cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Дали би живееле во странство и каде?

clock-img

28.04.2010, 16:57

clock-img

matushka

pencil-img

510

Bi ziveela vo Praga ili Disseldorf.

clock-img

28.04.2010, 23:28

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Матушка и јас би живеела во Дизелдорф. Го обожавам тој град. Таму поминав една година и тоа ми беше прекрасна година.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

29.04.2010, 17:22

clock-img

Rossana

pencil-img

1239

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: anica

Да: заради свекрвица, свекор,  итн. потесна фамилија на мм, што можно подалеку од нив на пр. и во Австралија (доволно далеку мислам дека е, за да ги гледам во 10 години еднаш) user posted image user posted image user posted image

Не: заради моите

исто потпишувам

me too samo sto ja zaradi potesnata familija na mm bi se isselila i na druga planeta pa taka nema da moram ic da gi gledamuser posted image user posted image user posted image

sakam da ziveam vo Italia vo Rim toa mi e zivotna zelba

< Поракaта ја уредил Rossana -- 29.4.2010 17:25:03 >

clock-img

27.01.2011, 23:06

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Би живеела во Цирих, Келн, или Барселона... никако во Париз не би живеела или Лондон

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

27.01.2011, 23:41

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Сега би живеела каде било, само да е топличко user posted image многу ми студи..бррр... башка маглава во Скопје ме убива.
Сакам да живеам во Сан Франциско, Амстердам и Барселона.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

28.01.2011, 10:54

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Матушка и јас би живеела во Дизелдорф. Го обожавам тој град. Таму поминав една година и тоа ми беше прекрасна година.

Сестра ми живее во Дизелдорф- супер им еuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

09.02.2011, 14:51

clock-img

stojanoskad

pencil-img

123

Kako samo emotivno sum povrzana za ovaa nasa mala Makedonija,sto ne mozam ni da zamislam da si ja smenam.Pa se sto imam mi e tuka!
Mene mi e nekako ubava vo sekoj pogled.Pa doma si e doma,zabe ne rekle!!!!

clock-img

09.02.2011, 15:12

clock-img

strelec 8

pencil-img

420

firenca ili barselona

clock-img

09.02.2011, 15:29

clock-img

Olivia

pencil-img

1961

Probav da ziveam nadvor od Mk vo Usa, ama ovde mi e se i si ja sakam Mk ne kako drzava tuku kako mestopolozba,a bi se obidela uste ednas ako mi se dade Hawaii, Honolulu

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

clock-img

09.02.2011, 15:30

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

ne mrdam nigde od Makedonijava,ubavo mi e i ovdeuser posted image

clock-img

09.02.2011, 15:56

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

Јас би сакала да живим 30 дена во Македонијаuser posted image user posted image user posted image  (адаптацијаааааааuser posted image )

clock-img

09.02.2011, 16:22

clock-img

skorpijana

pencil-img

683

nekade vo italia mnogu mi se dopaga drzavata nivnata hrana i ubavinite na rim firenca roma milano napoli i dr

clock-img

09.02.2011, 17:25

clock-img

mamamoni

pencil-img

492

и јас би живеела во Италија но незнам дали би издржала без моите

Daughters are another version of yourself, but only better !

clock-img

15.07.2011, 15:19

clock-img

zapce

pencil-img

361

Било каде што е поубаво и подобро  од нашата држава, во која освен да закрпиш месец со месец за друго пари и не остануваат, кај нас важи  насловот на книгата на Стале Попов „Крпен живот“ или пак од Кочо Рацин „Тутуноберачите“

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

clock-img

15.07.2011, 15:36

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

О да! Во Дубаи, со задоволство user posted image

потпис!!!user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

15.07.2011, 17:50

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

О да! Во Дубаи, со задоволство user posted image

потпис!!!user posted image

ви се придружувамuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

16.07.2011, 01:00

clock-img

mamamoni

pencil-img

492

јас би живеела во странство, дај боже да ни се остварат плановите user posted image user posted image

Daughters are another version of yourself, but only better !

clock-img

16.07.2011, 01:02

clock-img

ikki

pencil-img

224

bi ziveela kade i da e samo da sum podaleku od tuka od ovaa nepodnosliva sredina

clock-img

16.07.2011, 01:10

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamamoni
јас би живеела во странство, дај боже да ни се остварат плановите user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

16.07.2011, 10:40

clock-img

kuklica

pencil-img

264

Uhhhhhhhh i toa kako ama samo vo Italija se zaljubiv vo zemjata a i nema da mi e tesko cela familija mi e tamu pa se nadevam deka ke im se pridruzam user posted image

clock-img

31.07.2011, 00:22

clock-img

Zivka*

pencil-img

110

Jas ziveam vo Polska veke 10 meseci ,imam rabota,super mi e ama ete sega koga sum bremena mnogu bi sakala da sum u makedonija opkruzena so moite roditeli i so prijatelite...ama toa e toa ..iako sum po cel den na net so majka mi sepak bi sakala da gi mozam da gi posetuvam pocesto....ili pak da dojde nekoj da ne poseti nas tuka vo Polska user posted image mnogu znaci toa ...
pozdrav do site

clock-img

31.07.2011, 08:52

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Гледам што сум пишала претходно за тоа каде би живеела (некаде на тополо). Сега би живеела некад каде што мислам дека јас или мм би добиле шанса за добра работа - односно за мм Канада или Австралија, а јас Германија ( и ова тешко). 

clock-img

15.01.2012, 10:39

clock-img

Snow Queen

pencil-img

302

Сум поминала доста време надвор од држава и од континентот, можат да зборат леле париз,рим, америка....луѓеова е рај овде оваа слобода и оваа топлина на народ ја нема нигде.
Така да Скопјево не би го менувала

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

clock-img

15.01.2012, 10:50

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Било каде би живеела со мм и керками ,не бирам посебно место секаде ке ми е убаво со нив.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

15.01.2012, 15:38

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Да, би живеела во Јужна Африка или Дарвин, Австралија.
Некаде каде што е жешко во текот на целата година за да се печам како змија на сонце user posted image

< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 26.6.2013 21:17:41 >

Live and let live

Последни статии

article-img