за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Епа почасти не со некое клипче Не и се секирам туку многу сум нестрплива Гледм дека се мачи да каже нешто па се надевам ќе и се смачи во скоро време
25.02.2013, 19:56
Џесика
2036
Јас сум ИЗРАДОСЕН !!!
25.02.2013, 20:10
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
Јас сум ИЗРАДОСЕН !!!
Me iznasmea
10.03.2013, 22:44
tnade
304
eve nekolku bisercinja i od Teodora banana-maja nana fustan-tusan kompjuter-putelj sporet-poet cokolino-totoino penkalce-pisance jabolce-daboce... ama mele kako vodenica, samo brmci nesto
Четка = Чепка Жарко(татко му) = Чако Патики = Пати Вода = Бода Чајче = Чаче Зоре(мајка ми) = Мале Соленки = Кики
16.05.2013, 09:10
Slagjana
463
правосмукалка=пушаша (со акцент на вториот слог)
01.06.2013, 12:15
oliva
234
na tri godini i uste nepravilno zboruva oboblak=oblak anata=anastasija sija=sijalica optopta=lopata ukukral=ukral
01.06.2013, 14:29
rina13
1147
Во последно време почна да ги изговара правилно зборовите но сеуште имаме бисери: птици-ципи бокс-боцк јагоди-јагоје слонови-тоној(изгледа ој и значи множина ) павлака-пакаја млекце-мецке WC-деце каде си- деси криј се- кисе
05.06.2013, 22:43
sandriana RR
2924
Eве ги "бисерите" на Т (секој ден има по некој нов збор на репертоар, и во принцип не прави големи утки, ама овие се за на тапет) канго - чоколадо уда - вода очи - очила, наочари (а за око вели оче) јата - врата чучето - столчето
06.06.2013, 13:11
miana
6152
Керками бе збори многу и сега за сега имаме едно извртено зборче
Јак- сок
06.06.2013, 13:20
Bethany
4534
И мојов збори многу утепа се Кога го прашаш како се вика, тој одговара : Јадја (јаков инаку)
06.06.2013, 15:13
oliva
234
bethany мојот наместо давид вика ада,јас ке го поправам и по мене ке рече даид,инаку ако пак го прашаш како се вика он повторно вика ада
06.06.2013, 15:28
princessa
1056
Natalija zbori kako naviena po cel den, ma da na 25 meseci seuste nemoze da gi izgovara site glasovi. Najinteresni zborcinja sto gi kazuva se: tato digni me - tato dingi me vrti - uti sladoled - ado karamela - mela praska - paka kambanata cuka - kambata tuka za nea si vika Nateto i sto ida vidi po pat go povikuva, naprimer ke vide tramvaj i vika: tuta dojdi nateto ili tao tuto tao Ima mnogu biseri, se znae i veke pazime sto zborime zasto e tuzi baba. Ako i se potskaram koga doaga tatko i vednas mu se zali: mama kaa, Nateto luta . (toa deka sum i se karala i sum bila luta na nea), a be smeski. Sega i e hit reklamata za boom tv i koga ja gleda pee: gedaj me gedaj
06.06.2013, 15:42
mama_06
395
Син ми има 16 месеци и изгледа ќе е голем тужибаба. Им се испразнила батеријата на лап-топ и баба му рекла: .ту, пусто едно, не можам да ти пуштам музика,,. Идеме ние од работа, тој ме фаќа за рака, ме носи кај компј. и вика : путо ено! аа ааа ааааа(демек пее) ассссс (ашшш),,
Знае да каже: ка-ко-си?
06.06.2013, 16:36
princessa
1056
i neznam drugo sto i e fintata, site glagoli i zavrsuvaa na -aat: nankaat, odaat, kekaat , bankaat, gunkaat(se gushkat), tunkaat ( se baknuvaat) itn. a i za sirenje vika: cin-cin i za jogurt vika: ogo Ima eden kup smeshki ama na covek ne muteknuva se vednas.
01.07.2013, 13:13
oliva
234
апостолки акатолки,а знае и апостолки,но така му е полесно аптека-акатека,но може и аптека телефон-телетон или ало,ало
08.07.2013, 15:41
masa
473
пашкети-може пола саат се обидував да дешифрирам што е и дури по некој ден откривме-шпагети
28.07.2013, 20:43
Felly RR
7977
Морав да отворам РР, за да го запишам бисеров, уствари и не знам дали е баш така, оти на секое има различен изговор. дисквалификуван = дистваликифуван Исто пред некој ден си одиме дома, и по пат не стемни, а таа натажена ми вика: - Мамо, оти олку брзо се занојчи (по прилепски нели )