cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Температура кај децата

clock-img

11.01.2010, 08:47

clock-img

Iva

pencil-img

626

Па јас во принцип и не му давам ништо додека не качи над 38. Ќе видиме како ќе одат работите.

clock-img

11.01.2010, 08:51

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

и јас чекам да качи над 38 па потоа Далерон, а претходно пробувам со оцет на нозе и туширање.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

11.01.2010, 08:55

clock-img

Iva

pencil-img

626

Да ви кажам, значи од многу луѓе, па и до доктори слушам за туширањето на деца кога имаат температура. Не знам зошто некако не ми иде. Знам дека се препорачува. Ама јас тргнувам од себе, кога имам температура, мислам дека од водата што ми протекува по телото ме боли. Не можам да достојам и некако ми доаѓа како малтретирање. Можеби грешам. А и мислам дека нема да можам да го натерам Михајло да стане да го истуширам.

clock-img

11.01.2010, 09:00

clock-img

ripce

pencil-img

2148

ИЗВОРНА ПОРАКА: Iva

Да ви кажам, значи од многу луѓе, па и до доктори слушам за туширањето на деца кога имаат температура. Не знам зошто некако не ми иде. Знам дека се препорачува. Ама јас тргнувам од себе, кога имам температура, мислам дека од водата што ми протекува по телото ме боли. Не можам да достојам и некако ми доаѓа како малтретирање. Можеби грешам. А и мислам дека нема да можам да го натерам Михајло да стане да го истуширам.

потпис! нас кога ни се спие, а треба да се бањаме, се утепуваме од плачење, а па ако има Т...

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

clock-img

11.01.2010, 09:03

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

jas probav ednas i mi pomodre deteto od zatajuvanje i toa bese eden i posleden pat...samo go rasoblekuvam,inaku koga e ladno vremeto vo  nikoj slucaj ne go tusiram.vo leto e druga matematika,ama pak ne se sekavam deka v leto mi krenal T?!!!?!

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 11.1.2010 9:04:44 >

clock-img

11.01.2010, 09:05

clock-img

mami

pencil-img

8680

Ива, ке го станеш ако треба  =и со вриштење ке го истушираш, и Лука не сакаша кога имаше температура, ама со сила го истуширав набрзинка и да видиш како одма полесно му стана и му се намали темп. Некогаш го штедам, ама ако за нешто знам дека ке му помогне, ако треба и на сила ке му го направам

clock-img

11.01.2010, 09:07

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

мене Дамјан прв пат ми качи температура 40 степени во лето на одмор, незнаев што да му правам, па морав да го туширам.моментално му се симна на потоа пак се качи висока.кога е во прашање вирус џабе е туширање.само чепче помага.барем кај мене сирупот го повраќање.ако се работи за пониска од 38 може туширање и оцет на чорапите.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

11.01.2010, 09:10

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

kaj mene imase kontra efekt tusiranjeto..otkako go trgnav od tus se derese,pomodre i go malaksa uste tolku organizmot pa potoa od krevet ne stana ,dusicka.i koga se zalegna uste tolk kaci!

clock-img

11.01.2010, 09:14

clock-img

mami

pencil-img

8680

секое дете различна приказна...

clock-img

11.01.2010, 09:25

clock-img

Iva

pencil-img

626

Сега се слушнав со мајка ми, Михајло има 38,2 па сега ќе му даде парацетамол.

clock-img

12.01.2010, 08:53

clock-img

Iva

pencil-img

626

Сабајлево Михајло имаше 39 температураuser posted image , му ставив чепче и му дадов пола диазепам. Ќе видиме до после што ќе биде, а вчера вечер почна и по малку да поткашлува, па ќе го носиме поручек на лекар, матичната ни е втора смена.

clock-img

12.01.2010, 08:59

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Мила вчера имаше 37.5, јас само ја истуширав и се слушнав со педијатарот ми рече ако качи 38,2 и нагоре да и дадам парацетамол сирупче. Фала богу ноќва добра беше.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

12.01.2010, 09:19

clock-img

mami

pencil-img

8680

де бре луѓе што направивте со температурите..ајде малку одморете..нека се здрави дечињатаuser posted image

clock-img

12.01.2010, 09:23

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

aman veke,se nesto me jade,a gledam i poveketo od nas!
daj da otvoreme nekoja tema za kukanje i da se zaleme ,zaleme,zaleme do bezvestuser posted image

clock-img

18.01.2010, 21:18

clock-img

Sasoxp

pencil-img

29

Moeto malecko normalna t mu e 37.4 ama koga ima virus ne pomaga ni tusiranje ni nisto. Momentalno smali i za saat pak isto.

clock-img

18.01.2010, 21:22

clock-img

April

pencil-img

1257

ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

kaj mene imase kontra efekt tusiranjeto..otkako go trgnav od tus se derese,pomodre i go malaksa uste tolku organizmot pa potoa od krevet ne stana ,dusicka.i koga se zalegna uste tolk kaci!

внимателно, многу внимателно со туширањето

clock-img

18.01.2010, 21:23

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

pa zatoa i go batalivme tusiranjeto....user posted image

clock-img

18.01.2010, 21:26

clock-img

April

pencil-img

1257

ни јас многу не практикувам туширање...иако д-рите советуваат, ама некако не ни помага user posted image

clock-img

23.01.2010, 10:34

clock-img

Sasoxp

pencil-img

29

Tusiranjeto kolku e korisno dvojno poveke e stetno. Ne e ubavo temperaturata da se smali naednas a so tusiranjeto bas toj efekt moze da se postigne.

clock-img

13.02.2010, 02:19

clock-img

bambi

pencil-img

96

nie veke nekolku dena imame temperatura, odednas kreva visoka temperatura i so cepce i sppaga i vesela si e se, ama i noseto  tece, taka gust sekret i se gadi pa potkasluva so slaem, ama i zapce izgleda raste i se se sobra.Pedijatarot pred da se javat site ovie simptomi odnosno ja onesovme vednas stom krena temperatura ni rece deka osven malku poteceni krajnici drugo se e vo red. Sega se plasam da ne i se spusti na pluka. Stavame akva marine kapki, sirup cefaklor nemozam da i dadam se pluka, jas so sila turam vo usteto, taa cuva i potoa pluka, zatoa i sirupa za temperatura ne pieme tuku koristime cepcinja. nezanam veke kako da postapuvam...

dali ste zabelezale deka na efferalgan upatstvoto, razlicno pisuva na makedonski i na srpski, m islam deka na makdonski ne e tocno, veli 80 mg na kg tt, do 38 kg, a za deca nad 1 god vika efferalgan 150, a pa na srpskiot ubavo si pisuva za doencinja i deca do 2 god. efferalgan 80mg, itn.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.02.2010, 10:06

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

nie cela nedela bevmeso 40 temperatura i na detska klinika ni dadoa brufen sirup koj mnogu ni pomogna,

clock-img

20.02.2010, 00:55

clock-img

Еца

pencil-img

6692

user posted image user posted image user posted image Мартина има температура 38,4 чекам да се стопли вода да ја туширам, јас не давам сируп под 38,5. Баш сум испаничена бидејќи сум самаuser posted image

clock-img

20.02.2010, 01:07

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Леле 38,8 и дадов парацетамолuser posted image ќе бидам дежурна вечер на ррuser posted image

clock-img

20.02.2010, 01:29

clock-img

jase050507

pencil-img

3

Nemoj da se sekiras ,navistina e stresno ama mora da bideme jaki .
Nie kacuvame do 40.5 i toa naednas ama paracetamol ne mu pomaga tuku samo Brufen i nad 38.5 ili 39 obavezno pola cepce dijazepam.
Insku pred nekoj den slusanv super recept protiv temp.
Eden kompir da se izlupi i izrenda i da se pomesa so kafe , se stava vo corapcinje i mu se oblekuvaat na deteto. Kompirot ke ja sobere cela temp. i ke se isusi
Probaj mislam deka nema da e na odmet
Pozdrav

clock-img

20.02.2010, 01:56

clock-img

nadica

pencil-img

4381

и надица има ама јас уште на 38.3 дадов далерон па се спушти инаку да и мене ми рекоа дека бруфен е најефикасен а за финтата со компирот се сеќавам кога бевме мали баба ми нас така ни правеше ама со компир и оцет

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Последни статии

article-img