Znaci odnosot maz-maz, zena-zena, e se, samo ne priroden i normalen.
I nema ziva sila na svetov da me ubedi deka toa ne e taka. Ednostaven dokaz e raganjeto na deca, tie luge nemozat da imaat bioloski deca eden so drug ednostavno zatoa sto prirodata ne go nalozila toa da bide taka. I sega nie mozeme do sabajle da se nategame ama toa sto ne e prirodno ne e.
Ako trgneme od ova, natamu rabotite se mnogu normalni i logicni.
Tocno deka ova postoi odamna znaci ne e proizlezeno sega od demokratijata (nekoj pogore imase spomnato), no i mnogu drugi raboti poteknuvaat od togas, poligamijata na primer, javnite orgii (rimsko carstvo), i sl....posto ova e na nivo na toa.
Sto ako ete sega mene mi tekne deka ne sakam da imam eden soprug, sakam da imam poveke. Zakonski. I ajdeeee ke se soberat luge, ke poceneme so paradi i so ubeduvanje, "a be vie me diskriminirate, ete jas ednostavno eden maz ne mi e dovolen, sakam poveke vo eden legalen brak". Ili sakam sex na javni mesta, zosto da bidam diskriminirana, ajde sto ima loso vo toa, prirodna rabota, i taman polesno ke im se objasnite na decata sto e toa sex, taka? i da ne odam ponataka vo krajnosti.
Znaci malku se zabeguva so baranjata i so pritisocite se vo ime na demokratijata.
Zakonite, kako opstestvena pojava, se tokmu zatoa. Za da se ogranicat koi kakvi, nelogicni, neprirodni, opstestveno stetni dejstva na lugeto. Znaci za mene homosekslualnosta e ista kako i sekoja devijantna pojava vo edno opstevstvo. Ako na se pocne da se dava dozvola pod prevezot na demokratijata, e togas tesko ne celoto covestvo.