cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Кога смее кумот да прави свадба?

clock-img

14.11.2009, 16:59

clock-img

mami

pencil-img

8680

Е ова е дефинитивно најголемата глупост што ја имам слушнато. Демек, ако си некаде кум или старосват не треба да правиш свадба цела година по таа каде што си бил сведок. Случајно едни баби на улица збореа и демек им се скршиле плановите на децата, дека ги викнале да бидат кумови па сега се требало да преместуваат. Сте чуле нешто вакво до сега?

< Поракaта ја уредил mami -- 19.11.2009 9:24:33 >

clock-img

14.11.2009, 17:01

clock-img

niki

pencil-img

4299

Имам слушнато и стварно го сметам за глупост невидена.

Правила правила, нека глупа правила
да би нас удавилаuser posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

14.11.2009, 17:37

clock-img

Enika

pencil-img

1480

iam i jas slushnao moja bratucedka beshe kuma so decko i(t. e veke bea vereni koga bea kumovi) i cekaa cela godina za da praat svadba:)i mene mi e smeshno koj gi izmisluva site tie rab...adeti prosti da ne recam:D

clock-img

14.11.2009, 18:03

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Prvpat slusam cista glupost. Kumot pravese svadba vo Naoemvri a nie pravevme vo Juni

clock-img

14.11.2009, 18:14

clock-img

mis.

pencil-img

3845

И јас имам слушнато за оваа и ја сметам за уште една бабина деветина.

clock-img

14.11.2009, 18:32

clock-img

daniel

pencil-img

209

babini devetini

clock-img

14.11.2009, 23:54

clock-img

delfinka

pencil-img

416

pojaka glupost ama nemam cueno

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

clock-img

15.11.2009, 10:20

clock-img

srekna mama

pencil-img

316

koga saka,togash

clock-img

15.11.2009, 10:53

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

Da, i nas ne trueja so ovie gluposti zosto prifativme kumstvo kaj drugar sto pravese svadba vo oktomvri,a nie pravevme vo noemvri.Gluposti teski mi se mene toa

clock-img

15.11.2009, 16:08

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

јас пак имамм слушнато дека само 3 пати се вртичш во црква за некој друг,следниот пат за тебе!

clock-img

15.11.2009, 18:05

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

прв пат слушам.......баш глупости пфффффффф

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 15.11.2009 18:06:26 >

clock-img

15.11.2009, 18:09

clock-img

nadica

pencil-img

4381

глупост невидена бабина деветина ...

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

16.11.2009, 07:32

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

нема врска ова.мојот кум е неженет и никој ништо не кажа пред свадбата дека мора да биде женет.

инаку да ви кажам една случка на мој другар.биле двајца негови другари на свадба и таму едниот од нив ја побарал девојката за жена.тогаш едниов другар го замолил другиот да му биде кум на свадбата ама демек кумот морал да биде женет.па така и другиот другар ја побарал својата девојка за жена.двајцата другари се вратиле верени дома.user posted image user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

16.11.2009, 08:37

clock-img

mami

pencil-img

8680

ајдеееее, глупости живи..па и мм беше неженет кум на свадба кај негов другар и никој не му рекол дека треба да се жени...а уште помалку дека не треба да се жени цела година по свадбата на која бил кумuser posted image user posted image што се не ке си измисли народот

clock-img

16.11.2009, 08:47

clock-img

Iva

pencil-img

626

Нас никој не ни кажа дека кумот треба да биде женет, само знам дека треба да биде крстен за да ве венча во црква. Нашиот кум не беше женет и сеуште не е женет, па и Михајло го крсти и еве сега и Тео во Јануари.

clock-img

16.11.2009, 08:55

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

да само да е крстен во црква.Еве и нашиот кум си го крсти Дамјан.

така што - уште една бабина деветина.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

19.11.2009, 08:49

clock-img

delfinka

pencil-img

416

jas kooga bev kuma kaj drugari bev nemazena,a sega na mojata svadba kumot ne samo sto bese nezeznet,tuku nemase ni devojka
i koj e problemot?
uauuuuuuu,od postarive uste sto nema da se cue
crkvata bara samo svedocite da se krsteni a ne i zeneti ili mazeni
tcccccccccc

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

clock-img

15.06.2010, 17:05

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

мм беше кум во јули 2008, ние се зедовме во октомври 2008...а нашиот кум се ожени во февруари 2009user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

15.06.2010, 19:03

clock-img

Annet

pencil-img

2404

и јас не верувам во тие работи за кум незнам дали требало или не да се жени(до сега не сум слушнала) ама знам за деверот дека не требало да се жени една година потоа.ама како и да е порано народот си измислувал секакви причини за да се одолговлекуваат свадбите оти имале многу работа по нивите и имале многу деца,па измислиле и престапна година(за да одморат малку од свадби)

незнам,тоа е мое мислење

поздравче мили моиuser posted image

clock-img

16.06.2010, 10:05

clock-img

Мачиња

pencil-img

21

еее ама ме "израдува"ова. Кумот не ми е женет а со девојката се доста долго време. Нон-стоп со мм му трубиме да рипнат и они во тавче! Се надевам дека не го знае ова и дека не верува во вакви работи :)

п.с. имате некоја идеа како да го убедиме да купи прстен на кумата??? user posted image

clock-img

16.06.2010, 10:08

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Леле, какви глупости. И нашиот кум е неженет, а додуша нема ни абер да се жени ( мал бил - 31 год.)user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

16.06.2010, 17:06

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

И јас знам за деверот, а за кумот мислам нема врска тоа, дали е женет или не, или да не се жени. Ние пред да се земиме, мм беше девер кај негов колега,ни велеа и на нас дека сега цела година треба да чекаме, тие правеа свадба во октомври, а ние во ноември истата година, прашавме в црква ни рекоа нема тоа врска, кој кога сака да се жени, попот ни рече среќно и нив и на вас и така...и плус беше и престапна годинаuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

08.12.2010, 00:02

clock-img

suzeto

pencil-img

1297

i jas prvpat slusam za ovie raboti,,,,,samo da te zbuni nekoj se nesto ke kaze nekoj,,,nesmee ova ne smee ona user posted image

clock-img

08.12.2010, 13:29

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

И јас прв пат слушам и мислам дека се глупооости живи.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

02.12.2014, 00:20

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Нам кумот ни е веќе женет така да немаме гајле за тоа. Инаку имам чуено дека после една година од свадбата смее и он да прави ( ова важи за венчавка во црква) за во матично кога сака може.

Последни статии

article-img