за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
i jas ke se posluzam od kafenceto... mmmm ama ubavo eee :)))
14.11.2013, 11:43
Malecka23
1175
Dobar den zenski.ajde povelele na pladnevno kafence.
14.11.2013, 12:03
miana
6152
ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23
Dobar den zenski.ajde povelele na pladnevno kafence.
Фала ти малечка...Баш дпбро ке ни дојде ова кафенцево..Некако слабо не има на РР деновиве.. И ние како и времево - Јас чистам испити,полека го спремам и трудот па наскоро се надевам дека ке ве израдувам
14.11.2013, 15:07
elenak
2004
Браво бе миана, супер мамичка си значи. Е во право си, нешто слабо не има а времево само за пиење топло кафенце е. Јас правам ручек ама нешто колачов на сандриана ми го мати умот. Насловот највеќе, може и да ме прелаже до после.
14.11.2013, 18:47
Lacrymosa
255
Fala na cestitkite i koktelite- oko mi napolnija. Koga kje se dokopam do kompijuter jas castam kafe. Vaka od tablet ne go biva
14.11.2013, 22:43
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa
Kako bi frknala tri- cetiri- deset kafinja... epten naporen den. Ja odbraniv kooooooonecno magisterskata. Se treskavme so bebceto do skopje. Popladnevo ja fatija grcevi i duri sega zaspa. Jas od sto sum premorena nemozam oko da sklopam. Nego batalete kafematot, daj nekoj neka otvori koktel bar. Bas bi se ocukala do daske.
Со мало бебе и бранеше магистерска? Е стварно си за пофалба магистре
15.11.2013, 16:18
Lacrymosa
255
Па магистар сум или што сум.. Не сум за фрлање Реков ќе частам по едно ирско ама појма неам како да го ставам
< Поракaта ја уредил Lacrymosa -- 15.11.2013 16:19:10 >
16.11.2013, 01:16
Felly RR
7977
Лакримоса, еве ти ОВДЕ спреми го, па после стави тука во темава почести.
16.11.2013, 09:29
Mihaela 2010
4230
Dobro utro zenski...jas nekolku dena na bolovanje,detevo pocna da kasla,ko so slajm,pa na lekar nisto ne i e ,krvna slika super,i samo so inhalacija i na orirodna baza,i poso nema koj da ja cuva moram jas so bolovanje,toa e.... Utre sme na zlatno slavejce ,edvaj ceka,prv pat ja nosam se nadevam deka ubavo ke se zabavuva
16.11.2013, 09:41
Bethany
4534
добро утро и од мене!
Михаела, значи дома си? Нека малата биде добра, ама секако и ти барем да си одмориш малку Јас денес некако мамурно, од вчера роденденски нели, па не можам да се помирам дека секој ден не е празник Се шалам, пмс ме мава па сум само малку напната, ама сега ќе одам на вежбање да се испукам таму.
Имајте убав ден женски мили
16.11.2013, 09:45
sandriana RR
2924
Ај добро утро добри луѓе Михаела , еве и ние се токмиме за сефте на Златно славејче од понеделник, ако успееме да доседиме Пиши импресии како ќе поминете
16.11.2013, 09:48
AnnaMolly RR
6409
Добро утроо женски! Како сте, гледам сте се распиле кафе. Јас дремам на работа, нема ништо сега за сега и пиеме кафе, јадеме :)) Ќе одиме и ние на Златно славејче од понеделник, па може со некој ќе се сретнеме :)
16.11.2013, 09:55
Mihaela 2010
4230
Ah Bethany veruj doma povekje se zamaram odkolku na rabota Nie gi dobivme gratis kartite i toa proslata nedela setajki niz siti mol edna devojka ne zastana i ni rece da si kazeme kolku karti sakame,ko poracana ni dojde no sekako vo plan ni bese da odime,taka da utre sme od 18 casot,mislam deka M ke se iznauziva,sega mse vo toj period na slusanje muzika i igranje
16.11.2013, 11:21
Felly RR
7977
Ај добар ден и од мене. Сандриана салаткава убаво делува, ама јас без кафе наутро не можам. АЈде кој е за, сега го сварив.
16.11.2013, 11:42
Snowhite RR
5042
Добар ден жени? Ај ако знае некоја не можам да го најдам во кој закон и кој член беше за тоа дека на мајка која дои и следува пауза од 1.30 мин за доење. Ми прифати директорот ама мисли дека со тоа сум повластена и сега кога му кажав дека по закон ми следува ми вели дека не знаел да сум го испечатела законот да видел. А јас се скапав барање и не можам да најдам, а сум го читала
16.11.2013, 11:53
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010
Dobro utro zenski...jas nekolku dena na bolovanje,detevo pocna da kasla,ko so slajm,pa na lekar nisto ne i e ,krvna slika super,i samo so inhalacija i na orirodna baza,i poso nema koj da ja cuva moram jas so bolovanje,toa e.... Utre sme na zlatno slavejce ,edvaj ceka,prv pat ja nosam se nadevam deka ubavo ke se zabavuva
И јас некни двајцата ги носев на лекар и двајцата со Цефаклор завршија. Јана имаше како шлајмче веќе десетина дена и не можеше да го искашла, прво ја прашав докторката ми рече чај од бел слез и капки синомарин и малку подобра беше, ама не ми јадеше ич, па решив да ја носам на преглед, ми беше страв да не почне да и слегува надолу и кога го разбудувам Михаил за во градинка и тој кашла леле мајко и тој кашлаше повеќе од 10 дена на природна база не му поминуваше, па ајде реков и него ќе го носам. Фала богу Јана почна да јади, таа прв пат откако е родена пие антибиотик и докторката рече поради тоа брзо ќе и помине
16.11.2013, 14:10
mommy_angels RR
1543
Добар ден ,Сноу,Михаела побрзо да оздрават малите Јас се спремам за работа и малку нервозна,имав карти за Златно славејче,ама на работа сум и неможев да ја носам,а сакав и јас да идам со неа,мерак ми е,првпат оди на вакво нешто. Како и да е нека си уживка таа со тета,а мама ќе стисне заби.. А да ,за утре се спремам,си закажавме да си ја осветиме куќата,ептен сум ќефна
16.11.2013, 16:22
Lacrymosa
255
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Добар ден жени? Ај ако знае некоја не можам да го најдам во кој закон и кој член беше за тоа дека на мајка која дои и следува пауза од 1.30 мин за доење. Ми прифати директорот ама мисли дека со тоа сум повластена и сега кога му кажав дека по закон ми следува ми вели дека не знаел да сум го испечатела законот да видел. А јас се скапав барање и не можам да најдам, а сум го читала
провери во закон за работни односи или евентуално во закон за семејство. на друго место не ми текнува каде би можело да има
16.11.2013, 17:13
Snowhite RR
5042
Епа во закон за работни односи и во законот за социјално осигурување барав, ама не можев да го најдам тој член, а сигурна сум дека го имаше, знаеш како оди тоа, кога бараш нешто не можеш да го најдеш, а кога не го бараш оп в очи те боди
16.11.2013, 20:23
MademoiselleNina
701
Службен весник на РМ, бр. 16 од 05.02.2010 година ЗАКОНОДАВНО-ПРАВНА КОМИСИЈА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Право на мајката доилка
Член 171 Работничката која го дои детето и по изминувањето на отсуството поради бременост, раѓање и родителство, ќе започне да работи со полно работно време, има право на платена пауза во текот на работното време, во траење од еден ипол час дневно, во кое време се засметува и дневната пауза. Тоа право го има работничката до наполнета една година возраст на детето.
16.11.2013, 21:51
Mihaela 2010
4230
Mozes slobodno da si gi koristis tie cas i polovina,moi koleski taka pravea vo 15 casot si odea doma,do 16 i 30 ni e rab vreme
17.11.2013, 08:11
mommy_angels RR
1543
Добро утро жени,рака ви давам на тие што живеете со свекрви,мојата 5 ден на гости ми е,,8 наутро ,а јас веќе пуцам по шавови
17.11.2013, 09:12
deluxe
2479
ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR
Добро утро жени,рака ви давам на тие што живеете со свекрви,мојата 5 ден на гости ми е,,8 наутро ,а јас веќе пуцам по шавови
Издржи мами,ако не една ракија е спасот или две... ај да ти сварам јас тебе едно релакс кафенце
17.11.2013, 10:39
Martins mom
3342
Како сте лејдис, какво ви е неделново расположение? Мами ејнџелс си кажа Јас со мешето до заби, имам неверојатна желба да скитам, да шетам некаде, ама се мислам каде да одам. Си викам да го носам детево во Џамбо, ама има новогодишни украси донесено, знам дека еден куп пари ќе ми избегаат, па се мислам мо0жеби, онака, на суво ќе се прошетаме
18.11.2013, 07:26
deluxe
2479
Добро утро Рингерајки,спиете?? Јас сум ранобудник.Спиена сум 4 саати,ноќеска со синко се боревме и во сонот,4ките му прават голем проблем цела ноќ кемка во сонот.Сабајлево на нозе од 6 и 30 да ја испратам на училиште А.Сега полнам батерии со едно јако турско кафе и да се фаќам за работа по дома,дури спие зверчето