cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

25.09.2015, 17:16

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

SOLE user posted image user posted image user posted image cestitki i so lesno user posted image

clock-img

25.09.2015, 20:45

clock-img

Anna78

pencil-img

102

Jas sum dobra user posted image , odmaram, no si se razdvizuvam niz doma, a od utre zdravje ako ne vrne planirame so maz mi da si se prosetame malku, oti denes me fati veke nervoza doma, obicno ne sum tip sto sedi doma, pa denes bogami me fatija nervite, potocno promeni vo raspolozenieto, de se smeev, de mi se placese, cudno, pa sega imam griza na sovest sto bev napnata, bas koga treba da bidam smirena. Ama sto e toa e. Hormonite si go pravat svoeto i imaat vlijanie kolku i da sakame da se kontrolirame user posted image user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

clock-img

25.09.2015, 21:36

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Devojki dobiv vo 21:30 kako se racuna za prv den ili??? Znam deka ako e posle 17h se racuna duri sledniot den kako prv taka li e ili gresam zosto na vtor den treba da pocnam da se bockam menopur

clock-img

25.09.2015, 23:19

clock-img

Среќичка

pencil-img

108

Пинки и јас добив вечерва. Броиш од утре.

clock-img

26.09.2015, 10:21

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Sega pa sabajlevo vrtam kaj dvete sestri nikoja ne mi kreva user posted image neznam dali treba estradiol da mi merat na vtor den pa tek togas da pocnam da se bockam taa nisto ne spomna togas inekciiite mi gi dade samo mi kaza koga ke dobies javini se i od vtor den pocnuvas so bockanjeuser posted image i ako do vecer ne mi krenat neznam sto da pravam???

clock-img

26.09.2015, 10:59

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Аннa супер шеткaј релaксирaј се. Штo примaш терaпијa? Среќичкa кaј кoј дoктoр си? Пинки oди денес дa те бoцнaт, лaбoрaтoријaтa вo Ремедикa не рaбoти вo неделa.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

26.09.2015, 15:51

clock-img

evoksi

pencil-img

36

И јас сум добра, трансферот беше во средата и од тогаш сум дома и чекам да помине времето user posted image . Читам книги, ќе изгледам по некој филм и така. Денес веќе не лежам, а од понеделник тргнувам на работа. Имам малку проблем со одење во wc, па ако знае некој лек за тоа да ми пише.
Со среќа на сите што сега почнувате!

clock-img

26.09.2015, 21:56

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Evoksi, со срекичка и да знаеш дека среда е среќен ден. А за столицата јас предходното ивф имав таков проблем сум слушнала дека терапијата го предизвикува тоа и сега си се припремав со суви сливи а исто така и компот од сливи, свежи круши, на сабајле, па пробај. Несмееш банана оти од неа запек се добива.
Анна со среќа и натебе, ве чекаме сега вие двете да ни се пофалите со user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.09.2015, 21:59

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Pinky ти што направи? Ги доби ли во ремедика,што ти кажа сестрата?

clock-img

27.09.2015, 09:55

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Pinky ти што направи? Ги доби ли во ремедика,што ти кажа сестрата?

Da ja dobiv sestrata i mi kaza bidejki sum dobila kasno vecerta se racuna prv den(sledniot) znaci vo mojot slucaj sabota a vtor nedela t.e denes vo 17 h pocnuvam da se bockam rece nema potreba od merenje na pocetok na terapija bidejki si so kratok protokol i so pcosuser posted image ja videl listata i toa mi go kaza jas potencirav za merenje estradiol no rece nema potreba ti si so Ya3 dolg period i Petanovski zapisam 5 dena po 3 inekcii menopur i vo petok da odam da mi izmerat estradiol i da me videl na exo doktorot
Pa so Gospod napred da bide se vo red da reagiram na ovaa terapija da ima zdravi j.k so lesnoooo neka mi e user posted image

clock-img

27.09.2015, 11:58

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Цвет имaме Темa зa ИВФ нa прирoден циклус oкoлу 50-60 000 денaри е oтприликa.

Пинки сo леснo и те чекaме кoгa пункцијa.user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

27.09.2015, 19:59

clock-img

Anna78

pencil-img

102

Loveableme, ја примам истата терапија како и претходно, естрофем, утрогестан, фолна киселина, аспирин100 и фраксапарин од 0.4 (единствено дозата ми ја зголеми малку). Инаку, сум добра, се движам, на работа не одам бидејќи ми останаа доста денови од одморот, но си излегувам да си прошетам надвор, само шшто времево баш не дозволува. Но, денес нешто почна да ме наболува стомак и јајници, а истите симптоми ги имав и во претходните ивф и тоа точно од 7-от ден ми почнуваа, па малку се разочарав, но што е тоа е, здравје само.

clock-img

28.09.2015, 09:34

clock-img

Biba818

pencil-img

43

Dobro utro:-)
Anna78, nema razocaruvanje ,kje bide ,samo pozitivna misla i kje se raduvas za nekoj den:-). Evoksi srekjno i kaj tebe.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 28.9.2015 13:52:18 >

clock-img

28.09.2015, 13:53

clock-img

pcelka3

pencil-img

73

Zdravo rr me nema na forumov ama pak ve sledam ve citam bidejki imam macnini nemozam da sedam mnogu na kom vo pocetokot trebase poveke da lezam itn pa sega vidov deka ima novi trudnici pa resiv da vi pisam i da posakam da bide so lesno i so zivot bog da ne cuva site vi posakuvam ubav den i se najubavo i na site vas koi ke pocnete postapka vo idnina .

clock-img

28.09.2015, 13:55

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Anna78 немој однапред да си судиш дур не дојде денот за тест. Јас мислев прошлиот трансфер со смрзнати само прогестерон примаше, а не естрофем или нешто сум се збунила?user posted image Евокси, со лесно и тебе, те чекаме заедно со Анна78 со убави вести. Мимиџон, сашаичико, весник, миластеве, да кажете до каде сте, дали ќе почнувате нареден период? Скајдајвер исто дали ќе ни се приклучи пак?

*******2015*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
00.09- Anna78- трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)

00.10- Pinky30 - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.10- mimidjon - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.10- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (Трпчевски, Плодност)

00.10- sasaiciko-- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.10- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.12 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

21.09-evoksi= пункцијa=24.09=ЕТ
21.09-Anna78= FET

=========================

05.10-Анна78=ТЕСТ
08.10-evoksi=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image srekna2user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image lanicka30user posted image SOLEuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 29.9.2015 13:39:47 >

Верувај во чуда!

clock-img

28.09.2015, 14:02

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: pcelka3
Zdravo rr me nema na forumov ama pak ve sledam ve citam bidejki imam macnini nemozam da sedam mnogu na kom vo pocetokot trebase poveke da lezam ....

pcelka3, едно или две се, беше на контрола и ехо?user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

28.09.2015, 16:29

clock-img

Anna78

pencil-img

102

Во право си Loveableme не треба да се замарам многу, ама пуста мисла . . .
Инаку, и минатиот пат ми беше иста терапијата и естрофем и утрогестан, само фраксипиринот ми беше со помала доза, 0,3 мислам.

clock-img

28.09.2015, 17:59

clock-img

весник

pencil-img

366

тука сум...Ве читкам одвреме навреме...искрено малку паузирав и од разговори за ивф...појма немам кога ќе почнам...ама до нова година секако,оти дотогаш ми е ваучерот-))))))) па ќе морам сакала или не....ќе ве известам секако...ама октомври сигурно нема да биде...планирам ноември,а најкасно декември,а дотогаш сите вие што чекате да ме мотивирате и да ме наполните со убава енергија....ете тоа посакувам...поздрав до сите!!!!!

clock-img

29.09.2015, 13:40

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Весник, кога ќе решиш тогаш, тука сме што ти треба. user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

30.09.2015, 15:55

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

СОЛЕ Честитки и од мене со лесно да си ја поминеш бременоста и да не чекаш во труднички муабети user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.10.2015, 08:54

clock-img

evoksi

pencil-img

36

Здраво девојчиња, прво да кажам, фала Ви многу многу за подршката и за искрените желби :)
Јас сум добра, до душа синоќа цела ноќ се измачував со глупости ама тоа е, сите поминуваме низ исто.
Денес ми е 8ми ден од трансфер, а вчера се осеќав цел ден како да ќе добијам секој момент, стомакот веќе не ми е потечен и престанаа да ме болат градите. Знам дека и првиот пат кога беше успешно исто така се осеќав некаде околу 7-8 ден, ама пак вториот неупешен пат исто престанаа да ме болат градите околу 7-8 ден.
Сега сум целата збунета user posted image
Среќа што имам многу работа на работа и немам време да мислам на тоа, ама па после кога ќе дојдам дома почнуваат да ме напаѓаат бубачките :)

Anna78 како си ти?

clock-img

01.10.2015, 15:22

clock-img

Bea

pencil-img

394

Evoksi, батали градите :)
Мене исто така ми беше, првата недела по трансфер изразито ме болеа, за втората скроз да престанат.
Дури и во првите недели од бременоста и се секирав, зошто секаде наидував на коментари како осетливи и болни гради се најизразен симптом во рана бременост, а јас само понекогаш ги осеќав и не ми беа нешто посебно болни.
Ете кај мене испадна дека градите и симптомите воопшто немаат врска. Бубачки сите имаме - тоа е неизбежно. Ајде со лесно и да се пофалиш наскоро со user posted image user posted image

clock-img

01.10.2015, 16:01

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

evoksi, со лесно, сите не маваат бубачки дури сме во исчекување знаеме како ти е, но со тебе сме и како што и Беа и другите пишуваат нема симптоми кај секоја жена е различно. Те очекуваме наскоро со убави вестиuser posted image

Верувај во чуда!

clock-img

01.10.2015, 19:59

clock-img

Anna78

pencil-img

102

Евокси, низ истото и јас поминувам, па затоа си ќутам, подобро да не зборам user posted image Бубачки милион, ајде претпладне брзо поминува ден, ама попладнето веќе потешко. Читам книги, гледам „Два и пол мажи“ колку да се посмеам и да не мислам на ова колку што можам. А како се ближи време за тестот се потешко ми паѓа, ама тоа е. Господ веќе ги скроил работите, па ќе си биде тоа што треба да биде мислеле ние или не user posted image . user posted image

clock-img

02.10.2015, 10:57

clock-img

Biba818

pencil-img

43

Ajde dve idni mamicki,vaka da ve narecam za da
bide, I kje bide ,kje vidite ,samo opushteno i pozitivno
Ve cekame so najubavi vesti