cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вештачко оплодување VII дел

clock-img

09.02.2016, 09:21

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Kikiiiiiiiiiiiii83, честитки имај лесна и убава бременост!user posted image Те очекуваме во темите за бременостuser posted image user posted image Нина, јас сум исто за никаде со главоболки, но не сум подуена и поправена. Земи нешто за имунитет, Ге132 или печурки јапонски или нешто слично. Мора да се издржи, ајде трчаме уште малку до целтаuser posted image user posted image

*******2015*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

27.01-LoveableMe RR - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
00.02.-MademoiselleNina-пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.03- Pinky30 -трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.03-Среќичка-пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

00.02 = пункција 00.02=ЕТ

00.00 - ////=ТЕСТ

2016 година

kiki83 user posted image user posted image user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

09.02.2016, 10:12

clock-img

evoksi

pencil-img

36

Здраво девојчиња, јас не сум баш активна, но ве читкам чат-пат да видам до кај сте сите што ми дававте подршка кога мене најмногу ми требаше.

LoveableMe, видов дека си почнала со терапија, сакав само да ти посакам среќа што побрзо да те видиме на розевата листа со мешиња.

Инаку јас сум добра, 23 недела и носам девојче.
И јас имав исто многу главоболки за време на терапијата кои што ми продолжија и во бременоста, но се се издржува, мислете позитивно и што побрзо да ми се придружите :)

clock-img

09.02.2016, 12:59

clock-img

Среќичка

pencil-img

108

Честитки Кики - со лесно да си ја износиш бременоста и ти посакувам две цуцлиња user posted image user posted image

Ви кажав ли јас дека ми касни веќе 10 дена? user posted image

clock-img

09.02.2016, 13:11

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

evoksi, фала ти за убавите зборови, гали го мешко и принцезата внатре и те очекуваме за неколку месеци да ни ја соопштиш радосната вест. user posted image user posted image

Среќичка, ај стискаме палци да не добиеш и да не ја почнуваш постапката. user posted image user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

09.02.2016, 13:38

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Evoksi, супер за дундата, нека си расте и нека се развива како што треба user posted image

Кики, честитки!!! Имај лесна и убава бременост, и здраво право бебе - или две! user posted image

Среќичка, кај поминале 10 дена, кажи и таму ич нека не доаѓа! Ајде држиме среќа се да излезе ок user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

09.02.2016, 14:44

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Kiki 83 CESTITIIII I SO LESNO BREMENOSTA da si bide se kako sto treba zivo,pravo,zdravo bebule ili bebulinja user posted image ajde majata da ne fati sega i nas user posted image

Evoksi so lesno samo za ubavo da mi ti e i da jademe mekici za kuklata mala user posted image user posted image

clock-img

09.02.2016, 14:45

clock-img

Среќичка

pencil-img

108

А баш сакам да не ми дојде user posted image радо би да не одам во болница пак..

clock-img

09.02.2016, 14:59

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Срекичка ајде ич нека не ти доаѓа.user posted image

А дали навистина не треба да имаме интимни односи додека примам супрефакт и фостимон? Така ми кажуваат некои пријателки, па да ве прашам и вас кои го поминувате ова user posted image

clock-img

09.02.2016, 15:04

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Срекичка ајде ич нека не ти доаѓа.user posted image
А дали навистина не треба да имаме интимни односи додека примам супрефакт и фостимон? Така ми кажуваат некои пријателки, па да ве прашам и вас кои го поминувате ова user posted image

Nina, да го прашаш докторот, јас не смеам бидејќи правев скречинг, па имав циклус, еве само што ми заврши циклусот, а претходните ИВФ-а имавме односи, никој не ни забрани, но сепак си го прашавме докторот.user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

09.02.2016, 15:10

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Уф, незгодно ми е тоа да го прашамuser posted image user posted image

clock-img

09.02.2016, 15:25

clock-img

evoksi

pencil-img

36

Фала ви девојчиња, дај Боже да има многу мекици до крај на годинава.

Нина, ако немате никаков проблем нема зошто да немате односи. Ние имавме и со првото и со второто успешно инвитро. Некаде дури сум прочитала и дека се препорачува тоа.

clock-img

09.02.2016, 15:52

clock-img

Bea

pencil-img

394

Честитки за новата трудница!!!
Навиваме за убави вести и од останатите. Среќно!!! user posted image

clock-img

09.02.2016, 17:49

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Честитки Kiki.

clock-img

10.02.2016, 09:48

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Jas vcera gi podnesov dokumentite za vaucer za prvo ivf pa so gospod napred na mene i na site :)

clock-img

10.02.2016, 10:10

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Jas vcera gi podnesov dokumentite za vaucer za prvo ivf pa so gospod napred na mene i na site :)

pepapa, ајде што поскоро да добиеш одговор. Каде решивте да правите?user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

10.02.2016, 13:52

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Ајде со среќа и да се читаме во темава а и да се радуваме

clock-img

10.02.2016, 16:56

clock-img

pepapa

pencil-img

238

ke odime na konsultacii vo newborn i vo remedika pa ke vidime

clock-img

11.02.2016, 09:04

clock-img

123ана

pencil-img

22

@kiki ajde so lesno da pomine se...usesna bremenost i zdravi pravi bebenca da imas :) uspesi i za drugite sto se vo proces, pozz :)

clock-img

11.02.2016, 12:35

clock-img

kate..

pencil-img

400

cestitki za trudnicite a za onie koi se vo proces za ivf im posakuvam uspeh ne mozam da najdam stranica za klamidija i mukoplazma dajte mi link ako znaete..pozz

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

clock-img

11.02.2016, 13:03

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

cestitki za trudnicite a za onie koi se vo proces za ivf im posakuvam uspeh ne mozam da najdam stranica za klamidija i mukoplazma dajte mi link ako znaete..pozz

kate.. имаме тема за Вагинални инфекции, а имаме и посебна тема за Кламидија.

Верувај во чуда!

clock-img

11.02.2016, 17:50

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Јас од денес сум со 4 фостимони и супрефакт 0,3.
Срам не срам прашав дали може да имаме односи, и ми рече дека можеuser posted image user posted image
Во вторник на контрола, па ќе видиме.user posted image

clock-img

11.02.2016, 20:45

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Нинa, сo леснo и сo фoстимoните и сo мaжлеuser posted image . Целo време ќе се бoцкaш сo пo 4 фoстимoни?

Верувај во чуда!

clock-img

12.02.2016, 08:26

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Од понеделник (8ми фев.) почнав со 3 фостимони, а од вчера (четврток) со по 4фостимони. Со среќа и на тебе Lovableme.user posted image
Дали беше на ехо? Колку ти беше Е2?

clock-img

12.02.2016, 11:19

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

MadmoiselleNina, јас така првиот пат со 3 па со 4 фостимони, а сега одам само со 3, затоа што ме водат како добар реактор на терапија и џабе да не ги трошам јајниците. Koга отприлика ти кажа пункција?

Јас денес бев на мерење естрадиол, 1400 и нешто ми е, вторник ми закажаа пункција, па со Господ напред. user posted image user posted image

*******2015*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

27.01-LoveableMe RR - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
00.02.-MademoiselleNina-пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.03- Pinky30 -трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.03-Среќичка-пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

16.02 LoveableMe RR = пункција 19.02=ЕТ

03.03 - LoveableMe RR=ТЕСТ

2016 година

kiki83 user posted image user posted image user posted image user posted image

Верувај во чуда!

clock-img

12.02.2016, 13:55

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

LovableMe и кај мене требаше да биде само со 3 ама вчера кога бев на ехо се виде дека се многу мали 10 тина фоликули. И ми ја зголеми дозата, во вторник пак ехо и мерење на Е2 па ќе видиме, можна пункција следен петок.
:)