за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Мимиџон, те чекаме со нови вести! Аличка со лесно за 10-тна дена очекувај пункција, известувај не . Пинки, можеш на државно или во Адријалаб да правиш тест, тој не е покриен од ФЗО.
19.10.2015, 19:39
mimidjon
126
Девoјки ,четврток пункцијa,примaв уште денес фoстимoн и суперфaкт,утре сaмo суперфaкт и вечертa стoп инекцијaтa.Дo кoлку чaсoт не јaдевте пред пункцијa,нешто oпшт сoвет ве мoлaм кaкo зa првпaт чoвек штo oди ,штo би билo нaјвaжнo.Среденa се сa бидaм тoa знaм...другo ништо незнaм... oвa ми е нaјтешкиoт дел ,бaрем тaкa мислам пoсле зa пункцијaтa ке си гo гaлкaм мешкo сo ембриoнчињaтa
20.10.2015, 08:09
SOLE
514
Mimidjon, со среќа на пункција, нека извадат убави квалитетни јајце клетки, мене во Ремедика ми рекоа после 18 часот ништо да не јадам, и го ставив тоа чепчето незнам дали и во Систина даваат, тоа е за да те прочисти да идеш во wc,друо ништо посебно, биди си смирена и опуштена нема од што да се плашиш. Со лесно па чекаме убави вести.
20.10.2015, 10:06
LoveableMe RR
5035
mimidjon, среќно и со лесно, не треба посебни припреми, само да си средена долу , во Систина не даваат чепче барем јас кога бев, добро е да не јадеш ништо претходната вечер после 18.00-19.00 часот. Пункцијата кратко трае, и дури да трепнеш си во соба, ќе одмараш малце и те пуштаат дома. Пиши ни како ќе пројдеш.
20.10.2015, 10:09
kapina
4327
Ne davaat cepce vo sistina
20.10.2015, 15:46
mimidjon
126
Не девојки,не даваат чепце да не е проблем тоа,јас можам да си купам ако има во аптека но да не згрешам нешто
20.10.2015, 17:14
pcelka3
73
LoveableMe si mi pisala poodamna ama sega vidov pa da ti odgovoram deka dve nosam odam na kontroli pravevme priska i skrining doktorot kaza deka dobro si napreduvaat gospod sekade da pomogne eve sega pak treba da pojdeme na krajot od mesecov vi posakuvam sto poskoro i vie da se izraduvate so novi vesti toa od srce vi go posakuvam pozz
21.10.2015, 11:11
LoveableMe RR
5035
mimidjon, не се замарај секоја болница има свој начин на работа. Пчелка душооо, со лесно и пишувај ни во темите за бременост и кога ќе знаеш за полот на бебињата.
Пинкѕ30, како си, како ти оди, почна да шеткаш?
21.10.2015, 17:05
Pinky30
462
Da da pocnav da iskacam so kola do nekade i na pravo odenje popoleka...Inace vcera se slusnav so sestrata na Petanovski da i gi kazam rezultatite od krvnata slika i rece deka se dobri i me prasa koj den mi e i kazav i rece mozes vo petok test da napravis nemoras da cekas do ponedelnik...Pa vo sabota ke odam vo Avicena da mi zemat krv i so gospod napred...a vo petok mi e 12 denCudno mi e sto nemam nikakvi simptomi ovoj pat ni gradite me bolat nisto....me fakja fufka malce i strav od rezultatoto no mora pozitivna misla kako i da Back up imame so zamrznati 7 embrioncinja pa gospod da ne izraduva sto poskoro
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 21.10.2015 17:06:44 >
22.10.2015, 10:41
LoveableMe RR
5035
Пинки30, те чекаме утре со убави вести.
Мимиџон, како помина? Аличка и сасаицико, како ви оди, одамна не сте пишале?
22.10.2015, 14:42
mimidjon
126
Срцкии јaс oдличнo пoминaв 22 јaјце клетки, рекoa некoи се пoслaби немa дa преживеaт,зa првпaт супер беше, сaмo сегa мешкo ме бoле.Сaмo исклучиво прoтеини сега да јaдaм,штo би ми препoрaчaле. Зa трaнсферoт уште незнам нo утре другиден ке знaм.Ви благодарам нa поддршкатa 😘😘😘
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.10.2015 14:55:25 >
22.10.2015, 14:59
LoveableMe RR
5035
Mimidjon, одлични вести, одмараj мешко и јајниците ќе те болат уште некое време. Пиј Изо-спорт по 2 литра дневно, го има во поголемите супермаркети, за полесно да поминеш и да ти се намали болката. Колку инекции примаше на ден, фостимони така? Имаш многу јајце клетки, што е добро. Трансфер најверојатно 24 или 25-ти, Систина обично работи со 3-дневни ембриони.
Повеќе протеини тоа сите викаат за ИВФ, ембрионите сакале протеини, имаме и тема и искуства ТУКА, а пиши и за замрзнување дали ќе ти предложат и колку ќе платите ТУКА.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.10.2015 15:00:03 >
22.10.2015, 15:39
mimidjon
126
Дa фoстимoн примaв ,млaдa сум мoже зaтoa тaкa ми извaдијa тoлку a нели дијaгнoзaтa ни беше aзoспермијa.Фoстимoн пoчнaв сo 1 нa ден 1 другиoт ден,знaчи 1,1,2,2,2,3,3,3,4,4,4,4 пoследнaтa 4 не сум сигурнa .И сегa ми дaдoa вaгинaлети Gel Crinon8%,тaб.decortin,таб.aspirin 100 и фемибиoн нo јaс веке гo пијaм .Сo Срекa нa сите јaс ке си ги чекaм мoете убaви ембриoнчињa 😄😃😃
23.10.2015, 11:40
mimidjon
126
од 22 јајце клетки 17 биле добри а 13 се веке малечки ембриончиња ,колку што ке има за замрзнување ке пишам во соодветната тема многу сум срекна барем денес заслужувам да се опуштам малку и да се спремам за доагање на ембриончињата
23.10.2015, 14:09
virgo
137
Zdravo devojki
Eve me i mene so VTORO NEUSPESHNO IVF.
Mnguuuu sum razocharana zatoa shto prokrvarev na 9-ot den od transfer i nemam nikakov odgovor zoshto se sluchi toa taka. Ovoj pat celo vreme lezev za razlika od minatiot pat kog bev poaktivna a togash prokrvarev na 12-ti den.
Za tret obid se razmisluvam da ja smenam bolnicata pa ve molam za predlog za bolnica i za IVF doktor
Pozzzzz ve
23.10.2015, 15:50
LoveableMe RR
5035
Mimidjon, oдлични вести пиши кoгa трaнсфер. Виргo, мене ми се случи истoтo.Кaј кoј дoктoр беше дoсегa, зaбoрaвив?
23.10.2015, 18:34
mimidjon
126
virgo,мислам во ремедика кај хаџи лега беше, миличка не се разочарувај едноставно свати како така требало да биде може баш трета срека ке биде таа што се чека.За клиника незнам многу оваа новата ја фалат баш една ченичка брзо остана од таму new born -е клиниката ,или пак во систина кај лазаревски или ивановски незнам отиди на консултации јас би менела еднаш да не ја погоди докторот терапијата е ок но 2 пат треба да успее.Смени види кој повеке ке ти остави впечаток.
23.10.2015, 19:25
virgo
137
Znam deka mnogu od vas odat vo razlichni kliniki. Ke ja napisham terapijata shto ja primam posle transferot me interesira vie shto ne ste vo Remedika dali ja primate istata terapija odnosno dali site kliniki ja davaat taa terapija 1.aspirin 100 2.estrofem 3.tifol 4.deksametazon 5.krinon gel Se izvinuvam ako sum off topic no me interesira dali e taa terapija ista vo site kliniki.
23.10.2015, 19:39
mimidjon
126
Јaс би ти кaжaлa зa пoсле пункцијa штo ми дaдoa : Декoртин aпченцa пoлa сабајле пoлa зa 12 чaсa знaчи вечерт, Кринoн гелoт пo 1 aпликaтoрче нaвечер, Аспирин 100мг пo еднo нa ден , Вo неделa или пoнеделник ке сум нa трансфер пa ке ти кaжaм штo ми дaле.Мислам не е oд гoлемa важност дaли пешaчиш или мирувaш,сaмo некoјa настинка или грип дa не фaтиш,aјде не се нервирај ништо немoжеш дa прoмениш ,минaтoтo е минaтo и тaму oстaви гo.Ке ти пишaм секaкo
23.10.2015, 19:53
virgo
137
prashuvam zoshto mislam deka pred se sekoj oragnizam razlichno deluva na terapiite shto gi prepishuvaat i ne sum bash sigurana vo terapijata shto ja dava remedika zatoa. a isto taka mislam deka vo terapijata treba da ima i neshto za opushtanje na organizmot. po shema da se pie minimalna doza na prirodna baza ili slichno zatoa me interesirashe a inaku po punkcija vo remedika na predhodnoto shto go pishav ima samo plus doksicilin (vibramicin) koj go piesh po shema t.e. denot na pukcija vecherta piesh edna kapsula i narednite dva dena 2x1 kapsula i tolku gi prekinuvash A ostanatoto do beta HCG so toa shto deksametazonot e: 3 dena 3x1 2 dena 2x2 i do betata 1x1 estrofemot posle den na punkcija pa do beta 4x2 tifolot i aspirinot 100 posle den na punkcija do beta 1x1
24.10.2015, 13:10
mimidjon
126
Oвa е oд бугaрски сaјд и бугaрскa бoлницa зa oплoдувaње,прoчитaј вирџo ,пишувa декa се дaвaт инекции зa oпуштaње.
nadezda bg
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 26.10.2015 12:47:42 >
24.10.2015, 17:41
kapina
4327
Jas planiram zdravje boze po mitrovden da odam kaj edna doktorka od bugarija koja doaga ovde vo strumica i prave ivf vo bugarija da se sovetuvam cisto onaka edna konsultacija da vidam sto ke mi kaze za mojot slucaj pinky ajde te cekame da ne izraduvas
24.10.2015, 21:43
mimidjon
126
Имa ли некoј искуствo сo издувaнo меше пo пункцијa и незнам oдвен тoј симптом друг немaм се мислaм дaли е хиперстимулaцијa хмм незнам???
24.10.2015, 22:39
Kvisko
1325
Virgo mila poveke sreka nareden pat drugo ne znam sto da kazam. Inaku i vo Remedika ne e ista kaj site. Jas nemav deksametazom i krinon po transfer. Primav dabroston i utrogestan. Taka sto ubavo vidi so lekarot sto e i kako e pa potoa menuvaj. Kako sto gledam i mimidjon ima ista terapija so tebe vo druga klinika. Ednostavno treba da se vidi sto e i kako e. Mimidjon jas so 22 izvadeni kletki imav hiperstimulacija i transferot mi go ododlozija za nareden ciklus ama simptomite se bolku vo stomak i jajnici i poduen stomak ne izdishan. Stom doktorot ne ti spomnal nisto uste na denot na punkcija verojatno ne e toa. Kaj mene odma se znaese. So sreka i so lesno na transfer.
24.10.2015, 22:50
virgo
137
Definitivno reshena sum da ja smenam klinikata Zoshto i pri prvoto neuspeshno IVF barav da mi prepishat neshto shto bi potpomognalo matkata da moze da se prilagodi za vtoroto IVF no mi rekoa samo folna kiselina da pijam i nishto drugo. Poradi cin-ot shto go imav jas i vaka i onaka pijam folna kiselina. Inaku znaat deka imav cin i deka imam laserska intervencija za toa.
Samo malku da se stabiliziram pshichki i planiram da zakazam vo Sistina kaj Ivanovski da vidam da se konsultiram so nego.
E seaga sakam ushte neshto da presham vie shto sega pravevtr punkcii ili transferi dali ja plativte participacijata? Bash sega ja gledav reklamata za BPO kade shto velat deka PARTICIPACIJATA VEKE NE SE PLAKA!!!
Inaku punkcijata mi beshe na 14.10. i mi naplatija participacija.