cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

18.08.2015, 09:15

clock-img

kate..

pencil-img

400

UFFF MAKI NA PAPA TEST MI IZLEZE NEKOJ VIRUS HPV E SEGA MATICNATA MI ZEMA BRIS DA VIDI DALI E VISOKORIZICEN ILI NISKORIZICEN ME INTERESIRA DALI TOA SMETA ZA IVF

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

clock-img

18.08.2015, 10:09

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Не се секирај не мора да значи дека го имаш , брисот за ХПВ типизација најточно ќе покаже, и мене многу пати ми покажувало на пап тест така па брисот за хпв бил чист, претпоставувам во Ману го однесе? А, и да има недај боже само јакнење на имунитетот и ќе го снема. Почни си уште сега да не губиш време, пиј некои витамини за имунитет, од нив штета нема.

clock-img

18.08.2015, 10:41

clock-img

весник

pencil-img

366

pustam sreka za site iscekuvalki...mora da bide...i ke bide...ajde neka se zgolemuva brojot na trudnici za da ni dadete sila nam koi se spremame za nova borba!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: Strela

Омегазон има во Еурофарм и е 836ден , а почнав да го пијам 1 недела пред циклусот или тоа е 3 недели пред трансферот...

strela najprvin cestitki...imaj lesna bremenost...kazi mi kako gi pies tie omegazon,kolku pati na den ??? mislam bidejki se omega 3 mozam i bez preporaka na doktor da gi zemam...

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

I sega pijam od dr wolz vit d od eurofarm gi zemam.ise 900 den no se mnogu efikasni

i kako gi pies...sekoj den...kakvo e doziranjeto???

< Поракaта ја уредил scared RR -- 18.8.2015 10:53:05 >

clock-img

18.08.2015, 12:03

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Po edno dnevno pijam apce

clock-img

18.08.2015, 21:06

clock-img

Strela

pencil-img

9

Весник, Омегазон пијам едно дневно, а во кутијата се вкупно 30 за еден месец. По само 4-5 дена користење забележав промена кај ноктите, порано ми беа многу кршливи, а сега се поцврсти.....

clock-img

18.08.2015, 21:45

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Pijam i b kompleks plus od zegin okolu 370 den se no se pojaka doza ima 100 apcinja vo niv i se pie po edno dnevno

clock-img

19.08.2015, 07:57

clock-img

kate..

pencil-img

400

ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Не се секирај не мора да значи дека го имаш , брисот за ХПВ типизација најточно ќе покаже, и мене многу пати ми покажувало на пап тест така па брисот за хпв бил чист, претпоставувам во Ману го однесе? А, и да има недај боже само јакнење на имунитетот и ќе го снема. Почни си уште сега да не губиш време, пиј некои витамини за имунитет, од нив штета нема.
[/quote daj boze da go nemam inaku maticnata mi zema bris i mislam rece vo avicena ke go isprati i za dve nedeli ke znaeme sto i kako e

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

clock-img

19.08.2015, 08:09

clock-img

Bea

pencil-img

394

Kate и јас бев во истата ситуација. На последниот PAP пред да аплицирам за IVF ми излезе "Клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции" и со пенкало беше допишано HPV. Веднаш нашравивме типизацја и излезе дека нема вирус. Така да, не мора да значи. Можеби ако си имала претходно некоја инфекција или воспалување, да асоцира на тоа.
Инаку не ми се чекаше 2 недели до резултатите од типизација, па документи во фондот поднесов со тој пап и ми одобрија ваучер.
Ти посакувам многу среќа!

clock-img

19.08.2015, 16:20

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Strela cestitki, imaj ubava i lesna bremenost, gali go meseto i uzivaj inaku na sto mislel doktorot nedostatok ? Mene mi e problem sto ziveam na 4 sprat bez lift i imam mnogu skali, ti imase mnogu skali za kacuvanje ili ne?

ne ne zboram za prethodnoto ivf ama deka citam za polnata beshika i mi se uvrtea 300 misli deka odma posle 30 min izmokriv pa da ne sum go ispustila embrionot zosto eden imav samo...sega cekam odobruvanje na vaucer i zdravje septemvri oktomvri pocnuvam so terapija user posted image za sledno ivf

clock-img

19.08.2015, 17:35

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

user posted image ништо не бидна... не дојде до оплодување на јк. Дали некој има повеќе инфо околу ова? Зошто вака се случува? Стварно беше една јк, но рекоа дека е супер, и спермограмот беше супер... и ништо. Дали ќе треба уште нешто да испитувам?
Како и да е, откажување нема, продолжуваме понатаму...

clock-img

19.08.2015, 18:36

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Nince баш ми е жал. Некогап нема одговор зошто не доаѓа до оплодување. Едноставно е така нема да кликне магијата.
Зошти не пробаш со класично ивф. Така ќе добиеш повеќе јајце клетки и една ќе дојде до оплодување сигурно.
Pinky не се враќај назад сега. Само напред. Инаку и јас мокрев кратко откако ме однесоа во соба едно 20 минути издржав зашто преполна ми беше бешиката. Од читање по нет видов дека на многу места после првите пола саат жените сами одат во тоалет и ако сакаат дома. Кога е веќе ембриончето во матката нема да падне.

clock-img

19.08.2015, 20:32

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Јас повеќе сакав на природен, бидејќи според ехото секој циклус природно ми расте фоликул и имам овулација. Друг видлив проблем нема. Сега се мислиме дали уште едно на природен, или на стимулиран циклус. Сега баш земавме док. од фонд и планираме да поднесеме за ваучер. Но тоа следна недела, оваа ќе одмориме малку од све. :)

clock-img

19.08.2015, 20:37

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Само пап не е доволен за да докаже прируство на ХПВ, и колпоскопијата треба да е сомнителна, и да се направи типизација. Мојот матичен сепак вика дека најдобро се докажува преку биопсија, ако постои реално сомневање за ХПВ од страна на лекарот кој го врши прегледот. Така што папот може а и не мора да е точен. Затоа добор е што ќе направиш дополнителна типизација, па ќе бидеш сигурна. Инаку како што пишаа и другите, зајакни го имунитетот.

clock-img

19.08.2015, 20:53

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Dali od utrogestanot vi potekuva stomakot ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

clock-img

20.08.2015, 08:37

clock-img

jana81

pencil-img

450

Nina, bas mi e zal duso. Jas ti preporacuvam da si odis so stimuliran, povekje jk i mnogu pogolemi sansi za uspeh. Jas ponedelnik odam na eho, ke mi bide 10ti den, bez nikakva stimulacija. Znam deka sansite mi se mnogu pomali, nego so stimuliran, i prv pat odime na priroden ciklus, poradi toa sto skoro pravevme vo mart so stimuliran, pa nekako mi e mnogu nablisku za pak da primam hormoni. Ako ne bide ovoj pat, pak ke ai podnesam vo fondot za vaucer, pa zdravje posle fevruari pak ke odam so stimulacii.

clock-img

20.08.2015, 08:58

clock-img

Bea

pencil-img

394

Nina, баш штета. Се случува клетката да не се оплоди. И при стимулирани циклуси се случува околу 1/3 од клетките да не се оплодат.
Не знам дали веќе си имала стимулиран циклус, но мислам дека треба да пробаш, ако добро реагираш на стимулацијата повеќе јк ќе добиеш, па можеби и нешто ќе се замрзне.
Што и да одлучите, ти посакувам многу среќа.

clock-img

22.08.2015, 10:21

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Nina, многу ми е жал, што е тука е, неможеме ништо да измениме но и јас како и другите рингерајки ке те посоветувам следниот пат да одиш со стимулација па во секој случај шансите се поголеми.

Lanicka30, user posted image за близначињата нека бидат здрави и прави user posted image user posted image , зошто те нема на розевиот список во user posted image ?

clock-img

22.08.2015, 10:41

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

RR mojot test preku krv ispadna negativen :(

clock-img

22.08.2015, 11:50

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Oooouser posted image user posted image user posted image знам дека нема збор што ќе те утеши...
Но не се откажувај, и верувај, викаат кој верува во чуда, му се счучуваат чуда

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 22.8.2015 11:52:50 >

clock-img

22.08.2015, 13:17

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Butterfly00, многу ми е жал user posted image но не се предавај, мора храбро се додека не успееме....

clock-img

22.08.2015, 21:20

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Peperutceeee zal mi e mnoguu guskiii od mene

clock-img

23.08.2015, 18:20

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

MademoiselleNina, бaш ми е жaл, дa прoбaте сo стимулирaн циклус, клaсичнo ИВФ, јaди пoвеќе прoтеини, oмегa 3, мaтичен млел и бaрaј oплoдувaее сo ИКСИ метoдa, дa не чекaaт сaмa дa се oплoди јaјце клеткaтa туку лaбoрaтoриски oд ембриoлoгoт. Пеперутче, време е дa гo смениш дoктoрoт, не декa не е дoбaр, нo дa чуеп мислење oд друг дoктoр и друг пристaп.

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедикa)
00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
06.08 -jana81- ИВФ на природен циклус (Петановски, Ремедика)

00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.08- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- Anna78- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (//////////)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

00.09- SOLE= пункцијa=00.09=ЕТ

=========================

00.09 SOLE=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image lanicka30user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.8.2015 18:32:16 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

23.08.2015, 19:41

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Neznam sto da kazam minatiot pat so vtoroto klasicno IVF od fondot ostanav bremena i vo 7 nedela vidovme deka embrionot prestanal da raste zaradi trisomija na plodot, slednovo so zamrznati ne se fati, a obicno bi trebalo koga veke ednas ostanav bremena, no toa e zdravje ke podnesam dokumenti vo fondot pa i taka ke probame pa ednas mora da se fati :)

clock-img

24.08.2015, 13:06

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

Zdravo RR kako ste mi? Redovno ve sledam a sega otkako zavrsuva letovo poveke i pocesto ke bidam tuka na forumov.Iam edno prasanje do site vas -minatata godina vo noemvri pravev invitro bese neuspesno no od hormonite mnogu se popraviv.podnesovme za vtor vaucer,ni go odobrija no koga bev na razgovor so dr sto sakam da mi go pravi slednoto mi kaza moram da oslabam za dami bide i mene polesno.Se resiv na protekal dietata i oslabev 15 kg i seuste ja drzam no onie vtori fazi .Znam deka preterav so pisuvanje no sakav da prasam dali nekoj znae ili poznava nekoj koj ja drzel ovaa dieta i kako mu se ima odrazeno ponatamu koga poclal so hormonite?

clock-img

24.08.2015, 13:54

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Каква е таа ИКСИ метода?