cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

22.09.2015, 14:26

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

SOLEuser posted image user posted image user posted image дојде денотuser posted image имај лесна бременост

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

22.09.2015, 15:05

clock-img

Biba818

pencil-img

43

Бравооооооооо Соле , се радувам и јас со тебе, да имаш најлесна бременост и оваа среќа што
ја чувствуваш денес да трае и трае ..
Фала за влечењето носиња , кај сите нас да биде многу скороuser posted image

clock-img

22.09.2015, 15:23

clock-img

Anna78

pencil-img

102

Соле честитки од срце user posted image Многу ме израдува user posted image Имаш и висока бета можеби се близначиња user posted image Имај си прекрасна бременост и се со лесно да си поминешuser posted image
Биба немој да се нервираш, главата горе, ќе биде следниот пат user posted image
Јас вчера правев трансфер, па пуштајте среќичка, ајде Соле влечи не сите за нос user posted image Сега си лежам, гледам филмчиња, станувам повремено се рашетувам низ дома, а пак на лежење user posted image user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

clock-img

22.09.2015, 15:28

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Anna78, со среќа! Гали го мешето, зборувај му и ајде наскоро да се радуваме и за тебе како и за SOLE! user posted image

SOLE, бетата е топ, гледам ќе си имам друштво за близначки муабети!!! Ајде со среќа и со лесно, чекаме прво ехо да видиме точка или две! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

22.09.2015, 15:42

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

SOLE, тоа е тоа, со лесноооооооооооuser posted image , те чекаме да не известиш за прво ехоuser posted image . Биба81, тука сме за тебе. Мимиџон земи си Фемибион, не се штетни напротив супер се.

Анна78, со лесно, овој пат повеќе движи се, да видиме како ќе биднеuser posted image . Другите што правите?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

22.09.2015, 16:00

clock-img

nadez vera ljubov

pencil-img

185

Sole честитки. И тебе четврто ивф среќно како ѝ мене. На некој после 13,после 8 важно има успех, ќе биде кај сите само трпение и без нервоза. Сега уживај и чувај се. Имај најлесна бременост

clock-img

22.09.2015, 17:52

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Фала ви за честитките, на сите ви ја пожелувам оваа радост што побрзо да ја доживеете user posted image ,сите една по една да се редите на розевиот список. user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.09.2015, 19:12

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

SOLE честиткииииии имај лесна бременост
Инаку утре сум на преглед кај др да види до каде сум и да ми казе од кога да почнам со терапија

clock-img

22.09.2015, 19:33

clock-img

Bea

pencil-img

394

Sole, generacijo user posted image , cestitki!
Prekrasno e ova custvo i ti posakuvam sekogas da si vaka srekjna i samo radosti da spodeluvame!

clock-img

23.09.2015, 10:57

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Sole честитки и официјално сегаuser posted image user posted image user posted image

clock-img

23.09.2015, 13:31

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

......Инаку утре сум на преглед кај др да види до каде сум и да ми казе од кога да почнам со терапија

sasaiciko, те чекаме да ни кажеш како ќе одиш со терапијаuser posted image user posted image

Vesnik, milasteve, останатите каде сте, кога почнувате?

Верувај во чуда!

clock-img

23.09.2015, 14:32

clock-img

nataly86

pencil-img

534

Sole честиткии user posted image user posted image user posted image user posted image висока бета валјда две user posted image user posted image user posted image ајде со лесно и уживај во бременота

На сите на списокт многуууу среќааа

clock-img

23.09.2015, 16:13

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

SOLE честиткиuser posted image user posted image user posted image Имај си лесна и најубава бременостuser posted image user posted image После неколку дена отсутност од Рингераја,читам прекрасни вести!!! Ајде нека се зголемува списокот наuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

clock-img

23.09.2015, 22:18

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Devijki do koga se zama terapijata sto ja imame posle transfer? Mene mi rece da si prodolzam se isto ovie dve nedeli duri da idam na kontrola za exo, ama si mislam ova estrofemot nesto da ne mi steti?

clock-img

24.09.2015, 06:31

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Ne celo vreme se zema istata terapija ne se sekiraj poslusaj go doktorot

clock-img

24.09.2015, 08:49

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

SOLE, продолжи си ја целата терапија како што ти рекле, без гајле. Уживај си user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

24.09.2015, 10:58

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Sole јас сега гледам user posted image дојде и твојот ден конечнооо, да си имаш нај најубава бременост, здрави прави дечиња user posted image по бетава и јас мислам близначиња се user posted image честитки уште еднаш user posted image

clock-img

24.09.2015, 11:14

clock-img

nadez vera ljubov

pencil-img

185

Sole пошто и јас бев кај петановски естрофемот ми го прекина кога слушнавме срцева акција на бебушката, а тоа беше во 8ма недела, криноне вагиналните до 18 недела

clock-img

24.09.2015, 11:15

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

MNOGU SUM ZAGRIZENA user posted image piev Ya3 i vcera go ispiv poslednoto rozevo apcenece i sega denes belo a takvi 4 ima a trebase do sega da dobijam ciklus zosto treba da pocnam so Menopur da se bockam eeeej marfiiiii bas koga treba da dobijam ne mi doaga na vreme a poslednite dva ciklusi dodeka gi piev rozevite ke dobiev user posted image se da pravam da cekam uste denes i da se javuvam utre kaj sestrava ili...? Vi sto bi napravile da ste na moe mesto?

clock-img

24.09.2015, 11:29

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Pinki30, знае да доцни мензис, немој одма да паничиш терапијата некогаш знае да поремети малце, ако ептен си загрижена јави се кај сестрата, но знам дека треба многу да ти доцни за да ти стават некои инекции да добиеш... во секој случај има решение за се, немој да се секирашuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.9.2015 11:30:01 >

Верувај во чуда!

clock-img

24.09.2015, 11:56

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Pinky почекај уште малку и без паника. Тебе всушност не ти ни доцни туку можеби тек сега организмот ти се навикнал на контрацептивот и јајниците се доволно смирени за да може да ја испиеш целата доза па тек тогаш да добиеш. Ако мене ме прашаш ова е добар а не лош знак. Телото си реагира соодветно на терапијата ќе ја добиеш цела кутија па ќе добиеш. Потоа на 3 ден од циклус одиш на мерење естрадиол па тек после тоа почнуваш со стимулација. Ајде без гајле и со лесно.

clock-img

24.09.2015, 15:34

clock-img

цвет

pencil-img

26

Zdravo devojki eve jas posle nekolku meseci pauza povtorno pocnuvam. Cestitki do site sto uspeale. Imam nekoj problem macnini,glavobilki.

Da ve prasam nekoj sto piel klomifen dali imal macnini, losenje, glavobolki i dr. Jas se imam neznam dali e normalno.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.9.2015 15:54:26 >

clock-img

24.09.2015, 15:58

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Цвет добредојде назад. За кломифен имаме ТЕМА и искуства, знае тој да направи такви реакции.

А зошто кломифен за ИВФ? Кај кој доктор си?

Верувај во чуда!

clock-img

25.09.2015, 14:48

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Pinki30, знае да доцни мензис, немој одма да паничиш терапијата некогаш знае да поремети малце, ако ептен си загрижена јави се кај сестрата, но знам дека треба многу да ти доцни за да ти стават некои инекции да добиеш... во секој случај има решение за се, немој да се секирашuser posted image

Se javiv kaj sestrata mi rece deka otkako ke gi ispijam i placebo belite tebletki a imam uste 2 ke cekame od 5 do 7 dena ako i tie denovi ne dobijam treba povtorno da im se javam pa da mi kaze sto ponatamu....Zagrizena sum od pricina sto trebase da pocnam so menopurot na 2 den od ciklus vekje inekciite mi se doma i da pocnam vekje so podgotovki za ivf no taka treba da bide...Moze i kvisko e vo pravo sto jajnicite mi se naviknale a prethodnite dva ciklusi mi bea porano dojdeni i oskudna menstroacija imav no ok ke cekam ... mene strav me fati da ne treba uste edno paketce Ya3 da ispijam zosto 4-to mi e i puknav vekjeuser posted image

clock-img

25.09.2015, 16:11

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Да, Пинки30 затоа ти реков треба прво да завршиш со апчињата, па да дојде, мене ми дојде два дена порано, а на некои рингерајки подоцна им доаѓа имаме тука искуства. Но за боцкање со менопур мора на 2 ден циклус да ти испитаат естрадиол, па после да се боцкаш.

не се секирај, терај ја постапката и известувај не.

Другите што правите? Анна78, евокси?

Верувај во чуда!

Последни статии

article-img