cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

31.08.2015, 19:37

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

sasaiciko кaј кoј дoктoр си? Нaникa, среќнo зa висoкa бетa, кaј кoј дoктoр кaквa тетaпијa примaше пред и пo трaнсфер?

СOЛЕ, дo кaде си сo пoстaпкaтa?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

31.08.2015, 20:16

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

kaj dr.Dimitrov vo remedika

clock-img

01.09.2015, 13:51

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Наника4, среќно утре, пиши кај кој доктор си и што терапија примаше? Другите каде сте, да не почнвте веќе со процесот? За успешните приказни тема ТУКА. За ешерихија коли тема ТУКА, јас кога одев во Ремедика исто ја имав и пишав во темата како тогаш ја откачив. Инаку бев на консултации во New Born Clinic, чисто да чујам мислење, ќе пишам што ми кажаа во соодветна тема.user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
00.08- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)

00.09- sasaiciko-- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30 - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- Anna78- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

00.10- mimidjon - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.10- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (/)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

04.09- SOLE= пункцијa=09.09=ЕТ

=========================

23.09 SOLE=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image lanicka30user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.9.2015 12:55:01 >

Верувај во чуда!

clock-img

01.09.2015, 15:09

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimidjon

Да ве прашам девојки нешто .Почнав нели со микрогинонот ,после 12 тиот ден почна да ми тече нешто темно кафеаво а веке од денес како да добивам а рано е треба уште 5 дена да ги пијам и на 10 ти да добијам,помагајте незнам зошто е вака,се јавив на матичната вика нормално е но мене не ми изгледа нормално ,во систина ги барам никој не се јавува уфф

clock-img

01.09.2015, 15:11

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

И јас така си имам секој ден по малку никој не ме регистрира ниту тука ниту во систина,вчера завршив со микрогинонот и сега незнам кога ке ми дојде зошто јас уствари последниве 5 ,6 дена и си имам но малку user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.09.2015, 15:39

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

mimidjon, матичната ти кажала дека е в ред, ако се секираш отиди до Систина и види што е работата.

Верувај во чуда!

clock-img

02.09.2015, 12:16

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Еве сум девојки, овие денови сум во фрка ама при крај сум со постапката ги истерав инекциите и пункција ми закажаа во петок, па со господ напред

clock-img

02.09.2015, 13:45

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Еве сум девојки, овие денови сум во фрка ама при крај сум со постапката ги истерав инекциите и пункција ми закажаа во петок, па со господ напред

SOLE, супер вестиuser posted image user posted image . Кои инекции ги примаше овој пат, мерионал или нешто друго ти даде? Со клексани ќе почнеш или само аспирин ќе примаш?

Верувај во чуда!

clock-img

02.09.2015, 20:29

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Овојпат одевме со менопур, примав по 4 дневно почнав од четвртиот ден, а исто така и со клексани почнав од тој ден и ги примав до вчера вечер денес ке примам само стоп инекции во 23 часот и здравје Боже во петок сабајле пункција. докторот си рече мора да смениме сега нешто па така и бидна инаку денес на фоликулометрија рече има фоликули, ендометриумот ми е 10 па ке видиме во петок како ке биде, Поздрав до сите

clock-img

03.09.2015, 01:12

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Sole, ајде со среќа на пункција. Пред да го правам следното ивф, ќе треба да направиме кариотип и хла. Најверојатно веќе нема да одам на природен циклус, бидејќи ембриологот смета дека треба да имам повеќе јк и да се оплодат на два начина. И ќе поднесеме док. за преку фонд.

LoveableMe ме интересира за New Born clinic, што ти рекоа? Кај кој доктор беше? И дали се поразлични од другите клиники?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.9.2015 12:52:29 >

clock-img

03.09.2015, 12:50

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Девојки конечно го добив ваучерот,за 2,3 дена пак почнувам со микрогинонот а се одлучивме за митко ивановски систина како и што веке имам некаде напичано ,гушки и срекно на сите

clock-img

03.09.2015, 12:56

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

СОЛЕ, те чекаме со нови вести ајде да не израдуваш овој пат. Нина, ти одговорив во соодветната тема, се надевам по испитувањата и со ИВФ циклус ќе имаш убави резултати.user posted image Мимиџон, тоа значи дека два циклуси ќе пиеш микрогинон, па потоа терапија?

Верувај во чуда!

clock-img

03.09.2015, 13:10

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Да така е ова ми е 2 пакување,зошто 1 пат правевме неочекувана допуна на документите(пишував за тоа) .Да не е штетно тоа нешто ?Ке почнам како што реков за 2 ,3 дена после на преглед тамо кога ке ми закажат после 13 тата таблета ли незнам ке се консултирам пак .Мене ми е прво вакво искуство за жал и на никој не би му посакала вакво нешто.Но сега со позитивна енергија и многу подршка до две цртки и едно па може и две user posted image user posted image

clock-img

03.09.2015, 13:24

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Обично се пие една доза, но знам дека пиеле и по две, на тој налин повеќе ги одмараат јајниците и ги спремаат за ИВФ. Со лесноuser posted image

Верувај во чуда!

clock-img

03.09.2015, 19:27

clock-img

butterfly 00

pencil-img

555

Jas prvoto IVF dodeka gi sreduvav dokumentite piev dve dozi i zosto mikroginonot gi odmaraat jajnicite dobiv poveke jajce kletki :) so sreka

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

clock-img

03.09.2015, 21:33

clock-img

Strela

pencil-img

9

Sole со срека на пункцијата.... Мене на пункцијата ми извадија 32 јк од нив 2 ми вратија... Кога бев на првиот преглед имаше само еден ембрион :( сега со нови маки хематом , па на боледување и мирување... Само храбро , со позитивна мисла и божја помош , се надевам се ќе биде во ред...

clock-img

04.09.2015, 11:44

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Devijki od remedika vi pisuvam dobro pominav eve samo sto mi kazaa deka mi izvadile 7 jajce kletki pa daj boze da se kvalitetni i da se oplodat pa da stanat bebusi

clock-img

04.09.2015, 11:52

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Devijki od remedika vi pisuvam dobro pominav eve samo sto mi kazaa deka mi izvadile 7 jajce kletki pa daj boze da se kvalitetni i da se oplodat pa da stanat bebusi

јухууууууу, супер вести СОЛЕ, те чекаме со вести за трансфер. Што ќе примаш сега од терапија?

Верувај во чуда!

clock-img

04.09.2015, 16:29

clock-img

evoksi

pencil-img

36

mimidjon не се секирај за кафеавиот исцедок од микрогинонот, и јас имав исто со првата доза, со втората веќе не. И во упатството дури пишува дека често може да се случи и дека не е страшно.

Инаку јас од 10ти почнувам со супрефакт. Овој пат ќе одиме со долг протокол, па ќе видиме. Одлучив да го слушам сега докторот, да не се правам многу паметна како прошлиот пат, а и тој ми делува повнимателен сега. Ми даде да пијам Pregnazon Complete, а за маж ми ми некои нови таблети, многу ги испофали, Condensyl се викаат.

SOLE со среќа!

clock-img

04.09.2015, 17:33

clock-img

Biba818

pencil-img

43

Здраво девојки,еве ме и мене прв пат јавно,досега ја гњавев loveableme во пп,фала Ти многу на секој одговор
Значи вака,по две неуспешни ивф во декември и мај ,летово ми најдоа цисти. По циклус во август ги немаше и матичниот ми даде Clomiphen, на преглед вчера ми беше кажано дека имам три фоликули и денес итно во систина.Од нигде никаде,непланирано за овој месец се закажа ивф на природен циклус,со тоа што во систина видоа само еден фоликул.Примив церотиде 0.25 поткожно и утре примам стоп инекција.Пред да ме ставите во листа на исчекувалки,само да Ве прашам ,мислите ли дека можеби требаше да се обидеме спонтано со сопругот викендов. Ама веќе тоа е,ме интересира каде можам да прочитам некои искуства со кломифен
Фала Ви,можеби малку конфузно и набрзина напишав ама се надевам ќе разберете ,поздрав и среќно на сите што чекаме user posted image

clock-img

04.09.2015, 18:59

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Фала ви девојки, за трансвер ми рече најверојатно би оделе на 5ти ден за да останат најдобрите ембриончина до тогаш но сеппак утре за сигурно ке знаеме за тоа а исто така ке знаеме и колку ке бидат оплодени. Терапија имам стандардно Доксициклин, Аспирин 100, Тифол, Естрофем 2*2, она што сега ми е различно е дека немам Дексаметазон и Кринон гелот ке го примам 2 пати по едно значи и сабајле и вечер.
Кажете ми кринонот треба да се чува во фрижидер или немора? И кажете некој рецепт со авокадо, јас го блендирам и му ставам малку маслиново масло и сол но неможам така воопшто не ми е вкусно user posted image

Биба818 ајде со срека и со лесно, па да си правиме друштво за време на исчекувањето оти баш си помислив сама сум на списоков user posted image
Поздрав на сите

< Поракaта ја уредил SOLE -- 4.9.2015 19:00:47 >

clock-img

05.09.2015, 13:02

clock-img

весник

pencil-img

366

SOLE со среќа!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 7.9.2015 9:10:16 >

clock-img

05.09.2015, 18:21

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Sole и Biba со среќа и брзо да се фалите за user posted image user posted image .

Sole за авокадото најдобро е да си направиш гвакамоли. Ти требаат едно авокадо, еден помал домат, малку кромид и околу пола зелен лимон. Состојкѕте ги ставаш во блендер ако сакаш да е похомогена смесата (и може да додадеш и малу вода) или во сецко ако сакаш да ти останат помали парченца. Се зачинува со сол и бибер. Мене ми е превкусно. Потоа може во него да си мацкаш различни парчиња зеленук (пример морков, краставица) или да го јадеш со домашно потпечена тортиља (ова избегнувај заради прости шеќери). Исто така авокадото можеш да го исечкаш во салата зачинета со балсамски оцет и маслиново масло или амо правиш овошно смути можеш да го измиксираш со овошје и нема да го осетиш вкусот.

clock-img

06.09.2015, 12:32

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Девојки за што треба да се пие изоспорт?
Вчера ме известија дека 5 се оплодиле и дека трансферот ке биде во среда.
Инаку да ви кажам мојот рецепт за авокадо многу ми се бендиса така не го ни осеќам авокадото, во блендер заедно со јагоди имав смрзнати и малку млеко доаѓа како јогурт, пробајте!

clock-img

06.09.2015, 14:00

clock-img

Bea

pencil-img

394

Sole, isosport se pie vo slucaj na hiperstimulacija, za da se povrati elektrolitskiot balans vo organizmot.
Kaj tebe kolku sto procitav, nemase takvi indikacii, taka da poveke proteinska hrana, ovosje i zelencuk, a pomalku sekeri i prerabotki.
Avokadoto mozes i so banana da go mixas, jas dodavam 1/4 vo sekoe smuti, pokraj drugoto ovosje mu se gubi vkusot.
Srekno!

< Поракaта ја уредил Bea -- 6.9.2015 14:02:45 >