте буквално расположението да ми го расипете. Ова е мојот последен пост бидејќи не сакам да влијаат одредени коментари на мене.
За одлуката за инсемимација одлучив прво јас а потоа и докторот кој е еден од најдобрите специјалисти во оваа област. А дека се мачам воопшто не ми е проблем бидејќи целта е најубава и најбитна, ќе пробам буквално сѐ. А вие драги членки останете ми во добро здравје и расположение.

clock-img

21.10.2017, 18:55

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Ti si znaes no so amh nizok realno inseminacija e samo gubenje vreme ne nemir tuku realnost ti e toa

clock-img

23.10.2017, 00:55

clock-img

Soned1

pencil-img

86

ИЗВОРНА ПОРАКА: alekce83

Најпрво ти благодарам MademoiselleNina на убавите желби и позитивното искуство што ми го посочи.
Во врска со мислењата на членките Kapina I Lara36 морам да бидам искрена и да ви кажам дека внесовте немир и вознемиреност во мене. Мислев дека тука, на форумов ќе добијам кураж, совети и подршка. Знам дека намерата не ви е лоша но успеавте буквално расположението да ми го расипете. Ова е мојот последен пост бидејќи не сакам да влијаат одредени коментари на мене.
За одлуката за инсемимација одлучив прво јас а потоа и докторот кој е еден од најдобрите специјалисти во оваа област. А дека се мачам воопшто не ми е проблем бидејќи целта е најубава и најбитна, ќе пробам буквално сѐ. А вие драги членки останете ми во добро здравје и расположение.

Alekce, со среќа нека ти е, ти посакувам успешна инсеминација!

Немој да замериш и да се вознемируваш поради одредени коментари, повеќе од нас поминале низ повеќе постапки и веројатно малку сме отрпнале во текот на се, што според мене е природен начин на справување со сите емоции со кои се соочуваме...
Најдобро е да му веруваш на докторот, он најдобро може да ја процени вашата состојба, штом се одлучил за инсеминација, сигурно заклучил дека има шанси за позитивен исход.

clock-img

29.10.2017, 16:15

clock-img

lara36

pencil-img

93

Alekce prvo mnogu se izvinuvam sto sum ti stvorila nemir nesakajki e koga ke se izgoris sakas bilo koj da go predupredis da ne gi pravi istite greski.istata dijagnoza so istiot dr 2 inseminacii kako mali ivf bea nadez sto da ti kazuvam dr siguren deka ke bide jas presrekna i na kraj nisto.sega sum momentalno so vtoro ivf cekam da pominat 2 nedwli za rezultat ama od site tie lekarstva rezervata se namaluva uste poveke jas ovoj pat edvaj 1 embrion imav.ti posakuvam da ti bide prva i posledna ne edno dve naednas da ti placat i uste ednas izvini.

clock-img

18.11.2017, 23:19

clock-img

Kiraca

pencil-img

3

Zenicki, toplo preporacuvam na sekoj da ja proba kombinacijata od 5 bilki od Bilna Apteka Matija. I pomogna na moja prijatelka koja 3 god. se macese da zatrudni, vredi da se proba.

Последни статии

article-img