Снадриана, можно е истата бактерија да ја има и во нос и во грло и во очи.
Ние мака мачиме со истото веќе 2 месеци. Сега според мене, сигурно е бактерија, што сме ја шетале дома од еден на друг. Свеки еве речиси еден месец и било вцрвено окото, ама таа не обрнала внимание толку, а во тој пертиод на Матеа два пати и се јави инфекција, и ставав капки, и два дена откако ќе прекинам пак и се јавува. И мене еве во неделата ми се јави инфекција, ама кога ми отече едното око, цело ми беше затворено, и немав една бела точка, цело крваво ми беше. Пробав со камилица да го мијам, ама немаше ефект, па зедов капки цитерал. Сега и свеки истите ги става (на М и ги ставав до петокот истите) и се надевам дека конечно ќе се оттарасиме од овие чести инфекции.
Инаку пишав нели дека на брис немаше ништо, ама кога и земаа брис очињата и беа миени, демек ајде имаше многу секрет, па ако и биле миени, пак ќе покаже, ама еве ништо не покажа. Ако се јави пак кај неа за брзо - планирам сите што сме дома да правиме брисеви да видиме.