cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

25.11.2015, 18:35

clock-img

bitolcanka82

pencil-img

120

pinky isto i jas vednash po transfer zapocnav so clexane 0.4 se do nekade 8-9 nedela togash mi se javi kako sukrvica od hematom i mi prekinaa i aspirin i clexane..Vo 12 nedela koga se povlece hematomot mi go vratija samo aspiriot i redovni kontroli na d dimeri hemostaza i afa zasega nema otstapki od vrednostite a sum 26 nedela..Taka da bez gajle zemigi malku podobrena cirkulacija mozi smo da pomogni..Od srce ti posakuvam pozitivna misla i sreka...

clock-img

25.11.2015, 18:46

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Da mi ja namalija dozata na aspirin od nego bile modricite kazaa i ke gi pijam samo pon .sreda i petok mi ja pokacija dozata na eutirox a aspirinot ostana ist i od ova mi se pojavija modrinki i sega taka ke teram do ivf posle ke videme kako ke bide ako se pojavat uste ili ne se povlecat ovie modrinki ke mora pak da odam na transfuziolog nemam ispitano protein c i s nikoj mi nema kazano da ispitam

clock-img

25.11.2015, 22:12

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

pinky30, јас за првата бременост откако останав бремена па можеби бев и 5 недела се боцкав со фраксипарин скоро цело 1 тромесечие па да знаеш може само да ти помодри раката.барем мене тоа ми се случи.така да стискам палци за тебе оти и јас сакам да пробам со замрзнати ембриони.ке кажуваш совети за некој месец user posted image user posted image

Daj Bozeeee da se raduvame i za mene i za site tuka sto sme si .. Jas sum si osetliva koza no se ke izdrzam ke stisnam zabi samo da bidne...se nadevam na uspeh daj boze samo ufff :-)

clock-img

26.11.2015, 17:54

clock-img

bambina34

pencil-img

184

edno prasanje dragi moi ...kako sto vi spomnav planirame da pravime transfer so zamrznatite embrioni nareden mesec..od hormonite sto gi primav od prethodnoto invitro letoska mi se poremeti cel ciklus ..mi doaga de na 32 den ,den 23 , mi trae 2 dena pa mi prekina posledniov ciklus , pa posle dva dena da imam eden den kafeav iscedok.. sea doktorot mi kaza da pocnam od ovoj ciklus da pijam estrofem 3x2 pa tek nareden ciklus da se pravi transfer ..Primavte li vie nekoja terapija pred da se pravi transferot ?

clock-img

26.11.2015, 18:06

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Pinky30, се штo ти е препишaнo oд дoктoрoт е вo твoјa кoрист, те чекaме сo убaви вести.

Бaмбинa, верoјaтнo твoјoт случaј е специфичен пa дoктoрoр решил дa oди сo припремa пред трaнсфер. Ти пoсaкувaме успех

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

26.11.2015, 22:42

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

edno prasanje dragi moi ...kako sto vi spomnav planirame da pravime transfer so zamrznatite embrioni nareden mesec..od hormonite sto gi primav od prethodnoto invitro letoska mi se poremeti cel ciklus ..mi doaga de na 32 den ,den 23 , mi trae 2 dena pa mi prekina posledniov ciklus , pa posle dva dena da imam eden den kafeav iscedok.. sea doktorot mi kaza da pocnam od ovoj ciklus da pijam estrofem 3x2 pa tek nareden ciklus da se pravi transfer ..Primavte li vie nekoja terapija pred da se pravi transferot ?

Jas na 13.10 pravev vtoro ivf...izleze neuspeshno...zamrznavme embrioncinja i Petanovski rece odma sleden ciklus odime so zamrznatite prasavme da ne e zabrzano rece ne odlicno dodeka organizmot e pod terapija...Dobiv ciklus na 01.11 i na 9 ti den me vide na exo imase folikuli no ne dovolno...cekase za tri dena pak da me vidi ovulacijata bese nastanata i na 18 ti den od ciklus se bocnav pregnil i pocnav so terapija estrofem,aspirin,crinon gel,folna,vit.D3 i eve na 23.11 mi vrstija dve embrioncinja...ke go vidime ishodot...Jas pred vtoroto ivf piev tri meseci Ya3 i dva meseci oskudna menstroacija a tret mesec obilno...cim krvaris bar malce i kafeava sluz da e ja racunaat ko ciklus...jas bev so kratok protokol sega so zamrznative samo pregnil....nekoj piel i apcinja i se do sleden ciklus no kaj mene nemase sega potreba od dolg protokol...So lesno na site

clock-img

27.11.2015, 13:29

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Направив хистероскопија, и здравје за некој месец започнувам со постапка за трето ИВФ.

clock-img

27.11.2015, 13:30

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Pinky30 со среќа и со лесно :)

clock-img

27.11.2015, 19:21

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Nina, ти пoсaкувaм среќa нaскoрo дa те читaме вo фoрумoт зa трудници. user posted image

Пинки, зa смрзнaти ембриoни немa дoлг прoтoкoл, сaмo крaткa пoдгoтoвкa зa трaнсферoт.

Сaшaичикo дaли стигнa дo пункцијa?

Верувај во чуда!

clock-img

27.11.2015, 23:36

clock-img

lanicka30

pencil-img

101

Neznaev kade da napisa!!! Mi ostanaa tri Puregoni ako nekoj e zainteresiran neka mi pise vo privatna praka da se dogovorime.... vi posakuvam sreka na site sto cekaat dve crtki

clock-img

28.11.2015, 10:39

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

Devojki vcera dr mi zakaza punkcija za vo vtornik na 01.12

clock-img

29.11.2015, 16:17

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Devojki vcera dr mi zakaza punkcija za vo vtornik na 01.12

супер вести, пиши кaкo ќе пoминеш и штo ќе примaш пo пункцијa user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

30.11.2015, 10:44

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Sasaiciko со среќа и со лесно.

clock-img

30.11.2015, 11:37

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Sasaiciko со срека и со лесно утре на пункција, нека има квалитетни ј.к кои ке станат квакитетни ембриончиња па здрави user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.12.2015, 18:26

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Sasaiciko kako pomina na punkcija? Dobro li si? Kolku izbadija? Ajde za nekoj den da si se vratat vo meseto na mama user posted image

clock-img

01.12.2015, 22:34

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

Devojki izvinete go prespav denov mi izvadija 10 kvalitetni jk pa so gospod napred.ke mi se javat dopolnitellno koga za transver

clock-img

02.12.2015, 00:29

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Devojki izvinete go prespav denov mi izvadija 10 kvalitetni jk pa so gospod napred.ke mi se javat dopolnitellno koga za transver

user posted image user posted image user posted image Dobra brojka, ajde pa da se oplodat i nazad vo meshko.

clock-img

02.12.2015, 08:21

clock-img

Bea

pencil-img

394

Sasaiciko супер бројка! Навивам за тебе и чекаме убави вести! user posted image

clock-img

02.12.2015, 13:11

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

sasaiciko, одлични вести сега те чекаме за трансфер кога. Што ти дадоа да пиеш по пункција? Бамбина34, знаеш отприлика кога би бил трансферот со смрзнати?

*******2015*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.10- sasaiciko - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
02.11- Blossom- почеток со терапија (/////, Систина)
00.11- Pinky30 - трансфер со смрзнати ембриони FET (Петановски, Ремедика)
00.11- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.12 -bambina34 -трансфер со смрзнати ембриони FET(Димитров, Ремедика)

00.01-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.01- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (Трпчевски, Плодност)
00.01 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

01.12-sasaiciko=пункција=05.12=ЕТ
23.11-Pinky30= FET
00.11-bambina34= FET

=========================

07.12 - Pinky30 =ТЕСТ
19.12 -sasaiciko=ТЕСТ
00.12-bambina34=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image srekna2user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Strelauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image lanicka30user posted image SOLEuser posted image evoksiuser posted image didi28user posted image mimidjonuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.12.2015 16:23:13 >

Верувај во чуда!

clock-img

02.12.2015, 18:23

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Jas utre cekam da mi kazat kolku bi me cinelo ivf vo grcija oti uste eden pat imam pravo na ivf preku fondot i aki ne daj boze bide neuspesno narednoto ivf na privatno sigurno nema da go pravam vo mk dali ke bide bugarija ili grcija ke videme

clock-img

02.12.2015, 18:47

clock-img

SOLE

pencil-img

514

Kapina, ти воопшто не треба сега да мислиш дека ова би било неуспешно, и не се замарај за тоа ако нее успешно каде би го правела следното, биди позитивна и мисли дека сега ке успееш за да успееш и можеби нема да ти требаат тие информации колку кошта таму, и ако стварно НЕ ДАЈ БОЖЕ НЕ УСПЕЕШ тогаш ке му ја мислиш, Бидејки стварно позитивната мисла е многу битна за да не му ствараш дополнителен стрес на организмот.

clock-img

02.12.2015, 20:12

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Tocno e oti moram da bidam pozitivna ama i realna kolkavi mi se sansite da uspee tretoto ivf prvoto i vtoroto ivf bev mnogu pozitivna no veke tretoto sum realna nemam tolku pozitivna energija kako prethodno jas pred nekolku meseci stapiv vo kontakt so taa klinika vo grcija koga barav pricini zasto se neuspesni bremenostite kaj mene i doktorot mi rece na drago srce oti ke mi pomogne zasto i da treba i mi rece oti go saka mojot slucaj posto e specificen i zasto i da treba mi pomaga mene najiskreno ovde kaj nasive doktori sto nemaat individualen pristap prema sekoj par znaci ne sme site so ist problem pa na site da ja davaat pri ivf istata terapija toa i samo toa ne mi se dopaga sega mi e super toa sto imam koleska do mene so ist takov problem i i dvete sme na dr lazarevski pacientki

clock-img

03.12.2015, 17:26

clock-img

sasaiciko

pencil-img

132

devojki utre ke mi go pravat transverot

clock-img

03.12.2015, 18:39

clock-img

SOLE

pencil-img

514

sasaiciko, so sreka I so lesno na transfer user posted image

clock-img

03.12.2015, 18:39

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

sasaiciko SREKJNO utre ti posakuvam ubavo i lesno da pomines da se vratat embrioncinjata vo meshko i za 2 nedeli da se raduvame siteuser posted image user posted image