ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00
Nina koj doktor ti go dade ova da go pies ? Kaj koj transfuziolog si ?
Koнечната терапија каква што сега ја примам ми ја даде Ивановски.
А претходно за Д вит Кочо димитровски ми го откри и ми препорача дози. А после тоа сум била уште кај неколку трансфузиолози од клиника, сега ме води Апостоловска, и сум многу задоволна од неа, бидејќи ниту еден друг претходно не ми дадае никаква терапија и покрај очигледните бројќи во резултатите. Јас знам дека имам хипер агрегација на тромбоцити уште од 1995 год и тогаш имаше една докторка Елизабета Тодоровска којашто ме водеше и тогаш си примав терапија за тоа. Ама тогаш имав проблем со отекување на нозете, и тоа ми се реши. (ни на крај памет не ми била бременост) После тоа (откога ми помина) веќе престанав да одам, бидејќи ми беше мачно секои две недели да се влечкам на трансфузиологија. Порано не знаете какви гужви беа, ни ред ни ништо. Вегува тој што ќе се избутка прв.
Сега кога ја барав пак истата докторка, ми рекоа дака не прима пациенти...
Затоа отидов кај други, и никој ама баш никој ништо не ми даде да пијам, а сега отидов со намера да видам дали е проблем за забременување.
Имамв и консултации со Петличковски.
Апостоловска ја најдов случајно во приоритетна амбуланта, а после тоа ми закажуваше во регуларни термини кај неа. Таа ми рече да пијам апирин. Друго до ивф не. Сега и клексан и аспирин примам, ама и она и Ивановски истото го кажуваат.
Така што реално ја се изматкав доста за овие работи, се надевм дека се ќе испадне во ред до крај.