cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

09.10.2015, 12:53

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Mi javija deka 9 se oplodile i ke gi sledat denes i utre kako se razvivaat i utre ke se javat da kazat kakva e sostojbata i koga ke bide ET.Se osekjam pozitivno daj boze da me drzi ovaa misla i daj boze da bide se vo red

clock-img

09.10.2015, 14:16

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Pinky30, супер вести, браво за јајце клетките! Нека растат и нека се развиваат правилно, па наскоро кај мама во меше user posted image
Имаш во план замрзнување на остатокот? Имаш убава бројка, штета е да не ги зачувате за иднина, да не се подложуваш на стимулации.

Во однос на муабетите за сестрите и променетиот став по бременост, јас не сум го забележала тоа. И претходно, и за време на бременоста, сестрата на докторот беше подеднакво професионална, коректна и пријателски расположена - дури и дополнително ме штедеше и штитеше кога бев огромна и одев на прегледи. Можеби е случајност, ме верувам дека е нешто намерно.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

09.10.2015, 15:31

clock-img

Bea

pencil-img

394

Pinki30 - одлични вести. Ако имате услови, обавезно размислете за замрзнување.

Anonimen, не се разочарувај пред време за трансферот со замрзнати. И јас сум еден од примерите што останале бремени со FET. Поради хиперстимулација не смеев да направам трансфер истиот циклус кога ми беа стимулациите и моравме се' да замрзнеме. Наредниот циклус имав трансфер на 2 смрзнати бластоцисти и останав бремена.

clock-img

09.10.2015, 15:52

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Evoksi, фала ти за убавите зборови. Пинки30, среќно те чекаме кога трансфер, размислете и за смрзнувањеuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

09.10.2015, 18:49

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Devojki kazete mi dali vas ve bolese den posle punkcija kaj popakot vo toj del i zeludnik dali ve bolese...cel den edvaj izdrzuvav i morav ranitidin da se napijam nisto loso ne storiv?

clock-img

10.10.2015, 11:05

clock-img

Bea

pencil-img

394

Pinki нормално е да имаш болка во долниот дел на стомакот. Јајниците се иритирани, си реагираат. Желудник мене не ме болеше, ама тоа може и реакција на анестезијата да е. Не верѕвам дека лошо си направила со ранитидинот, пробај и со чаеви да се потсмириш ако имаш тегоби - нане, камилица- нема штета од тоа.
Ќе биде добро!

clock-img

12.10.2015, 16:11

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Devojki utre vo 13:30 mi zakazaa transfer...dva dena po red mi kazaa deka se 9 oplodeni i deka gi sledat i deka gi cekale da stanat blastocisti....Ako ima za zamrznuvanje obavezno ke se snajsam i ke zamrznam...Bolki vo jajnicite imam uste no so pomal intenzitet...Daj Boze utre so lesno da pominam da ja izdrzam polnata besika....Cim zavrsam ke vi pisam...Mi gi vrakjaat na 5-ti den od punkcija

< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 12.10.2015 16:13:08 >

clock-img

12.10.2015, 16:42

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Pinky со среќа утре. Сгискам палци за висока бета. Со блаатоцисти имаш супер шанси за успех. Тоа што ќе остане смрзнувајте.

clock-img

13.10.2015, 09:11

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Pinky30, среќно и се најубаво, пиши кога ќе помине трансферотuser posted image user posted image . За сите кои ве интересира, повеќе информации за смрзнувањето и ембриотрансфер со смрзнати ембриони кликнете ОВДЕ.

Верувај во чуда!

clock-img

13.10.2015, 11:11

clock-img

Biba818

pencil-img

43

Srekjno Pinky30,ti ja pustame cela srekja za visoka beta po dve nedeli

clock-img

13.10.2015, 18:22

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Devojkiiiii popladnevo mi bea vrateni 2 blastocisticni embrioni.Petanovski bese zadovolen od endometriumot,jajnicite i embrionite i da se nadevame na uspeh.Mi kazaa na tret den da mi zemat krv za krvna slika dali na nekoja i barale toa? Inace istata terapija mi ostanuva i so gospod napred da se raduvame za 2 nedeli ;-) fala vi na poddrskata

clock-img

13.10.2015, 19:01

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Devojki na denot na punkcijata mi zastude i odma do vecerta nosot mi se zatna imam problemi so sinusite vaka koga ke me fati samo fliksonaze mi pomaga no sega nesmeat kortiko imaa no pred ET stavav Benil no i toa veke nesmeam i Sinomarin mi rece Dr.da kupam no i toj momentalno me otzadnuva sto da probam? Inhalacii pravev i beter se fakjam :-(

clock-img

13.10.2015, 22:19

clock-img

Bea

pencil-img

394

Nisto pinki, sega samo cajcinja, limon, vitamini i kapki na baza na morska voda/sol. Odmaraj domce, ke pomine za den dva. Inaku za krvnata slika, jas pravev posle punkcija, ama kaj mene imase hiperstimulacija, pa toa bese za sledenje na sostojbata.

Ne se grizi, znaat doktorite sto treba kaj koj pacient. Cuvaj se i da ne izraduvas za 2 nedeli!

clock-img

14.10.2015, 12:11

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Pinky и јас имам проблеми со синусите и дај боже да не ти поминат во следните 40 недели. Јас сеуште сум затната зашто во бременост отекува слузокожаа зради хормоните.
Бев и на оториноларинголот и од таму добив препорака да ставам Марисол капки по три пат дневно. Не поминува одма ама помага колку толку. Исто и инхалации со камилица. Плус пиење чајчиња и лимон. Толку можеш да направиш ништо повеќе.

clock-img

14.10.2015, 14:23

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Pinky30, само природна терапија капки со солена вода, друго баш и не се препорачува овој период. Другите до каде сте? Сасаицико, мимиџон? Аличка, кај кој доктор си?

*******2015*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.10- Pinky30 - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
06.10- alicka почеток со терапија (Трпчевски, Плодност)
00.10- mimidjon - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.10- sasaiciko-- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)

00.10- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.12- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (Трпчевски, Плодност)
00.12 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.10-Pinky30= пункцијa=13.10=ЕТ
22.10-mimidjon= пункцијa=25.10=ЕТ

=========================

27.10-Pinky30=ТЕСТ
08.11-mimidjon=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image srekna2user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image lanicka30user posted image SOLEuser posted image evoksiuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.10.2015 15:01:03 >

Верувај во чуда!

clock-img

14.10.2015, 19:51

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Јaс вчера бев нa лекaр 11 ден oд циклус имaм фoлекули нo мaли се ми гo згoлеми фoстимoнoт примaв 2 сo 1 вoдичкa a сегa 3 сo 2 вoдички,суперфaкт 0,3 oстaнувa вo петoк пaк нa преглед ке испитaме хoрмoни и пaк фoлекулите дa видиме дaли се пoрaснaти,ендoметриум 4 мм беше.Нaј рaнo пункцијa недела или пoнеделник aли кoлку ми е стрaв oд тaa aнестезијa уффф .А зa кaпките и јaс мислам нешто тaквo ,Мaрисoл види имa пoвеке видoви aквa јaс имам користенo и тoј инхaлaтoрoт зa нoс сo ментa мислам смееш.Сo среќа нa сите .

clock-img

15.10.2015, 09:28

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Мимиџон, со лесно, ќе биде некогаш во текот на стимулацијата се менуваат работите и ќе имаш фоликули, а ако немаш многу, да речеме ако имаш добри 4-5 фоликули, барај без анестезија да ти прават, не е многу страшно. Те чекаме со нови вестиuser posted image

Верувај во чуда!

clock-img

15.10.2015, 14:49

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Denes izlegov na tret den za krv da mi zemat i sube nekoe me fati :-( deka tret den od transfer a 7 den na embrioncinjata...a Embriologot mi kaza od 5-8 den se implantirale i zatoa tie denovi odmaranje lezenje..No ako e strasno sigurno nemase da mi kazat da iskocam od doma do kaj maticnata a na 2 min.mi e od doma i toa so kola bev a doma ne sakaa da mi dojdat deka samo za nepodvizninlica doagale...sega imam bodezi vo desen jajnik minimslni i kratkotrajni dali vie ste imale vaka? Zagrizena sum

< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 15.10.2015 14:51:58 >

clock-img

15.10.2015, 16:24

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Pinky ич без гајле. Не е страшно малку и да се раздвижиш повеќе крв во матката така ќе си имаат ембриончињата. Бодежи и болкички сњ јавуваат и не е ништо страшно. Јас неколку дена пред бетата имав и нешто налик на меструални болки па бидна.

clock-img

16.10.2015, 17:22

clock-img

mimidjon

pencil-img

126

Здравo девoјки ,денес бев нa мерење фoлекули нo мали се уште знaчи трaнсфер немa вo недела дури рече средa ...вo пoнеделник пaк ке oдaм истo хoрмoни и мерење фoлекули дa видиме дaли пoрaснaле ми кa згoлеми дoзaтa нa 4 фoстимoн a суперфaктo си oстaнувa 0,3 другo немам терaпијa и стрaтегијa oд дoктoрoт...мaлку сум замисленa дaли ке пoрaснaт a ги имa oкoлу 10 фoлекулчињa

clock-img

16.10.2015, 20:40

clock-img

Bea

pencil-img

394

Pinky, bez gajle. Jas na 5-ti den od transfer veke na rabota pocnav da odam najnormalno. Bezbedni si se embrioncinjata kaj mama :)
Mimijon, srekno i na tebe, a za anestezijata veruvaj ne e nisto strasno. Bukvalno kako koga zaspivas i se budis.
Jas se smeam stalno za edna slucka koga se budev posle histerotlskopijata - me bea pokrile so prekrivac, imav kislorodna maska - koga se razbudiv - toplicko, gradite polni kislorod, meraci :)
Ajde srekno i pozitivno na site!

clock-img

18.10.2015, 12:58

clock-img

alicka

pencil-img

11

Кај таше сум плодност. Од вчера почнав со мерионалите.. За синусите и ушите имам кортико спреј па сега прочитав нетреба а спрејот треба да го користам уште 5 недели.. Е сега незнам шо да правам да го прекинам веднаш или да чекам со др да се консултирам

clock-img

18.10.2015, 18:54

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Alica jas gi prasav dali moze da prskam Fliksonaze i mi rekoa nikako kortiko za vreme na stimulacii i posle ET prasaj ti sepak DR.sto ke ti kaze...no Petanivski ne mi dozvoli duri ni Benil a tie sepak se lokalni no ne smee da se koristi..

Inace denes mi e 6 den i na dva pati imav kratki ne jaki bolki ko menstroalni toa e mnogu rano za ovie simptomi neli?
Planiram utre da iskocam malce vie sto vikate? A vo vtornik sum pak na zimanje krv za krvna slika...glavobolki imam povtorno denes 3 dena raat bev no eve pak denes vie ste imale li glavobolki...Znam deka individualno se simptomite no sepak me interesira ;-)

clock-img

18.10.2015, 23:17

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

RR-ki vo ReMedika test za bremenost so beta hcg e 790 den.dali znaete kolku e vo Adrialab,Avicena ili nekoja druga laboratorija zosto test za bremenost neli vo vaucerot vleguva no vo privatnive ne bilo taka pa me interesirase kolku e na drugi mesta.Fala vi odnapred

clock-img

18.10.2015, 23:40

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

приватно е сегде таа цена, во адриалаб можеш со упат од матичен гинеколог да направиш, 100 денари е :)