за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
zdravo zeni na moive maki im nema kraj taman pocnav pak da ispituuvam dokumenti za ivf op na papa tesr izleze nesto pa tipezacija i sega rezultatot hpv virus nisko rizicen se plasam nezzzz so da pravamk mi se krava race od se i da ostavam na vremeto pa sto saka neka bide nemam i zelba vaka za sledno ivf... pinku ti ja posakauvam mila seta sreka da uspees i site drugi zeni sto ste vo postapka za ivf pozz
16.09.2015, 09:54
LoveableMe RR
5035
Kate..., дел од постовите се префрлени во темата за ХПВ. Тука сме за совет и поддршка. Другите што правите? СОЛЕ, Биба818, како поминува времето, дома ли сте, одите ли на работа? Што јадете, внимавате ли на исхраната?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.9.2015 10:21:25 >
16.09.2015, 10:38
SOLE
514
LoveableMe, јас сум добра, не лежам нон-стоп како предходно, вчера бев многу до работа на саат два па после си бев на ручек кај мајками таму си поведовме и во двор, денес пак ќе идам до работа малку, иако не ми е тешка работата канцелариска е но сепак сум ослободена си имаме разбирање. Инаку сакав да ве прашам за кринонот овие неколку дена ми се чини дека целиот ми искача парчиња и со светло портокалова боја, дали дека примам по два и сабајле и вечер па многу ми дошло, поима немам ама вака ми е првпат.
16.09.2015, 10:47
SOLE
514
И за јадењето да се надоврзам, внимавам колку можам, во глобала јадам повеќе зеленчук и овошје, насабајле јадам житарки најмногу овес со млеко или јогурт, варени јајца, месо не толку често, леб и тестенини воопшто не јадам а исто и благо и газирани сокови не,
16.09.2015, 10:48
kiki83
20
Здраво Нова сум на форумов и сакам да прашам дали има некој искуство во Њуборнклиник,спремам документи за ин витро досега имам 3 ин витра направено од кои две во Ремедика и едно во Плодност.
16.09.2015, 11:21
mimidjon
126
Добредојде кики ,јас колку што имам читано има и добри и лоши коментари,сепак ти отиди си на консултации и види како ти се чини ,некои се жалат дека многу инекции од терапијата и ги крателе и ги терале да си ги платат од џеп .Некоја РР нека каже лично искуство.Ви посакувам успешно инв.
16.09.2015, 15:20
Anna78
102
Јас овојпат одам на природен циклус целосно, докторов само ми рече да почнам да пијам фолна киселина сега. Инаку денес исто бев на преглед, а во петок ќе одам пак, чекаме овулација па здравје да ми закажат трансфер.
SOLE, уживкај и шеткај колку можеш повеќе. Кринонот знае да прави такви грутки, не е страшно.
Кики83, јас бев во Њуборн на консултација и тоа не се наплаќа, а немам инфо како оди со ИВФ, треба некоја што била да пише, скопјанче беше ако не чита, нека сподели искуство околу инекциите и постапката.
Анна78, ајде со лесно, те чекаме кога трансфер
16.09.2015, 20:43
Biba818
43
Zdravo , eve me i mene mislam deka sum najneposlusnata zena vo ivf postapka :) ne sakav pacientka da kazam :) si setkam intenzivno , denes nadvor jadev skara duri i pivo se napiv , od utre pocnuvam na rabota a rabotam vo zdravstvo, infekcii kolku sakas ama gospod ne cuva, pozitivna sum i se odnesuvan kako nisto da ne se slucilo , duri i premnogu opusteno sudejki po toa sto ne vnimavam na ishranata , tolku li mnogu treba da se vnimava i zavisi li se od toa ? definitivno mnogu naviki treba da menuvam :( srekjno na site za new born jas otidov so kuponot na grouper , sega isto imaat i toa do uste poeftina cena, proverete
17.09.2015, 09:10
Anna78
102
Biba818 ме насмеа сабајлечки алал да ти е, колку поопуштено толку подобро. Сите се замараме околу исхраната, ама сепак мислам дека тоа нема некое големо влијание, кога треба да биде ќе си биде што сакаш јади, сега да не се претерува нормално. Јас за секое ивф сум внимавала, овошни сокови, протеинска исхрана, и пред ивф уште си почнував, а овошни сокови веќе константно си пијам секое сабајле, матичен млеч и се што сум слушнала дека е добро, ама ете ништо од тоа. Така да, уживкај и не се замарај, според мене опуштеноста и позитивната мисла се пресудни за успех, е тоа првото мене многу ми недостасува и се борам сама со себе да го постигнам Кажете рецепта за опуштеност
Браво женски за позитивните мисли, само така треба .
Биба818, ај пиши пред ИВФ со тие прегледите во Њуборн што добивте? Читам тука на Гупер купонот и пишува
-•3D + Power Doppler (детален увид на оваријална резерва)-
ај пиши дали ти правеа ова, како се прави тоа со ваков апарат (досега знаев за само преку крв - АМХ) и како беше задоволна од пристапот, кој ве прегледуваше и како резултатите, слични со другите места или повеќе добивте?
17.09.2015, 15:50
Biba818
43
Zdravo devojcinja, dobivme samo eho i spremogram, ehoto im e fantastichno me pregleda dr.Tanja Gurzanova, ubav pristap ima, mi dade soveti za vitamini ,za ishrana ne i power Doppler ne mi napravija.Znaev deka treba ushte neshto no koga mi kazaa deka e se vo red si gledav pobrzo da si zaminam,ne se rasprashuvav povekje Soprugot insistirashe za tamu, jas sum teshka na promeni
18.09.2015, 10:36
Biba818
43
Ве нема на форумов ,сите нешто ангажирани ,да се надоврзам од вчера кога пишав фантастично ехо мислев на огромен монитор и веројатно е 4Д, но буквално никаков наод не добив освен муабет дека е се во ред и дека имаме време спонтано да се обидуваме.Е сега другите не мислеа така Инаку девојчиња јас имам класични предменструални болки, знам дека ќе ми кажете дека се тоа е нормално и не значи ништо но имам некое чувство дека ќе добијам.Дај боже да грешам .Кој како е од вас ? Анна78 среќно, денес мислам требаше да одиш Соле како си Ти ?
18.09.2015, 11:17
SOLE
514
уф Биба еве сум и јас, нешто не сум баш како што треба, како се ближи денот за тест имам се поголема возбуда и немир, стомакот ми се издува баш како прд добивање. Инаку еве од вчера имам и еден проблем, почна многу да ме пече долу, дали некоја инфекција или од кринонот незнам што е ама ке ме полуди, денес ке свратам кај матичниот да земем упат за тест преку крв па ке му спомнам и за ова да видам што ке каже. Вие што ке ме советувате, смеам ли нешто да примам, некоја маст например и која е ефикасна за такви рабпоти??? оти искрено немам многу искуство со инфекции, ретко ми се случува
18.09.2015, 11:53
Biba818
43
Соле немој ништо да користиш на своја рака, најдобро да се консултираш со матичниот, ионака ќе одиш до кај него Ајде, храбри сме ние, ќе издржиме до денот Д
18.09.2015, 11:56
Bea
394
Среќно девојки и само опуштено. Биба, за исхраната, треба да се внимава, сега колку... е индивидулано. Јас тогаш не си скратував ништо, ни благо, ни тесто, ни пецива, само гледав да внесувам доволно и протеини, овошје и зеленчук. Од друга страна пак, ако тоа ти ствара напнатост, можеби е подобро што си опуштена. За движењето немај гајле, тоа што требало да биде, до сега биднало Соле среќно и позитивно!
18.09.2015, 12:44
Pinky30
462
Soleee odi konsultiraj se so maticnata samo smireno za se ima resenie samo pazi se i pozitivna misla samo i ke bide se...
Biba 818 me iznasmea znaci solzi mi tecat Neka te drzi pozitivnsta energija imam pretcuvstvo deka ke se raduvame sto poskoro za tebe i Sole sto ste za test Ajde gospod e golem i eden den ke ni ja skrati makata i ke se vidime i nie so bebush vo race.... I Biba818 stavaj maska na rabota...jas maz mi go terav za prvoto ivf da nosi deka i toj e doktor i da ne mi nosi virusi doma
Fala vi mnogu na poddrskata i za sovetite za ishrana ne dolzam vo temava ke se potrudam da povnimavam
Jas denes bev na Transfuziologija i iznapisale tamu rab.sto ne treba da gi ispituvam samo krvna grupa i RH FACTOR i me cinese 100 den.so upat od maticen lekar a inace 410 trebase da platam ako maz mi ne primetese kako strucno lice...Ama ludilo ne fati od salter na salter uzas...no zavrsivme
So lesno na site vo postapka sto se
18.09.2015, 12:58
Biba818
43
Pinky dobra si ti ,jas na transfuziologija plativ 940 den Ajde, tolku sme dale pa plus minus Fala Ti na podrska ,srekjno i tebe
18.09.2015, 15:24
LoveableMe RR
5035
Biba818. симптомите ништо не значат, почекај ден за тест, опуштено . СОЛЕ, ајде навиваме овој пат да биде Јас би ти предложила уринокултура, мажле запни го нека ја однесе на испитување, има и во приватниве 400-500 денари е, ќе знаеш на што си.
Пинки, како ти оди боцкањето, требаше да почнеш, нели? Анна78, дали бидна трансферот?
18.09.2015, 16:23
Pinky30
462
Jas pijam Ya3 i treba da dobijam za 7 dena cim gi ispijam ova mi e tret mesec so niv i zatoa ne mi dade Petanovski Superfakt bev na konsultacii exo mi napravi na 22 den.i rece da dobijam i na vtor den od ciklus da se bockam so Menopur po 3 inekcii na den i taka mi stiklirase 5 dena i posle ke vidime sto ponatamu...Sega da dobijam i pocnuvam muskulno da se bockam na vtor den...Maz mi koga nema da e na rabota toj ke me bocka deka e doktor a edna nedela ke odam kaj maticnata pa so gospod napred edvaj cekam da pocnam so netrpenie sum ovoj pat deka nemam strav znam sto me ceka i taka se osekjam lesno...Daj boze hormoni da ne me aknat pa da se smenam
Ti LoveableMe do kaj ste sto resivte?
18.09.2015, 16:37
SOLE
514
Фала ви девојки, бев кај матичниот и ништо не ми даде, ми вика сигурно е инфекција или од кринонот, и ке помине вика, инаку печењето нее внатрешно туку надворешно и е по наназад така , смеам ли барем павловичева да ставам? си мислам оти таа е бебешка па нема нешто да штети ?
18.09.2015, 18:55
Kvisko
1325
Sole i jas imav nekoe takvo peckanje i vo Remedika sestrata mi rece da se odmivam so kamilica i mi pomogna. Probaj nisto nema da ti steti. I Pavlovikeva verojatno e OK da stavas ako e nadvoresno. Biba samo opusteno taka teraj. Inaku za menstrualnite bolki jas otidov so takvi bolki na denot na test i bev ubedena deka nisto ne bidnalo a betata bese preku 600. Potoa mi prodolzaija nekade do 3 mesec pa pocnaa da se smiruvaat. So sreka i so lesno.
18.09.2015, 20:59
Biba818
43
Fala Kvisko i na site ostanati, dobra sum vekje, nekako si go svariv momentot deka eden den kje bide, e sega ako bide ovojpat kje bidam najsrekjna, vprocem kako sto site ocekuvame, Sole podobro e ? ajde i ti ignoriraj moment ako e podnoslivo peckanjeto, Ve gushkam site
18.09.2015, 23:19
blue_blue
893
Sole, истуширај се само со вода, одмиј се се чај од камилица и намачкај се со ладен јогурт. Остави го јогуртот неколку минути да постои и после измиј го само со вода. Ова го прочитав некаде и го пробав и функционираше. Фермрнтираните млечни бактерии во јогуртот се познати уништувачи на непожелни бактерии.
19.09.2015, 14:51
LoveableMe RR
5035
Пинки сеуште се мислaм, мoиве ме убедувaaт зa Плoднoст Битoлa, мaжле сaкa вo СК пoштo ќе имa прoблем дa ме нoси сo кoлa, имa прoблем сo oтсуствa сo рaбoтa, пa неделaвa или другaвa веќе требa дa решиме СК или БТ.