за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Vo ponedelnikot kakase 3 pati do 14 casot go odnesov na d-r... Mu dadoa enterofuril. Do 16:30 pocna da kacuva temperatura mu dadov Efferalgan... dobar bese... vo 22 imase 38 mu dadov pak i zaspa... i vo 23 horor... grcevi... kako sto spiese... brzo na detsko... vcera si dojdovme... tamu infuzija vo glavata horor... horor... tolku vristenje vo zivotot ne ste cule. naredniot den bese podobar simna T 36 so 8,9 37 so nesto. Otanavme i vcera bese podobar... sinoka nemase T... malku 37 so nesto... denes bese dobar... odime na injekcii Gentamicin... denes vo 14 pak kaci 38 i ne deluva ni sirup ni nisto, bevme pak vo bolnica ni gi prodolzija injekciite i utre, mu dadoa paracetamol i fenobarbiton ... sega spie kako ke bide natamu? jas sum vo sok
25.02.2010, 20:55
April
1257
Рипче, поздрав сите ептен те мислевме те гушкаме и со тебе сме...и ќерка ми имаше конвулзии пред првиот роденден...само ние пиеме диазепам...барај им диазепам, нека не му даваат фенобарбитон, ок???? ти пишувавме во темата Среќен роденден Рипче мораш да бидеш храбра, ќе помине
25.02.2010, 20:57
pacuvce
1289
Ајде,само храбро,рипче...Кога е болно детето,мајката е најранлива на свет...Не се давај...
25.02.2010, 20:57
ripce
2148
znam NE fenobarbiton, ama sega mu dadoa... za diazepamot cepcinja ni kazaa doma da imame obavezno... Fala vi mnogu, nema potreba da kazuvam kolku mi znaci vasata poddrska vo ovie momenti.
25.02.2010, 20:59
Еца
6692
Леле рипче и тебе јака ти душа, ептен се потера нешто со децата и на вас и на нас посакувам побрзо оздравување, пак да се дружиме со насмевки на лицето, но и ова е дел од нашиот живот
25.02.2010, 21:02
April
1257
ние кога лежевме на детска клиника, неврологија, во отпусната листа ни кажаа диазепам чепче само при напад, инаку по 1/4 орално...ќе му иситниш и некако со сокче ќе му дадеш...не е страшно ако му дале фенобарбитон неколку пати...ама немој постојано....се распрашував и на запад како е, и на интернет читав...секаде даваат диазепам...и друго: не се тревожи, кај него грчевите биле од висока температура, а не од нешто друго...те прашаа дали сте имале грчеви во фамилија?
25.02.2010, 21:03
April
1257
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца
Леле рипче и тебе јака ти душа, ептен се потера нешто со децата и на вас и на нас посакувам побрзо оздравување, пак да се дружиме со насмевки на лицето, но и ова е дел од нашиот живот
баш така, ама мораме сите да бидеме силни...после дожд-сонце...
26.02.2010, 11:10
ripce
2148
ИЗВОРНА ПОРАКА: April
ние кога лежевме на детска клиника, неврологија, во отпусната листа ни кажаа диазепам чепче само при напад, инаку по 1/4 орално...ќе му иситниш и некако со сокче ќе му дадеш...не е страшно ако му дале фенобарбитон неколку пати...ама немој постојано....се распрашував и на запад како е, и на интернет читав...секаде даваат диазепам...и друго: не се тревожи, кај него грчевите биле од висока температура, а не од нешто друго...те прашаа дали сте имале грчеви во фамилија?
2 пати му дадоа... вечерта кога се случија грчевите и синоќа пошто почна да качува 38 со 6 страв ни беше да не се повторат пак... инаку немаме грчеви во фам. ни во мојата ни на мм... сабајле бевме на Гентамицин, вечер пак, му мерев пред малку Т имаше 37, а и подобар е денес, повесел, јаде повеќе...
26.02.2010, 11:15
zami
574
Ajde so pomin da e, pa kako mislis da ni pobeli kosata inace.
Mislam deka so sekoja temperatura, zivotot ni se skratuva za malku barem (za nas majkite zboram). Velat taka rastat decata, a stareat roditelite.
26.02.2010, 11:17
vezilka RR
4931
ripce, поздрав и гушки до тебе и твоето најмило..мило ми што денес сте подобро, и чувајте се сега и гледајте што побрзо да оздравите...
26.02.2010, 11:20
nadica
4381
за мама ripce и за малиот зоки побрзо да оздрави
26.02.2010, 11:29
majka 79
836
ripce , prvo vi posakuvam pobrzo da ozdravite i da te prasam dali i tebe ti doziraa 1/4 diezapam? kaj nas vo pp uste praktikuvaat fenobarbiton.
sega vo mart ke doagam vo sk na imunologija za vakcina i ke i recam na doktorkata da mi dozira, bidejki e pogolem ima 2 god. da ne treba pogolema doza.
26.02.2010, 12:38
April
1257
ИЗВОРНА ПОРАКА: ripce
2 пати му дадоа... вечерта кога се случија грчевите и синоќа пошто почна да качува 38 со 6 страв ни беше да не се повторат пак... инаку немаме грчеви во фам. ни во мојата ни на мм... сабајле бевме на Гентамицин, вечер пак, му мерев пред малку Т имаше 37, а и подобар е денес, повесел, јаде повеќе...
ок, два пати не е ништо...и ние во фамилија не сме имале, ама за се' има прв пат...ќе биде добар, срце мало, и пак ќе ти кажам: не се паничи, знаеш дека се од висока температура, а не од нешто друго...моја пријателка на детска неврологија ми кажа дека им ги носат со грчеви со 37,2 температура
26.02.2010, 12:40
April
1257
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka 79
ripce , prvo vi posakuvam pobrzo da ozdravite i da te prasam dali i tebe ti doziraa 1/4 diezapam? kaj nas vo pp uste praktikuvaat fenobarbiton.
sega vo mart ke doagam vo sk na imunologija za vakcina i ke i recam na doktorkata da mi dozira, bidejki e pogolem ima 2 god. da ne treba pogolema doza.
не знам мајка 79...може да треба...не се сеќавам точно кога почнавме со 1/2...но сепак мислам дека е мал, 1/4 е доволно...ќе видиш што ќе ти кажат
26.02.2010, 12:53
majka 79
836
febrilnite grcevi ne se strasni, no jas bev tolku isplasena za posledicite sto potoa se ispitavme: predled na ocnoto dno, eho na mozokot.... i fala mu na Gospod se e vo red. isto taka dojdov i vo sk kaj dr. Sofijanov koj najmnogu me opusti i mi rece da ne se grizam, samo sekogas pri temperatura da go zastituvam so fenobarbiton i plus sekoj den da mu davam po 1 tabletka B6.
26.02.2010, 12:57
April
1257
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka 79
febrilnite grcevi ne se strasni, no jas bev tolku isplasena za posledicite sto potoa se ispitavme: predled na ocnoto dno, eho na mozokot.... i fala mu na Gospod se e vo red. isto taka dojdov i vo sk kaj dr. Sofijanov koj najmnogu me opusti i mi rece da ne se grizam, samo sekogas pri temperatura da go zastituvam so fenobarbiton i plus sekoj den da mu davam po 1 tabletka B6.
да, не се страшни откако ќе поминат страшно изгледаат, многу страшно... драга мајка 79, морам да ти кажам дека за д-р Софијанов и неговиот фенобарбитон имам слушано многу лоши работи... сепак, мајките најубаво си знаат
26.02.2010, 13:23
majka 79
836
April, jas veke 2 god. davam fenobarbiton (po potreba) i pojma nemav za diezapamot se dodeka od drugarka mi sestra i ne zamina na specijalizacija vo sk, i taa mi kaza deka sk. na klinika davaat samo diazepam. zatoa sega vo sk. idam i so takva namera.
26.02.2010, 14:06
BILJANA_G
491
Ripce ti posakuvam sto pobrzo da ozdravi tvoeto since,sto pobrzo da se vrati nasmevkata na tvoeto lice.
Nie koga bevme vo bolnica i bez grcevi i davaa fenobarbiton, koga ne se simnuvase temperaturata.
06.03.2010, 18:36
Еца
6692
Леле луѓе еве ја Мила пак качува температура 38.3, а уште е на терапија Панцеф и Вентолин. Помагајте, му се случило ли на некој вакво нешто, требаше веќе да е здрава после 12 дена терапија. Не сум паметна што да правам, ама се мислам да ја носам на доктор
06.03.2010, 18:42
Mamicka3
755
Леле душиче е Еца греота е однеси ја, кај мене сите се со бронхопнеумонија ама температурата ги држеше по три дена, а вчера Трајче го носевме да му вадат шлај душиче неможеше да дише убаво и не ми јадеше,денес да чукнам во дрво е многу подобар и после пак ќе го носиме
06.03.2010, 18:44
mis.
3845
како пак температура? Кашла уште има некои знаци на заздравување или си стагнира?Да не вади и заби во исто време.Во секој случај носи ја пак на лекар нека ја наслушаат.
06.03.2010, 18:49
mami
8680
Леле душичка...Еца па носи ја на лекар, не е убаво што и покрај терапија таа да крева температура...Сонце убаво..а и убаво вика Мис, да не вади запчиња во исто време, па се да и се соб ира
06.03.2010, 19:16
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца
Леле луѓе еве ја Мила пак качува температура 38.3, а уште е на терапија Панцеф и Вентолин. Помагајте, му се случило ли на некој вакво нешто, требаше веќе да е здрава после 12 дена терапија. Не сум паметна што да правам, ама се мислам да ја носам на доктор
Леле, Марио ваков беше..при крај со терапијата тој температура ќе крени..Дури порасна косата ми побеле
06.03.2010, 19:19
Natasha5
830
леле со температуриве и Јана крена температура минатата недела.Мислевме дека е од вакцината а после испадна дека е од запчето,ама се преплашив бидејки прв пат крева температура и тоа 39
06.03.2010, 19:22
mis.
3845
Мартин кај мене вадеше заби со 39 температура а немаше никакви други симптоми.Е така стареат мајките.