cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

16.08.2015, 09:17

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

SOLE честитки за храброста, јас сама мислам дека не би можела да се боцнам user posted image
Strela честитки user posted image

Јас утре имам пункција, вчера примив cetritide во 2ипол попладне, и вечерта примив стоп user posted image
Лх ми беше 2.7 Е2 660. Докторката рече дека еден е доминанатен фоликул и дека тој уште од почетокот бил селектиран и дека не им давал на другите да пораснат доволно. Имав уште 2-3 околу 14-15 мм, но дека ќе морам да примам Choriomon заради тој едмниот кој е поголем. Ми рече дека најверојатно ќе се прави пункција само на тој еден, и дека другите најверојатно нема да пораснат...
Незам дали Ивановски ќе се врати од одмор, а ако не се врати пункцијата ќе ми ја прави Адамовска. Така испадна user posted image па сеа што биде нека биде user posted image

user posted image

clock-img

16.08.2015, 09:34

clock-img

bambina34

pencil-img

184

dragi moi edno prasanje...dali posle neuspesnoto invitro vi docnel ciklusot ?
mene eve 3 dena mi docni , osekam tezina nekoja vo jajnicite , vcera imav kako grcevi vo matkata , ama aber nema od dobivanje..pred edna nedela, dva dena imav proziren sekret..
kakvi se vasite iskustva?

clock-img

16.08.2015, 09:35

clock-img

bambina34

pencil-img

184

ИЗВОРНА ПОРАКА: Strela

јас моето прво IVF го правев во Ремедика. За ембриотрансферот бешиката ми беше полна и го слушнав докторот кога кажа дека тоа може да биде недостаток... Ми вратија две ембриончиња... Два дена после ет бев во кревет , па дури и јадев во кревет. После тоа почнав да се движам по скали , но претежно мирував. На 26тиот ден од циклусот правев домашен тест и ми беше негативен. Читав по форумите дека може да е негативен тестот ако го направиш предвреме , а особено ако плодот е машко. Продолжив со терапијата и 2 недели после ет го проверив бета HCG и ми беше 806, во консултација со медицинско лице ми рекоа дека резутатот е одличен и дека сум user posted image . Сега сум во 6та недела и едвај чекам после 10 дена да одам на контрола user posted image

cestitki Strela , imajl lesna bremenost

clock-img

16.08.2015, 10:22

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Strela честитки. Имај лесна и убава бременост.
Butterfly купинли сурутка. Јас читав дека во Србија е популарна заради големото количество протеини.

clock-img

16.08.2015, 10:47

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Kvisko kupiv mesavina ovcja i kozja 80% ptoteini ama posle procitav deka taa ne bila za trudnici tuku samo kozjata i taa e i za trudnici utre ke kupam i ke si pijam zosto minatiot pat koga ostanav trudna Lazarevski mi rece da si kupam proteini da pijam sto pijat bilderite inaku jas posle transver pijam kakao i mi rekoa deka bilo stetno kako nikotinot se preporacuvalo samo za slabokrvni aman veke davajte pamet ne ova ne ona za greota sme samo se pritresuvame na nesto.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

clock-img

16.08.2015, 12:36

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Peperutce bez gajle za kakaoto. Mora nesto da jades i da pies. Jas si piev kakao mesto kafe i ne gledam nekoja steta. Kolku poveke citas tolku pozbuneta ke bides. Na edno mesto ke pisuva toa e super na drugo deka e stetno. Taka sto pravi kako ti odgovara. So sreka.

clock-img

16.08.2015, 13:14

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

butterfly 00 какаото го пиев во бременост за одржување на железото во крвта и е препорачливо.Па не гледам стета и по трансвер.И во бременост е дозволило пола шоља кафе user posted image така што се што е умерено е ок

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

16.08.2015, 14:13

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Da vi kazam deneska si se opustiv i si napraviv edno nes kafe i so merak si go ispiv za deneska tolku ama veke ne se zamaram i sestra mi vo bremenosta piese sekoj den po edno pa fala bogu decinjata i se super prvoto i e so IVF vtoroto site ne iznenadi prirodno zabremeni taka jas veke od 4 den navamu celo vreme se dvizam najnormalno veke ne se zamaram popoleka da odam zosto Lazarevski mi rece ako se fati toa se prvite denovi posle se najnormalno, a i taka treba normalno da se pripazuva dokolku dojde do bremenost kako i sekoja trudnica

clock-img

16.08.2015, 14:44

clock-img

Strela

pencil-img

9

Благодарам на сите за честитките, Ви посакуван на сите да имате успешна бременост и здравје боже после 9 месеци да ни се зголемат семејствата :))
Buterrlly 00 скали имам само еден кат , а за недостатокот за време на ет мислам дека беше мојата преполна бешика ...... Мислам дека тоа беше најтешкото од се во целата постапка со IVF , со преполна бешика да го чекаш ет и после тоа лежење...
SOLE IVF го правев во Ремедика кај Петановски и секоја чест за неговата професионалност..
LoveableMeRR терапија која ја примам е омегазон, фолна , аспирин, кринон, естрофем...
Инаку препорака од докторот ми беше да внимавам на исхраната ,да биде медитеранска ,да избегнувам бел леб и благо.

clock-img

16.08.2015, 16:52

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Нинa сo леснo, Стрелa супер инфoрмaции, пиши дaли се еднo или двеuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
09.07 -pcelka3 -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
00.07 -Ninicka2 -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)
00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
06.08 -jana81- ИВФ на природен циклус (Петановски, Ремедика)

00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- Anna78- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (//////////)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

20.07-pcelka3 = пункција = 23.07=ЕТ
20.07-Ninicka2= пункција = 23.07=ЕТ
00.07-butterfly00= FET
17.08-MademoiselleNina = пункцијa=20.08=ЕТ

=========================

06.08-pcelka3=ТЕСТ
06.08-Ninicka2=ТЕСТ
00.08-butterfly00=ТЕСТ
03.09-MademoiselleNina= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

16.08.2015, 20:31

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Фала девојки, Мечка страв мене нееее user posted image
Nina со срека и со лесно на пункција user posted image ,

Strela, и јас сум кај Петановски и сум презадоволна, инаку и мене ми препорача медитеранска, протеинска исхрана, леб и така не јадев многу а еве сега скроз го изоставив исто така и благо, со малиииии исклучоци за малку сладолед во овие жештини user posted image . Омегазон и мене ми препорача и фолна, ама уште некупив омегазон, кажи ми од која аптека го купи, колку кошта и колку време пред трансвер почна да го примаш?

< Поракaта ја уредил SOLE -- 16.8.2015 20:34:57 >

clock-img

16.08.2015, 21:23

clock-img

Strela

pencil-img

9

Омегазон има во Еурофарм и е 836ден , а почнав да го пијам 1 недела пред циклусот или тоа е 3 недели пред трансферот...

clock-img

16.08.2015, 21:30

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Omegazon za sto se pie, zosto vi go davaat ?

clock-img

16.08.2015, 21:40

clock-img

Strela

pencil-img

9

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Omegazon za sto se pie, zosto vi go davaat ?

Пишува дека содржи рибино масло со висока концентрација на ОМЕГА 3.

clock-img

16.08.2015, 22:09

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Imas provereno vitamin D zosto znam deka Petanovski bara da se proveri za razlika od Sistina Gerasimova se nasmea sto sum proveruvala, sekoj dr razlicno leci i kazuva, ili Petanovski onaka vi gi dava preventivno?

clock-img

16.08.2015, 22:30

clock-img

kapina

pencil-img

4327

A zosto da ne se ispita vit d koga eve za mojot slucaj kako pricina go posocuvaat nedostatokot na vit d bas zatoa razgovarav so poveke lekari I mi rekoa ili e nedostatok na vit d ili e insulinska rezistencija jas go imam i toa i toa

clock-img

16.08.2015, 22:34

clock-img

kapina

pencil-img

4327

I sega pijam od dr wolz vit d od eurofarm gi zemam.ise 900 den no se mnogu efikasni

clock-img

16.08.2015, 23:31

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Јасмислам дека Ивановски се врака на 20 ти на работа ако нешто не се променило

clock-img

17.08.2015, 08:59

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Бидна мојата пункција, 2 фоликули, една јк. Ја правеше Ивановски. Без анестезија, и не болеше многу, само е нелагодно. Се уште лежам тука user posted image

clock-img

17.08.2015, 10:34

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Ајде сo леснo миличкa,дaјбoже дa се oплoди ,значи ни се врaтилo дoктoрчетo

clock-img

17.08.2015, 11:00

clock-img

SOLE

pencil-img

514

user posted image Nina, super user posted image ajde sega da se oplodi I da stane kvalitetno embrionce pa zdravo i pravo user posted image

clock-img

17.08.2015, 12:47

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

user posted image утре ќе знаеме дали се оплодило

clock-img

17.08.2015, 13:44

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

ИЗВОРНА ПОРАКА: lira

Zdr jas sum nov clen , imam 29god ,veke 3god se obiduvam a bebe imam napraven IFV vo Sistina kaj dok Popovic no mi bese ne uspesna i sum mnogu razocarenena ve molam za sovet . pozdrav

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Лира во погрешна тема пишуваш нема разочарување знаеш ли колку пати тоа го поминуваме мене ова ми е 4 трансвер нема откажување башка и прво инвитро ти е не може кај сите од прва да се фати едноставно и на организмот му треба време да прифати ќе биде само треба да бидеш храбра и упорна јас првото плачев се нервираш но тоа е собираш сили и продолжуваш да се бориш, пиши што те интересира ќе ти пишеме се, исплачи се денеска и главата горе зошто ќе биде само не знаеме кога 😊

clock-img

18.08.2015, 07:48

clock-img

lanicka30

pencil-img

101

Strela cestitki za brenenosta neka bide ubava I lesna I Sega cuvajse I slusaj GI doktorite moeto BHG na 12 den bese 540 I nosam bliznacinja taka da spored tvoeto bhg visoko mislam deka se bluznacinjauser posted image user posted image pozz I pisini koga ke doznaes

clock-img

18.08.2015, 07:56

clock-img

lanicka30

pencil-img

101

I jas piev surutka pred da zabrenena dve litra za Edna nedela sekoj den na gladno po Edna casa 250 ml se taka do prvite dve nedeli od brenenosta I posle nenozev bidejki od se zivo I divo mi se losese I povrakav ni kafe in kaka nemozam da stavam vo USTA iako sun 14 nedela macninite ne prestanaa.