cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Крштевка - колку е важна?

clock-img

23.04.2010, 12:12

clock-img

elle

pencil-img

613

ние им купивме LCD телевизор незнам дали е доволноuser posted image

clock-img

23.04.2010, 12:18

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Да не сте претерале малку user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

23.04.2010, 12:20

clock-img

elle

pencil-img

613

свекрвами ме тера уште и да купувам бовчиuser posted image

clock-img

23.04.2010, 12:20

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

ИЗВОРНА ПОРАКА: elle

ние им купивме LCD телевизор незнам дали е доволноuser posted image

jas za svadba ne dobv lcduser posted image user posted image user posted image
na 3 mesta sme kumovi pa neame takvo neso(od toj kalibar dobieno)
cim ste kupile dobro,ne da e dovolno preterano e ama vase si e

Think Pink

clock-img

23.04.2010, 12:32

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Treba li da se daruvaat kumovite????

clock-img

23.04.2010, 12:32

clock-img

elle

pencil-img

613

Не сакам да ме сватите погрешно и јас мислам дека е многу но истото ми се случи и за свадбата кога се работи за кумот никогаш не е доволно и ај сеа шо го купивме па и малку е 

clock-img

23.04.2010, 12:38

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Немав поим дека кумовите се даруваат и за крштевкаuser posted image Кумата што ќе ја крсти Ева и што ќе не венча е мојата нај нај нај дорба другарка, и купив скромен дар( рачен часовник) што ќе и го дадам на венчавката, ама не знаев за крштевка дека се купува.Хммм ќе треба уште нешто да купам изгледа, ама и тоа ќе е скромно.

< Поракaта ја уредил Adrijana -- 23.4.2010 12:40:03 >

clock-img

23.04.2010, 12:47

clock-img

elle

pencil-img

613

Адријана ако немаш суфлери од страна купи колку имаш и што сакаш кумот ако е човек ќе разбере дека трошоците со дете во семејството се големи и нема да ти замере ако поклонот е скромен. и мојот кум е човек и знам дека нема да се лути за такви работи

clock-img

23.04.2010, 12:50

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

И јас се чудам што да им купам, треба за кумот, кумата и трите деца. Мислам дека треба да прежалам 150-200 Евраuser posted image

clock-img

23.04.2010, 12:50

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Па нормално, затоа ми е чудно за LCD, јас немам пари за себе да си купам нешто такво, а не па за друг некој, ама не давам јас на никој да ми се меша јас кога плаќам, и затоа немам проблемuser posted image

clock-img

23.04.2010, 12:52

clock-img

elle

pencil-img

613

да ама мм си ги слуша мама и тато

clock-img

23.04.2010, 12:54

clock-img

Leonida

pencil-img

411

ИЗВОРНА ПОРАКА: elle

свекрвами ме тера уште и да купувам бовчиuser posted image

Абе какви бовчиuser posted image Вие стварно се купиле повеќе од доволно и уште па бовчи?
Да не ви се мешам, но мислам дека е too much.

Јас ич не се замарам ни со крштевка сега за сега. Ќе ја крстиме Илона кога ќе можеме, не се брзаме, па кој што сака нека си збори. А мене ако ме прашате и не би ја крстила, кога ќе порасне ако сака нека се крсти она. Но мм сака, па ќе ја крстиме кога ќе можеме.
А за дарување на кумовите, ќе им купиме нешто скромно, бовчи не доаѓа во предвид. Ние свадбата ја направивме без такви глупости па ни сега немам намераuser posted image

clock-img

23.04.2010, 13:24

clock-img

mami

pencil-img

8680

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

na kumovite im odnesovme golem ubav sad za ovosje bidejki kumata mi rece deka ke me utepa ako im kupime nesto, bidejki toa e den na Luka a ne nivni, i vo pravo e do nekade. ne trosi pari na niv, trosi na bebushot

да не се повторувам...Крштевката е на детето, а не на кумот и едно сосема мало внимание е предоволно...

clock-img

23.04.2010, 14:02

clock-img

ikipp

pencil-img

432

na kumovite im odnesovme golem ubav sad za ovosje bidejki kumata mi rece deka ke me utepa ako im kupime nesto, bidejki toa e den na Luka a ne nivni, i vo pravo e do nekade. ne trosi pari na niv, trosi na bebushot

vo pravo si,ama...toa e,site cekaat poklon,eve nie za prvoto mikrobranova,za vtoroto pravosmukalka
да не се повторувам...Крштевката е на детето, а не на кумот и едно сосема мало внимание е предоволно...

clock-img

28.04.2010, 15:12

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Мајка ми е мноогу религиозна и ми вели дека Миа ќе била помирна откако ќе сме ја крстеле user posted image  user posted image  user posted image
Дали верувате во вакви работи? Јас не user posted image

clock-img

29.04.2010, 08:43

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

ne veruvam vo vakvi raboti,nego sakam da si ja krstam Elena ete taka,posto sakamuser posted image user posted image user posted image
inace na kumovite im kupivme za poklon fildzani za kafeuser posted image toa si pobaraa
inace Elena pri kraj e so spremanjeuser posted image ,ko peackine ke bide so dve toaleti,edna za pred krstevka a edno za posle krstevka.

Think Pink

clock-img

29.04.2010, 09:09

clock-img

topce

pencil-img

523

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Мајка ми е мноогу религиозна и ми вели дека Миа ќе била помирна откако ќе сме ја крстеле user posted image  user posted image  user posted image

откако ја крстивме дете не сака црква да види user posted image user posted image user posted image
бевме на свадба после крштевката и а се доближиме до црквата дете плаче ли плаче.
сакавме за велигден ај како сите верници да ја однесеме да види народ малку абе се доближивме до црквата плаче ли плаче.И мм вика ова атеиста како тебе user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.04.2010, 09:12

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Ne veruvam deka od krstevkata zavisat takvi raboti. Inace bas vcera bev vo carsija i na kumata i kupiv lance i obetki, komplet (bizuterija), i dosta i seuser posted image

< Поракaта ја уредил Adrijana -- 29.4.2010 9:13:30 >

clock-img

29.04.2010, 09:23

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

И нас полека ни се раситнуваат деновите...На 13 мај (Спасовден) ќе биде крштевката...Веќе закажавме и црква и ресторант...Само времето да се погоди...user posted image

Love is in the air

clock-img

04.05.2010, 15:57

clock-img

Natali061

pencil-img

37

Сакам да прашам тој што знае,што му ноевте освен поклон на кумовите кога ги каневте?Слушам разни приказни а мислам дека е доволно благо и вино.Некој викаат погача,некој торта... мислам дека е претерано?Посоветувајте ме!!!

clock-img

04.05.2010, 21:52

clock-img

mami

pencil-img

8680

Апсолутно ништо не носевме кога ги каневме, мислам им се јавив и им кажав во колку и каде...Подарокот- Сад за овошје- им го однесовме недела дена после тоа кога отидовме на гости...Мислам дека целата таа фама со бовчи за кумовите и триста поклони и трошење пари за ништо е малку претерано

clock-img

04.05.2010, 22:46

clock-img

ikipp

pencil-img

432

Апсолутно ништо не носевме кога ги каневме, мислам им се јавив и им кажав во колку и каде...Подарокот- Сад за овошје- им го однесовме недела дена после тоа кога отидовме на гости...Мислам дека целата таа фама со бовчи за кумовите и триста поклони и трошење пари за ништо е малку претерано

vo pravo si mami,ama znaes svekrvata i svekorot koga ke recat mora,ili malku e,a sam go kupuvas,epa ti ide da se utepas,i niv da gi utepas...

clock-img

05.05.2010, 00:52

clock-img

iki82

pencil-img

367

а да не знаете што се купува обично за крштевка? золвата моја прави во сабота крштевка и немам појма што се носи за тоа? 

clock-img

05.05.2010, 09:22

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

sto ti dusa saka mozes da kupisuser posted image dali alistence,dali igracka(toa bi kupila ja) a nekoi kupuvaat zlato so za mene e glupost,ete kumovite kupuvaat nesto zlatno i dovolno e

Think Pink

clock-img

05.05.2010, 09:27

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Јас не ги крстев децата, ако сакаат нека се крстат кога ќе пораснат, нема да ми смета. 

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Последни статии

article-img