за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Nina go prakaat plodot na ispituvanje vo Manu inaku dokolku sakas nesto poveke da doznaes imam napisano vo bremenost vo spontan abortis sto e trisomija
24.08.2015, 15:46
jana81
450
jas bev denes na folikulometrija, 10ti den od menzis imase dva folikuli od po 17 mm. Dr mi rece deka malku sme zakasnile, ne e siguren dali ke izdrzat folikulite vo sreda. trebase da odam na 8mi den na folikulometrija ama bea na odmor i ispadna na 10ti den. Uf da se nadevam deka ke izdrzi barem eden do punkcija. Vecer ke se bockam pregnil i vo sreda sabajle bi bila pukcijata. E sega okolu punkcijata, posto sum so priroden ciklus sestrata mi preporaca da odam bez anestezija i jas prifativ ama nekako strav me fakja Boli li mnogu bez anestezija, ako bila nekoja kazuvajte dali boli mnogu, epten me fati strav
24.08.2015, 15:55
virgo
137
ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina
Каква е таа ИКСИ метода?
Мислиш ли на ISCI методата? Ако мислиш на тоа, тоа е метода кога сперматозоидот дирекно се аплицира (вбризгува) во јајце клетката, и се употребува кога нема подвижни сперматозоиди кои може да полодат јајце клетка.
24.08.2015, 16:51
butterfly 00
555
Jana ne se plasi ne boli mene mi imaat praveno punkcija na eden folikul bez anestezija cuvstvoto e kako nekoj da te stipne i jas se iznenadiv bidejki ne znaev sto da ocekuvam, toa e momentalno, ajde so sreka
24.08.2015, 16:57
LoveableMe RR
5035
Nina, таа метода ја применуваат во Ремедика кај сите ИВФ, а во Систина пола одат природно оплодување, пола со таа метода, но кај тебе бидејќи беше една јајце клетка, требало да одат со таа метода (треба да прашаш).
sasaiciko, продолжи со диетата и при следно ИВФ нема да промениш килажа така. јана81, ајде со лесно да биде и да имаш успех
ладиА, дали направи тест?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.8.2015 16:58:38 >
24.08.2015, 18:34
sasaiciko
132
a ishranata nema da pravi problem so hormonite?
24.08.2015, 23:00
MademoiselleNina
701
ИЗВОРНА ПОРАКА: virgo
ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina
Каква е таа ИКСИ метода?
Мислиш ли на ISCI методата? Ако мислиш на тоа, тоа е метода кога сперматозоидот дирекно се аплицира (вбризгува) во јајце клетката, и се употребува кога нема подвижни сперматозоиди кои може да полодат јајце клетка.
Незнам дали е тоа истата метода, мене ми рече ембриологот дека е правено со вбризгување на сперматозоид во јајцеклетката. ( веројтно е тоа истото) На извештајот пишува со isci метода. Така биле сигурни дека во јк е внесен сперматозоид. И двата пати правеле по тој метод, веројатно има и друг метод, не сум читала многу зз тоа. Ако имате некон линк пратата ми во пп.
24.08.2015, 23:08
MademoiselleNina
701
Јана, ич да не се плашиш, опушти се максимално во тој момент, повеќе би го опишала како нелагодно него како болно. Јас 2 пати бев без анестезија, еднаш еден, вторпат два фоликула. Толку е кратко што не вреди стравот. За споредба, на забар повеќе боли. и и со лесно
26.08.2015, 14:45
butterfly 00
555
Vcera na kanal 5 kazuvaa za baba i dedo od Stojakovo koi pravat lek od med za neplodnost i deka do sega na mnogu luge im imaat pomognato, dali znaete nesto za toa i dali i nie smeeme da go pieme zosto sepak sme izlozeni na hormoni ?
26.08.2015, 14:50
scared RR
1349
Мила тој мед ништо не помага, моја блиска го пиеше го платија 8 илјади и ништо. Пробај сепак да не те предомислувам јас, ама и по форумиве не го фалат баш.
26.08.2015, 17:30
butterfly 00
555
Ima nekoja RR sto go piela medot sto i pomognal da pise ?
27.08.2015, 11:18
Kvisko
1325
Пеперутче јас јадев некој таков мед. Не знам точно од кај беше мајка ми го донесе од некаде. Јадевме и јас и маж ми и ни фајде ни зијан од него. Имунитетот ни беше топ и толку.
27.08.2015, 12:31
Bea
394
Butterfly, ако сакаш да пробаш - пробај си и готово. Немој да се замараш со искуства по нетов. Ако ти веруваш дека ќе ти помогне, можеби и баш тебе ќе ти помогне.
27.08.2015, 12:49
mimidjon
126
Да ве прашам девојки нешто .Почнав нели со микрогинонот ,после 12 тиот ден почна да ми тече нешто темно кафеаво а веке од денес како да добивам а рано е треба уште 5 дена да ги пијам и на 10 ти да добијам,помагајте незнам зошто е вака,се јавив на матичната вика нормално е но мене не ми изгледа нормално ,во систина ги барам никој не се јавува уфф
27.08.2015, 22:29
almushka
59
zdravo devojki vi pisuvam posle dolgo vreme pominato placejki moeto bremenost zavrsi pred eden mesec tocno vo 6 mesec na bremenosta zakaciv infekcija ne znam od kade dojde se otvoriv porano mi napravia serklaz no ne mi pomogna ic pak pocnav da se otvoram lezev bolnica celi 2 nedeli mi pocna bolki krvarenje pa na kraj imav abortus prirodni go izvadiv i den denes ko ke zatvaram oci go glemam toa scena dusara me boli zosto so bebeto bese sve vo red zivo mi bese do pposleden den uste maka imam od infekcijata mi izleze deka imam escheria coli primam infuzi so antibiotik sega pak piam antibiotik pa ke vidime ova sto mi se sluci mene ne sakam da mu se sluci na nikoj uste placam ne mozam da se pomiram so toa no gospot taka sakal ne bese vo moja raka sega ke ja sredam infekcijata pa pak od pocetok daj boze ova ke izdrzi do kraj
27.08.2015, 23:21
kapina
4327
Almuskaa zal mi e mnogu dusickeee za eserihijata jadi luk brusnica pij uvin caj i ke ti pisam pp ddnes sto procitav eden lek za eserijija koli
28.08.2015, 13:47
LoveableMe RR
5035
Almushka, бaш ми е жaл aмaн oд тие инфекции, се нaдевaм ќе сoбереш силa и прирoднo ќе зaбремениш вo следните месеци, oргaнизмoт се нaвикнaл веќе нa бременoст, излечи јa бaктеријaтa и нaпред сo нoви сили.
Сoле, дa не стигнa дo пункцијa? Пеперутче, земи oд медoт немa зијaн,a зa ќaр пoчекaј некoј месец.
28.08.2015, 18:36
Pinky30
462
Leleeeee Almushkaaa nema zbor koj ke te uteshi no moras da soberes sili i da prodolzis ponatamu...moja prijatela isto taka od eserihija coli izgubi dve bliznacki vo 6 mesec i posle 6 meseci si ostana prirodno i eve ja sega kaj i da e treba da se porodi so mashko...ne se ubavi ovie rab.ni na dusman da ne mu se slucat..no ti davam nadez deka ke si ostanes povtorno i se ke bide vo red...Te gushkam najsilno...glavata gore soberi sili borbata prodolzuva i morame taka se do krajnata cel...
28.08.2015, 19:54
kapina
4327
I jas ja imav nea i kako sto napisav taka ja srediv piev me so mmZinnat antibiotici
28.08.2015, 23:06
butterfly 00
555
Aman veke navistina mi e mnogu zal, nema zborovi za uteha, no ti posakuvam sto pobrzo da ja izlecis i da ostanes bremena sto pobrzo da zaboravis na ovaa taga, kako trudnicite da se zastitat od vakvi bakterii, kako se dobivaat, onoj sto znae neka pise barem da bidat pretpazlivi za da se zastitat od vakvi.raboti dokolku e vozmozno nekako
30.08.2015, 11:55
SOLE
514
ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko
Zdravo RR kako ste mi? Redovno ve sledam a sega otkako zavrsuva letovo poveke i pocesto ke bidam tuka na forumov.Iam edno prasanje do site vas -minatata godina vo noemvri pravev invitro bese neuspesno no od hormonite mnogu se popraviv.podnesovme za vtor vaucer,ni go odobrija no koga bev na razgovor so dr sto sakam da mi go pravi slednoto mi kaza moram da oslabam za dami bide i mene polesno.Se resiv na protekal dietata i oslabev 15 kg i seuste ja drzam no onie vtori fazi .Znam deka preterav so pisuvanje no sakav da prasam dali nekoj znae ili poznava nekoj koj ja drzel ovaa dieta i kako mu se ima odrazeno ponatamu koga poclal so hormonite?
Здраво Sasaiciko, ти посакувам успех во постапката, кога почнуваш повторно и кај кој доктор? инаку 15 кг што си ослабела па и нее баш малку, за колку време ослабе толку кг? инаку јас мислам дека кога ке почнеш со постапката немора строга диета добро би било да си јадеш повеке зеленчук и овешје заради витамини и минерали и повеке протеинска исхрана.
31.08.2015, 10:18
Nanika4
1
Здраво девојки, Нова сум на форумов овој месец правев прво ин витро и во Среда треба да одам да ја испитам Бета вредноста.Многу ми помогнавте овие денови читајќи ги вашите пораки и искуства. Како одговор на Sasaiciko две колешки мои ја држеа Протекал диетата ослабеа премногу и сега се супер,не вратија килограми.Продолжи напред во твоите планови.
31.08.2015, 12:25
sasaiciko
132
Sole so ovaa ishrana sum veke 6 nedel. Simnav poveke otkolku sto se nadevav no se nadevam deka toa nema da mi pretstavuva problem so hormonite.Bi sakala da ve zamolam da mi pisete sto mi e najmnogu potrebno da vnesuvam narexniot period? Na 15 ke odam kaj dr da se dogovorime od koga treba da pocnam so terapija itn
31.08.2015, 12:32
sasaiciko
132
Inaku ako e od pomos na nekoi RR kAj koi mazot ima problem so spermogramot moze ova ke vi bide od pomos:vo tegla golema stavete 2kg. planinski med a vo nego badem,orev,lesnik,indiski orev,jas dodadov plus soncogled,semki,len i cia.vo teglate izmesajte se i stavete ja na sonce 30 dena i sekoe sabajle po edna lazicka na gladno.so ova sekoe sabajle pie tribestan.ova ni go preporaca covek koj sto imal vakov problwm i se obidele so se