Кога веќе сте правеле крвна слика зашто не сте направиле и CRP?? па тој е показател за што се работи. бактериска или вирусна инфекција ( барем колку што знам јас).. башка, јас не направивсега, ама за нареден пат ќе си знам од рингерајќи дека треба и брисеви..башка докторката кога веќе неможела од крвнала слика за заклучи требале бре да те прати на CRP и брисеви..
антибиотик за што?? многу ме интересира за што ви го препишала?? за Т???
како што пишав и јас погоре, и мене ми препишаа, и тоа цефаклор, заради високо CRP и покачени леукоцити..ама него му помина Т и јас не му го дадов зашто мојата докторка сметаше дека ако ја снема Т нема потреба да му дадам...високо ЦРП може да е резултат дури и на пробивање на заб..
мој совет, направи уште една крвна слика CRP и бросеви..така ќе знаете што е... ама кога веќе си почанла со антибиотикот не знам колку ти е паметно да го прекинеш... и да...најди педијатар кој за секој случај не препишува антибиотик../еве тој на Беатрис зашто мојата е на одмор..
поздрав и се надевам дека наша Тинка ќе биде најдобро