Na vozrasnite ne im davam, posto moze da fatat nesto rabota i da prestanat da pravat deca i da prestanat da gi maltretiraat tie deca. Moze ne se site takvi ama mnogu sum besna na niv. Pa i jas sedam doma bez rabota i sto sega da odam da prosam, ne zasluzuvaat ic, ako dojdat doma na vrata i mi pobaraat hrana, ke im dadam a pari nikako, posebno ne na onie so listovite sto odat, ne nema sansi. Ednas sedime so mm na terasa i gledame eden od tie prosjacite naramil edna vreka so hrana, vnatre se poznavase deka ima leb , domati, i nesto alista, i on si odi po ulica i si zbori so zenata sto bese do nego, I op gledame ja ostavi vrekata pred vlezot na nasava zgrada, izvadi eden list, se svi kako bastun i eve ti go na vrata kaj nas. Namerno otvorivme zasto go vidovme i ako vi se veruva se pravese deka treperi i deka e nem, pa mi idese da mu tresnam edna da ne znae od kaj dosol sramota. A decata mi se slaba tocka, znam deka gi prakaat postarite i deka im gi zemaat parite, ama razbrav i deka ako ne soberat dovolno jadat kotek, i taka zal mi paga za niv. Izleguvam ednas od prodavnica so dva leba, i nadvor me precekaa edno 7-8 decinja, takvi bosi, na vozrast od 2 do 5 godini, i aj prvo tetko paricka, aj im dadov po nesto, i si trgam da si odam i gi gledam uste po mene, im vikam sto sega, i takvi zalnicki vikat aj skrsi ni malku od lebot, i sednav na edna klupa i im gi podeliv dvata leba, a tie jadea so slast kako da e najubavoto jadenje na svetot.I taka doma si otidov i bez leb i bez pari i pak se vrakav posle u prodavnica.
Izvinete za dolgiov post ama ovaa tema me pogoduva epten i nekako sum luta, ne znam, ednostavno ne mozam da prifatam sto im se slucuva na tie deca, a za toa se krivi nivnite roditeli.